The Windows 10 April 2018 update has arrived! Get the new Dell XPS 15, starting at $999.99
05-20-2016 09:03 AM
2,234 ... 1718192021 ...
tools
  1. TheHouseBunny's Avatar
    Currently have WP10 installed on my Lumia 1520 and I like for the most parts.
    Although the music app is bonkers, it doesn't show the artwork and when browsing albums it shows songs in the same album as different albums so listening to a complete album is a real PITA.
    05-13-2015 11:41 AM
  2. Sean1robertson's Avatar
    The Music, OneDrive & FB apps on my Lumia 635 W10 (newest build: 10052) have updates, but I go to install them and get error message when trying to install their update. "There is a problem completing your request. Try again later. Error 80073cf6". Other people have the same problem. It started right after the latest build, 10052. Hopefully next week's update fixes it. What do I do? Anyone have the same problem?
    05-13-2015 02:07 PM
  3. Jento Pieters's Avatar
    I have some weird bugs on my Lumia 535 with Windows 10 (recent build)
    You know when you have your headset connected, and when you go above the recommended audio level, you get a message about 'hearing damage' right? Well, that message should come up but instead I get nothing. My screen turns little bit black, the battery and notifications icons suddenly appear on the top of the screen. With a little blue square on the right top. AND I can't touch anything. Until I press back, I can continue with the app I was in. (And i can't increase the volume, which is the most annoying part).

    Now this also happens when I'm trying to delete multiple pictures, it should show a confirmation screen, but instead I get the same bug.

    Also, I can't take screenshots. I would love to show the problem visually, but the file gets corrupt instantly...
    Also camera doesn't work.

    This sucks
    05-14-2015 06:44 AM
  4. Jento Pieters's Avatar
    Yeah, I have those lines only in the action center. Always horizontal, sometimes vertical. The line changes from position when you rotate your screen.
    05-14-2015 06:45 AM
  5. Martinspire's Avatar
    Big problem on my L930 right now. Installed the build but halfway it didn't reboot correctly and now after install my startscreen won't load (just keeps saying "loading...". Plus taskwindow shows only blue background. Think i need to hard reset
    05-14-2015 01:20 PM
  6. CheckeredMichael's Avatar
    I too have a similar problem, start screen is stuck on loading, but I can pull down the bar on the top and go to settings. Can't find a way of hard resetting the phone, but have tried soft reset and that didn't help. On a Lumia 930.
    05-14-2015 02:38 PM
  7. maxpower818's Avatar
    leave it at loading till it works
    05-14-2015 02:45 PM
  8. CheckeredMichael's Avatar
    It's been loading for over an hour and still going lol
    05-14-2015 02:58 PM
  9. Svyatko Huk's Avatar
    Is anyone having issues with adding second outlook account ? What the heck. It keeps on telling me to authenticate Microsoft account, and asks for attention again.
    05-14-2015 05:12 PM
  10. Martinspire's Avatar
    Letting it load when startscreen is not loading properly isn't a real solution. It will do it again after reboot. And i just tried fixing it with hard-reset. It went fine until i installed all my apps. Its still loading again and also after rebooting. I don't see any other solutions than to go back to 8.1 again. Perhaps i could try installing it all over again, but i doubt it will fix my issues.

    ​By the way, i haven't even started customizing settings or adding accounts and still it is loading.
    05-14-2015 05:21 PM
  11. stratever's Avatar
    Just updated WP10 on my 535 and Wifi is not working. It says "searching" but nothing happens. In this way i'm unable to update to the next build. Is there any workaround?
    05-14-2015 05:22 PM
  12. Spencer Carriveau's Avatar
    After my phone updated it initially took a while to load the start screen(and then it was fine) from the lock screen(and i found out if you touch any capacitive buttons you will see a mouse cursor in the top left corner). Then I changed my tile transparency and the start screen would not display and would not even show "loading" it would just crash back to the settings app. Then when I tried to change it back it crashed the settings app. I am doing a hard reset now to try to fix it. I am using a Lumia 1020 upgraded from build 10052.

    1. Cursor displays in top left when capacitive buttons are used
    2. Changing tiles transparency with the new slider bar in settings causes the start screen to not load and attempting to go to it with home button just crashes back to whatever app you went to it from
    3. Settings app crashes when attempting to revert transparency settings back
    05-14-2015 05:32 PM
  13. insert92's Avatar
    I can't download new preview apps. It says working but nothing download
    05-14-2015 05:40 PM
  14. Spencer Carriveau's Avatar
    Update: I did a hard reset on the phone and restored from a back up. It is working better now and the start screen did not take nearly as long to load as it did when I first upgraded. I will however no longer attempt to touch the transparency slider.(unless someone confirms later on that the reason its so slow because the OS is doing things in the background and we need time for it to finish to make changes and stuff, which I suspect was going on). I was able to open the Store BETA and I like the look of the new store over the old store(even though it is white )
    05-14-2015 06:28 PM
  15. RyanAMG's Avatar
    I updated my Icon when the update first came out. the phone got hot and rebooted on migrating data and now I get a black screen with cell and battery icons at the top. I can not pull down the menu to get to settings. if I plug the phone in to my computer I can see all my files. the only problem is I forgot to make a backup of one app that I would really love to keep the data. any ideas?
    05-14-2015 06:31 PM
  16. kklemn's Avatar
    my store beta works rather well.. but sometimes i get "acquiring licence" right after "pending" and it goes until i restart. anyone has the same problem?
    05-14-2015 06:55 PM
  17. Spencer Carriveau's Avatar
    I updated my Icon when the update first came out. the phone got hot and rebooted on migrating data and now I get a black screen with cell and battery icons at the top. I can not pull down the menu to get to settings. if I plug the phone in to my computer I can see all my files. the only problem is I forgot to make a backup of one app that I would really love to keep the data. any ideas?
    Do a hard reset using your hardware keys.
    "1) Power the device off
    2) Press the power key once, device will vibrate
    3) Immediately press and hold the Volume Down key
    4) Exclamation point will appear, release Volume Down key
    5) Press these buttons one at a time in this order:
    - Volume Up, Volume Down, Power, Volume Down
    6) Device should vibrate, reboot, show the Nokia flash screen, and then go to the spinning gears install screen."

    https://answers.microsoft.com/en-us/...2-c50fc696f684
    05-14-2015 07:12 PM
  18. vraev's Avatar
    Latest 10080 build. Cannot open settings at all. None of the settings work...on Lumia 1020. Anyone else face this issue?
    05-14-2015 10:43 PM
  19. RaRa85's Avatar
    This build has been pretty stable for me on my Lumia 920. The problems I ran into so far is that the Windows Central is now linked to the forums section in which attempting to open the Windows Central app takes me directly to the forums. This has happened even after uninstalling and then installing the app again. Also under personalization the system exits back to the start screen when trying to change the lock screen image. Also I am not seeing the additional love tile sizes for Cortana or the Facebook app or any other app that supports the double wide, double tall or the single wide, double tall tile sizes.
    05-14-2015 10:59 PM
  20. princeegli's Avatar
    MS needs to hire back all the people that built Win XP and Win 7.....and let them build all future Oses,including mobile.
    05-14-2015 11:31 PM
  21. AskaLangly's Avatar
    Can't interact with the touchscreen and softkeys?
    Try soft-resetting (power+VolDown), then right when the lockscreen comes up, unlock it within 2.5 seconds.
    Make sure your USB settings are set, so that you auto-accept data connection (for backup purpose).
    Also disable your PIN for faster unlock. :)
    05-15-2015 12:12 AM
  22. Joe920's Avatar
    Phew, where to start.. loaded today's update on a 1520, lots of bugs. I did a full reset and restore from backup.

    In both cases the tiles take up 75% of the width of the screen, and I can move tiles to the blank space on the right, i.e. four medium tiles next to each other. Anyone else?

    Setting a start screen background it only covers about half the width of the screen.

    Upon first start the language and region were in Chinese (I think) on this Hong Kong model, but panning the language list didn't work, it would just tap, not pan. Lots of tapping later I was back to region US, language US English.

    On the start screen there is no way to tell whether an app has already been downloaded. Tapping tiles for not yet downloaded apps seems to do exactly nothing.

    "show more tiles" on or off doesn't change anything.

    Minor: Tap and hold the WiFi action toggle goes via start to the settings page, rather than directly to settings.

    I can't find the battery saver action toggle.
    Jack Fagan likes this.
    05-15-2015 12:50 AM
  23. Jack Fagan's Avatar
    Phew, where to start.. loaded today's update on a 1520, lots of bugs. I did a full reset and restore from backup.

    In both cases the tiles take up 75% of the width of the screen, and I can move tiles to the blank space on the right, i.e. four medium tiles next to each other. Anyone else?

    Setting a start screen background it only covers about half the width of the screen.

    Upon first start the language and region were in Chinese (I think) on this Hong Kong model, but panning the language list didn't work, it would just tap, not pan. Lots of tapping later I was back to region US, language US English.

    On the start screen there is no way to tell whether an app has already been downloaded. Tapping tiles for not yet downloaded apps seems to do exactly nothing.

    "show more tiles" on or off doesn't change anything.

    Minor: Tap and hold the WiFi action toggle goes via start to the settings page, rather than directly to settings.

    I can't find the battery saver action toggle.
    I have the exact same problem with the start screen on my 1520. Huge margin on the right edge.
    05-15-2015 12:56 AM
  24. 12ColourPencils's Avatar
    Build 10080
    OneDrive will not sync. Basically just an app with no files.
    Photo App will not install. Unable to view an photo or videos taken by camera apps.
    People Hub will not open.
    05-15-2015 01:31 AM
  25. Joe920's Avatar
    Build 10080
    OneDrive will not sync. Basically just an app with no files.
    Photo App will not install. Unable to view an photo or videos taken by camera apps.
    Same here on OneDrive. Photos works from the all apps list, but after removing my restored photo tiles I can't pin the app anymore.

    edit: suddenly pinning started working again. Photos works.
    Last edited by Joe920; 05-15-2015 at 01:58 AM.
    05-15-2015 01:38 AM
2,234 ... 1718192021 ...

Similar Threads

  1. [WM10] Lumia 1520 Bugs & Defects
    By ahsan_aa in forum Nokia Lumia 1520
    Replies: 39
    Last Post: 01-22-2017, 11:12 AM
  2. Long term review of 640XL-W10M- Dumped Note 4
    By ak_r7 in forum Microsoft Lumia 640 XL
    Replies: 2
    Last Post: 03-31-2016, 10:07 AM
  3. Has a non insider version of wp10 been released?
    By djeire84 in forum Windows 10 Mobile
    Replies: 2
    Last Post: 03-30-2016, 07:56 PM
  4. Windows Phone Notification Bug?
    By DotNetRob in forum Windows 10 Mobile
    Replies: 0
    Last Post: 03-29-2016, 12:14 PM
  5. Reply to the message threads in notification bar?
    By Windows Central Question in forum Windows 10
    Replies: 0
    Last Post: 03-29-2016, 09:12 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD