05-20-2016 09:03 AM
2,234 ... 5455565758 ...
tools
  1. nachin_007's Avatar
    Same over here. Photos apps just updated, with the pan effect instead of the flipping one (which I thank gratefully).

    And, I don't know whether People has been updated too (and I take to report another bug: the new Store doesn't seem to have the option to show when an app was updated) or not, but right now, a few seconds ago, just after exitting the Photos app, the People live tile started to work!!

    I like the new effect on it, but in my opinion they should leave a space reserved for the name of the tile ("People"), just like the old 8.1 collage effect used to work. Maybe putting the circles a little closer one from the others inside the square, or use two rows to make them them move, instead of three.

    And in reference to that, here is another bug. When upgraded from 8.1 to 10149 (I had rolled back to 8.1 from 10080), I had one person from People app pinned to Start. After upgrading, that tile changed, from the square with the picture filling all of it (8.1 style) to a look very similar to the new, general People app's effect of build 10166: the background of the tile with the theme color, and inside of it, instead of moving the circles of all contacts, there was only one big circle with that person's picture, also moving.

    The problem was that when touching on it, the phone didn't do anything, it wasn't opening the People app with that person. I had to unpin it and re-pin it from the People app. When done that, the tile went back to 8.1 style (the picture filling all the square)... and it's still in that way now on build 10166. Anyone with the same thing?
    07-14-2015 08:53 AM
  2. aurelian177's Avatar
    I've #1 toolkit app installed but W10 doesn't list it.
    I cant remove a lumia 'bloatware' its always listed with 'error' subtitle

    Try to reinstall from store. Then uninstall (do not open the app before).
    07-14-2015 08:55 AM
  3. tosk7000's Avatar
    Nokia 930, not working setting for data limit, now all time I have: Transfer limit reached
    azlkk likes this.
    07-14-2015 09:05 AM
  4. MRTSPORTS1's Avatar
    Device: Lumia 1320
    Hard reset: Yes
    Bug: Screen does not respons after call. System is working (I can change volume etc.), but it does not respons on any touch events (I can't even unlock my phone). After restart it's OK but restart phone after every call is very annoying.
    I have the exact same bug and it's annoying as hell!! The phone will work the way it is supposed to and then all of a sudden, the screen doesn't respond anymore. I can't answer a call, write a text or whatever. I can turn the screen off or on with the power button, but I can't actually use the phone until I reboot or soft-reset. And then eventually (sometimes even after 10mins!) it starts again and I have to reboot again.
    07-14-2015 10:14 AM
  5. grazy1982's Avatar
    got a new bug today where all my non MS apps wont open. the only way to fix is to uninstall them and reinstall! this happened after MS app updates today. phone signal was lost and now all apps are screwed!!!!wp_ss_20150714_0002.png

    having to hard reset as i can not get here maps for my phone unless i hard reset. its not available in the store? along with lots of other apps i used to have?
    Last edited by grazy1982; 07-14-2015 at 12:15 PM.
    07-14-2015 11:04 AM
  6. Michael_JL's Avatar
    Lumia 1520.2 ...Build 10166...performed hard reset after install, did not restore from backup....Also experiencing start screen "loading" or "resuming" lag after signing on...not a lot of tiles on start screen, no background image and "Show more tiles" not turned on...only way to get to start is to hit the search button and search a bit. also, and maybe this is why there is a lag...in Settings-Accounts-Your Account it shows :Local Account", even though I logged on with my Microsoft Account during set-up. When I choose "Sign in with a Microsoft Account instead" it just keeps saying "just a moment..." It could be that I am logged on with my Microsoft account and it's not recognizing it, and when you enter the PIN it takes a while to log onto my Microsoft account and maybe this is why there is a lag. Also I can no longer access my Internet Favorites..this seems to be related to not being fully signed in. Other than these issues Build 10166 runs well
    Last edited by Michael_JL; 07-14-2015 at 12:35 PM.
    07-14-2015 11:08 AM
  7. joseang860724's Avatar
    Built-in Flashlight does not work.
    Work for me on Lumia 920... Try hard reset!!
    07-14-2015 11:44 AM
  8. joseang860724's Avatar
    Does anyone have an issue where none of the system apps ie, music photos contacts did not get installed when updating the preview? i cannot fine any of the system apps after the update
    IE it's die in this Build, was replace for Edge, Try to go to store and check for updates!!
    07-14-2015 11:47 AM
  9. Carl Anderson's Avatar
    Does anyone else have their IMS Connection showing up as "not registered"? I think is preventing me from using WiFi Calling on my 640 (T-Mo)
    07-14-2015 12:05 PM
  10. Andrew del Valle's Avatar
    What happened with custom text tones? My wife still has her ringtone but the text tone is gone. When I try to change it ,it days that I need an app and takes me to the store and then I get an error message.
    07-14-2015 12:39 PM
  11. hildeman's Avatar
    Main issue for me, Start Screen locks and won't load. This happens randomly. I can still get to settings and action center. Anyone else having this issue?
    07-14-2015 01:09 PM
  12. Conrad Shull's Avatar
    Runs hot, overheats and restarts. Big problem. Photos will not display thumbnail of files on SD card. It does show the appropriate placeholder for each, however.10166 on Nokia 1320.
    07-14-2015 01:11 PM
  13. Gravity oXo's Avatar
    I've been having this problem frequently. It's very annoying. I'm not sure what's causing it. Basically, when the bug occurs, it prevents the start/home screen from loading and dumps you back to whatever app/setting you were in.
    07-14-2015 01:39 PM
  14. Arsynic's Avatar
    Glance doesn't work, can't change alert tones...but can't hear them anyways.
    07-14-2015 01:48 PM
  15. tanvrhakim's Avatar
    Camera crashes every time. Have to go through Line, WhatsApp etc to take a picture. Anyone else?? Every thing else seems much smoother on the 930
    07-14-2015 01:54 PM
  16. Vlatko Stojanovski's Avatar
    No issue taking a picture with Lumia Camera, but once I try to open it to see it, the camera app crashes.

    Built-in camera no issues taking photos or viewing them. Also using the Lumia 930.

    Which camera app are you having issue with?
    marratj likes this.
    07-14-2015 02:47 PM
  17. Dirk Bromberg's Avatar
    My OneDrive photo upload is not working. Is this a known bug? Or am I missing something? Where can I enable it?
    07-14-2015 03:11 PM
  18. DaveGx's Avatar
    Be careful texting pics! Something weird just happened. I texted a pic to someone just now. The other person received two separate pics, the one I sent and some other random one from my phone. This could be a very bad thing if it sends some random pic from your phone to someone.
    07-14-2015 03:14 PM
  19. Shubh Unpredictable's Avatar
    After updating from build 10136 to 10149 split screen settings disappeared surprisingly. I thought next build would solve it.But when i updated to 10166 in my lumia 730 from 10149, nothing happened. Rotating the Display is not showing split screen settings. This is one major bug i think no forum members are noticing.If Any workaround for it then plz reply
    07-14-2015 03:26 PM
  20. grazy1982's Avatar
    No issue taking a picture with Lumia Camera, but once I try to open it to see it, the camera app crashes.

    Built-in camera no issues taking photos or viewing them. Also using the Lumia 930.

    Which camera app are you having issue with?
    I wish i could get Lumia Camera back! after a hard reset the store will not let me download it or many other lumia branded apps? is this just me? if not i hope ms sort this asap! i dont like the new ms camera!! on 1020
    07-14-2015 03:54 PM
  21. brunoadduarte's Avatar
    Anyone found a workaround for the Gmail thing? I've done a hard reset without restoring backups to no avail.
    07-14-2015 04:04 PM
  22. fallback's Avatar
    I can't seem to download ringtones on my Lumia 930 with build 10166 :(
    07-14-2015 04:30 PM
  23. jdpg2's Avatar
    seems like I keep getting updates for the MSN apps (Weather, Sports, News, Money) at least once a day. Are they pushing out that many updates or does my phone like eating bandwidth?
    07-14-2015 05:59 PM
  24. Joe920's Avatar
    Starting some apps with phone in landscape keeps the apps in portrait mode (Garmin Streetpilot, MS Maps/navigation).

    MS navigation app often force quits when run in the background.
    07-14-2015 07:51 PM
  25. KBEscalona's Avatar
    Use Lumia Camera Beta. Works with my Lumia 930
    07-14-2015 07:55 PM
2,234 ... 5455565758 ...

Similar Threads

  1. [WM10] Lumia 1520 Bugs & Defects
    By ahsan_aa in forum Nokia Lumia 1520
    Replies: 39
    Last Post: 01-22-2017, 11:12 AM
  2. Long term review of 640XL-W10M- Dumped Note 4
    By ak_r7 in forum Microsoft Lumia 640 XL
    Replies: 2
    Last Post: 03-31-2016, 10:07 AM
  3. Has a non insider version of wp10 been released?
    By djeire84 in forum Windows 10 Mobile
    Replies: 2
    Last Post: 03-30-2016, 07:56 PM
  4. Windows Phone Notification Bug?
    By DotNetRob in forum Windows 10 Mobile
    Replies: 0
    Last Post: 03-29-2016, 12:14 PM
  5. Reply to the message threads in notification bar?
    By Windows Central Question in forum Windows 10
    Replies: 0
    Last Post: 03-29-2016, 09:12 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD