1. Caikems's Avatar
    Since upgrading from Windows Phone 8.1 to Windows 10 for Phone Preview yesterday on my 1020, I cannot connect to my works Exchange Server. It works on my 920 running Windows 8.1, so I am 100% sure all of the login information is correct. (I am also a network specialist in the IT department, so I have direct access to the Exchange Server)

    It isn't spitting out any specific error messages that I am seeing, but it is just saying "Your account requires attention." It then asks me to enter the password and it tries to sync again. 5 Minutes later the same "Your account requires attention." message appears.

    Any suggestions?
    04-11-2015 12:06 PM
  2. hotphil's Avatar
    Hit the maximum device limit for that mailbox?
    04-11-2015 12:08 PM
  3. Wurstsalat's Avatar
    So while u have Access to the Exchangeserver check what ur Exchange has to tell u
    Exchange ActiveSync Mailbox Logging - Jason Slaughter - Site Home - TechNet Blogs
    04-11-2015 12:12 PM
  4. Caikems's Avatar
    @Hotphil: A good idea but still not working.
    I cleared all entries and deleted the account on my Lumia. Upon recreating it, the device appears in the Mobile Device list in exchange, but the email does not sync and I get the same error.
    04-11-2015 12:20 PM
  5. Caikems's Avatar
    @Wurstsalat: Here is what the log returned. It reports the Exchange Servers communication, but then errors out that the phone isn't able to sync.
    [PS] C:\Windows\system32>Get-ActiveSyncDeviceStatistics -Mailbox varriola -GetMailboxLog:$true
    WARNING: The user 'pbvusd.net/Users/ex2k', who is currently logged on, isn't a valid recipient.


    RunspaceId : 1d19af06-b4ff-4c12-aeae-ecb953c1a49a
    FirstSyncTime : 12/18/2014 10:04:17 PM
    LastPolicyUpdateTime : 4/11/2015 4:05:01 AM
    LastSyncAttemptTime : 4/11/2015 6:56:26 AM
    LastSuccessSync : 4/11/2015 6:56:26 AM
    DeviceType : WP8
    DeviceID : B982CBCB5EE5E3FEAFC4D72330D1F407
    DeviceUserAgent : MSFT-WP/10.0.10051
    DeviceWipeSentTime :
    DeviceWipeRequestTime :
    DeviceWipeAckTime :
    LastPingHeartbeat :
    RecoveryPassword : ********
    DeviceModel : RM-877_nam_att_205
    DeviceImei : 356699052979761
    DeviceFriendlyName : 909
    DeviceOS : Windows Phone 10.0.10051
    DeviceOSLanguage : English
    DevicePhoneNumber : ********4314
    MailboxLogReport :
    DeviceEnableOutboundSMS : False
    DeviceMobileOperator : OperatorName
    Identity : panama.pbvusd.net/Users/Arriola, Vincent/ExchangeActiveSyncDevices/WP8B982CBCB5EE5E3FE
    AFC4D72330D1F407
    Guid : 329d54a4-80f4-4169-bcd2-37b5c938b7c0
    IsRemoteWipeSupported : True
    Status : DeviceOk
    StatusNote :
    DeviceAccessState : Allowed
    DeviceAccessStateReason : Global
    DeviceAccessControlRule :
    DevicePolicyApplied : Default
    DevicePolicyApplicationStatus : AppliedInFull
    LastDeviceWipeRequestor :
    DeviceActiveSyncVersion : 14.1
    NumberOfFoldersSynced : 9
    SyncStateUpgradeTime :

    The Exchange ActiveSync mailbox log couldn't be processed: Logs couldn't be retrieved for your phone. Make sure your ph
    one is synchronizing with Exchange before you start logging again and try to retrieve the logs. If the problem continue
    s, contact your helpdesk.
    + CategoryInfo : NotSpecified: (Arriola, Vincen...ANGE.pbvusd.net:ExchangePrincipal) [Get-ActiveSyncDevic
    eStatistics], MobileDeviceLogException
    + FullyQualifiedErrorId : 5CC192E3,Microsoft.Exchange.Management.Tasks.GetMobileDeviceStatistics
    Based on a few other threads I've run across, I'm going to give the hard reset a try and see what happens.
    04-11-2015 01:19 PM
  6. mmcpher's Avatar
    I had an initial issue with Exchange after upgrading my 1520 to W10TP last night, as it wouldn't sync. This persisted through several attempts to re-enter settings, server, password, etc. I kept at it intermittently and then I went into settings, deleted the password and reentered it and it worked. Don't know the source, as I've had similar issues on other devices, so it could be server-side. But it takes a number of tries to get the password to save with a new or refreshed device. Once it does, it is very stable however.

    Not to hi-jack, but all of my exchange folders disappeared from my homescreen and I can't figure out how to get them back. And my calender is also absent from the homescreen.
    04-11-2015 01:34 PM
  7. Caikems's Avatar
    The old icons have been replaced with the single Outlook Calendar and Outlook Mail apps. You just pin those two in place of the old icons.
    04-11-2015 03:27 PM
  8. hotphil's Avatar
    ...but the option to pin individual Inbox or other folders has gone.
    04-11-2015 08:10 PM
  9. Kodiak12's Avatar
    My Lumia 520 made the transition with no issues. All my accounts work.

    I've had these Exchange problems since the dawn of time regardless of OS. It'll work for weeks with no issues then for no apparent reason I get a string of days where it demands I keep entering my password. Then... seemingly satisfied that it has pissed me off to no end the server finally stops nagging me about it and just works.
    04-11-2015 08:49 PM
  10. Hayley James's Avatar
    I have EXACTLY the same problem after updating to Windows 10 a few days ago! I am not a tech-head and have no idea what to do! HELP!!!
    08-15-2015 04:53 AM
  11. Becko6's Avatar
    Has anyone been able to solve this problem? I just got a Lumia 950 which is unable to sync to our exchange server. However, my old Lumia 920 has no problems even after upgrading to Windows 10. So it appears to be a device issue, rather than a windows issue. Thanks.
    01-06-2016 10:25 AM

Similar Threads

  1. Problems in Lumia 535 in Windows Phone 10
    By Shan Ali Khan in forum Microsoft Lumia 535
    Replies: 8
    Last Post: 07-22-2015, 04:27 PM
  2. Can I get help with a Windows 10 TP Problem in Lumia 620 update?
    By Sagar Barua in forum Windows 10 Mobile Insider Preview
    Replies: 3
    Last Post: 04-15-2015, 11:37 PM
  3. Cellular and flight mode toggle problem workaround for windows 10 phone users.
    By Tarik Aziz in forum Windows 10 Mobile Insider Preview
    Replies: 10
    Last Post: 04-12-2015, 04:59 AM
  4. Lumia 920 driver problem after updating to Windows 10 for phone
    By halapastefan in forum Windows 10 Mobile Insider Preview
    Replies: 7
    Last Post: 04-11-2015, 12:52 PM
  5. Windows 10 Awesome in Lumia 720 No Extra Problem
    By Yaganesh in forum Windows 10 Mobile Insider Preview
    Replies: 1
    Last Post: 04-11-2015, 10:29 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD