The Windows 10 April 2018 update has arrived! Get the new Dell XPS 15, starting at $999.99
05-20-2016 09:03 AM
2,234 ... 4647484950 ...
tools
  1. Alastair Upton's Avatar
    I have finally successfully installed 10166 on my Lumia 1520 after having the continuous reboot/cogs issue on this and 10149. After unsuccessful attempts (5 on 10149 and 3 on10166) with SD card removed, on a hunch I set the locale to US English rather than UK English. Afterwards, I also noticed that I hadn't set up a PIN for my lockscreen. So, one of these two things *may* help.
    Last edited by Alastair Upton; 07-12-2015 at 04:43 AM. Reason: typo
    Penguin apple likes this.
    07-12-2015 04:43 AM
  2. macbrink's Avatar
    On my Lumia 720: All apps, except Outlook mail, crash after a few seconds. Apps do not install from Store. Phone fails to connect to PC.
    I did a hard reset but that did not change te phone's behaviour.
    07-12-2015 05:21 AM
  3. bulls96's Avatar
    On my Lumia 720: All apps, except Outlook mail, crash after a few seconds. Apps do not install from Store. Phone fails to connect to PC.
    I did a hard reset but that did not change te phone's behaviour.
    Did u start fresh and not restore your last 8.1 backup?

    Sent from my VS880 using Tapatalk
    07-12-2015 07:21 AM
  4. Erik Latranyi's Avatar
    Lumia 1520.

    So, a few days after rolling back from 10149 to 8.1 using the Lumia Recovery Software, MS rolls out ver 10166.

    As a glutton for punishment, I install. It went absolutely smooth. I had none of the stuck gears issues or anything. Everything loaded up and started to work well. A few small tweaks and my 1520 is running very smoothly.

    I have notifications on the Lock Screen that will not go away for my two mail accounts, but I am still investigating that. Otherwise, this is my new daily driver.

    For those having issues with installation of 1016, let me suggest:
    1) Use the Lumia Software Recovery Tool and set your phone back.
    2) Do not restore any backups...start clean .
    3) Do not install any apps.
    4) Delete all bloatware (if you have that from a carrier, like AT&T) and any apps that you do not want.
    5) Wait until the phone does its normal update to Denim
    6) Install Windows Insider App from the Store, go to Fast Ring and let it update.

    I think these latest builds prefer to start from a clean 8.1 for the fewest problems.
    Penguin apple and fjordstrom like this.
    07-12-2015 07:24 AM
  5. Indra Krisnadi2's Avatar
    "Loading" loop every I'm boot/restart my Lumia 520 and then start screen appear although I had to wait 2-5 minutes

    There is a solution?
    Last edited by Indra Krisnadi2; 07-12-2015 at 08:42 AM.
    07-12-2015 07:48 AM
  6. Abrar ahamed's Avatar
    Try setting the wallpaper keeping your phone in horizontal position and switch off the rotation lock before doing that.. Helped me dont know abt you..
    07-12-2015 07:53 AM
  7. shreyas989's Avatar
    Cortana won't talk to me eve though speech settings are correct but responds to anything which type in.
    07-12-2015 10:35 AM
  8. SJ66's Avatar
    Attachment 108353


    I am getting this error while updating my lumia 720 from 149 build to 166.
    i have got this error for more than 3 times now.
    please give me a solution to update
    Had the same problem. Try plugging your phone into the charger and then running the update. That's what worked for me.
    07-12-2015 10:37 AM
  9. eds817's Avatar
    Did you add Gmail via Outlook or another app? I can't get the Accept button to work on the Permission page at the end of the process - it's completely unresponsive, and I need my gmail account :(

    help please!
    When adding your Gmail account and you get to the Permission accept page make sure not to scroll to far up. Just scroll the page until you see the accept button.
    Penguin apple likes this.
    07-12-2015 10:43 AM
  10. eds817's Avatar
    I can't seem to get email to work properly if it's not an outlook/exchange account. For example, my Gmail and yahoo accts initially sync, but after the set up, I can't seem to send/receive from those accounts. My outlook and work email (exchange) seem to be fine.

    Thoughts?
    Yahoo is working fine but my Gmail won't sync.
    07-12-2015 10:47 AM
  11. Albert_Elliot's Avatar
    Any one with the "...app cant be opened. An App Update may be avalable in the store" bug? I cant open any apps, not even settings
    07-12-2015 12:13 PM
  12. macbrink's Avatar
    I started with a fresh 8.1 Lumia Denim. Installed Windows Insider and updated my Phone. I did not restore the 8.1 backup. Problem is now it won't connect to my PC to restore with the Lumia Software recovery tool....
    07-12-2015 12:43 PM
  13. Derausgewanderte's Avatar
    "Loading" loop every I'm boot/restart my Lumia 520 and then start screen appear although I had to wait 2-5 minutes

    There is a solution?
    I removed all apps so everything fits to a single page and removed all folders. That fixed it for me. Still investigating what exactly triggers this by adding and rebooting now....

    edit1: I've added more apps and folders for now and didn't get the ...loading... screen yet. Maybe it's a single app that doesn't like to be nested in a folder or something similarly simple...
    Last edited by Derausgewanderte; 07-12-2015 at 01:35 PM.
    07-12-2015 01:19 PM
  14. Akssingh's Avatar
    I am on Windows Phone 8.1 and want test Windows 10 mobile but want to know....which build will i get at first , will it be an direct pathway to build 10166 or will i get build by build upgrade?
    07-12-2015 01:32 PM
  15. Derausgewanderte's Avatar
    I am on Windows Phone 8.1 and want test Windows 10 mobile but want to know....which build will i get at first , will it be an direct pathway to build 10166 or will i get build by build upgrade?
    If you haven't started any Windows Insider fast or slow path yet you will directly get to the latest build
    07-12-2015 01:36 PM
  16. Harmdizzle's Avatar
    I have 10166 running on my 1520, 640, and Icon, all were of course hard reset. They all 3 have this in common:

    1) Can't adjust the glance screen settings, the glance screen app tried to update and install but failed. My glance screen settings came over from my backup and it works, but the settings don't appear in the control panel.

    2) Can't hear any text notifications, can't even figure out HTF to even change the tone for the texts. VERY annoying!

    3) The Outlook mail app is still a POS. Crashes all the time and only even syncs with Gmail the very first time I set it up. I have to keep deleting the account and re-adding it! I'll have to download a 3rd party Gmail app just because of this problem. This renders my calendar useless though :(

    I also had a lock screen issue on my 1520 after Pandora. If I pause Pandora then try to log in, I enter my digits and nothing. If I log in BEFORE pausing Pandora, it works. This was via streaming BT.

    The Office preview apps won't install on my 640, keeps saying errors on their end. Yeah that's bloody helpful.

    Allot of the Verizon apps on the Icon fail, probably a good thing lol. myAT&T app crashes when I try to run it, who cares.

    TruCaller doesn't work.

    Aside from that, seems barely OK. Lags like a mofo on all 3 phones and I feel like I'm walking on eggshells so something doesn't crash lol.

    Basically the fun of BETA testing :D
    i just noticed that i'm not hearing or seeing any text msg notification either. does anyone else have this issue?

    *edit - i'm on a 930 that did a hard reset after installing 10166.
    07-12-2015 02:19 PM
  17. Mad Cabbie's Avatar
    I'm on a 930 and I had no issues setting up other accounts in outlook.

    My issue is with Cortana. She will read messages and allow you to reply, BUT....if you instruct Cortana to " message xxxxxxx", you get the 'closing' chimes and the screen reverts to the lock screen.

    Everything else, for me is buttery smooth.
    07-12-2015 03:37 PM
  18. rachit vij's Avatar
    After installing build 10166 i did factory reset .. now my phone is stuck on activation screen .. please help urgently
    07-12-2015 05:07 PM
  19. Firdaus Edymainoe's Avatar
    Any one with the "...app cant be opened. An App Update may be avalable in the store" bug? I cant open any apps, not even settings
    Happened to me once, I restarted my phone and everything is back to normal
    Penguin apple likes this.
    07-12-2015 06:04 PM
  20. Nokia5110's Avatar
    Cannot share mobile using mobile hotspot, and still no usb tethering nl630 dual sim. One sim is for mobile broadband only.

    No email notifications, not in the notifications and actions

    The store needs panel beating, more clicks to get to what used to be My Apps.
    07-12-2015 06:17 PM
  21. DoctorSaline's Avatar
    Can anyone tell me if Microsoft Edge has become a store app yet to be updated independent of OS? In this build?
    07-12-2015 06:28 PM
  22. mtry's Avatar
    I removed all apps so everything fits to a single page and removed all folders. That fixed it for me. Still investigating what exactly triggers this by adding and rebooting now....

    edit1: I've added more apps and folders for now and didn't get the ...loading... screen yet. Maybe it's a single app that doesn't like to be nested in a folder or something similarly simple...
    Hey, i had this same annoying loading start screen issue. Albeit mine is worse, it just keep loading no matter how long i wait. I notice this bug happened to my 1020 after i was playing around with my start screen option. The good thing is, i have a temporary fix for this bug.. well, sort of.

    What i did was just switching back and forth between the 3 start screen options, None - Tile picture - Full screen picture and the start screen will show up again. It works for my case.

    Oh just like what you said, i also think this bug has something to do with how many tiles and folders we put on start screen. Mine is a hell lots of them, maybe that's why my start screen bug is way much worse
    Penguin apple and Joe920 like this.
    07-12-2015 06:38 PM
  23. Win data dude's Avatar
    I upgraded to 10166 from 1049 on Lumia 920, the problems with the store and the apps updates are fixed but some times the start screen cannot load. even when restarting and once entering the pin, I see black screen with loading for long time then sometimes leaving the phone for few minutes fixes it and sometimes I have to do multiple restarts to finally fix it. Anyone sees the same with lumia 920? shall I hard reset?
    07-12-2015 06:45 PM
  24. brunoadduarte's Avatar
    I have a Dropbox update on the store that won't install. In fact, the app itself won't open...
    07-12-2015 06:47 PM
  25. enoder's Avatar
    I cannot change the pic background for the start page.. Shows the one migrated from 8.1
    07-12-2015 06:58 PM
2,234 ... 4647484950 ...

Similar Threads

  1. [WM10] Lumia 1520 Bugs & Defects
    By ahsan_aa in forum Nokia Lumia 1520
    Replies: 39
    Last Post: 01-22-2017, 11:12 AM
  2. Long term review of 640XL-W10M- Dumped Note 4
    By ak_r7 in forum Microsoft Lumia 640 XL
    Replies: 2
    Last Post: 03-31-2016, 10:07 AM
  3. Has a non insider version of wp10 been released?
    By djeire84 in forum Windows 10 Mobile
    Replies: 2
    Last Post: 03-30-2016, 07:56 PM
  4. Windows Phone Notification Bug?
    By DotNetRob in forum Windows 10 Mobile
    Replies: 0
    Last Post: 03-29-2016, 12:14 PM
  5. Reply to the message threads in notification bar?
    By Windows Central Question in forum Windows 10
    Replies: 0
    Last Post: 03-29-2016, 09:12 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD