1. Exanthius's Avatar
    I know of a bug (which might be fixed) where you could not turn off mobile data.

    I have the exact opposite situation on my phone (Lumia 1520). I cannot turn on mobile data. The setting to turn on mobile data is there, and I can change it from off to on, but it has no effect. I can only connecto the Internet using Wifi.

    Does anyone know if there is a workaround for this problem?

    I think it's rather rare. It's not part of WindowsCentral's list of known bugs.
    04-30-2015 05:35 AM
  2. A54D's Avatar
    Can you provide more information? What build are you using? The latest build (fast ring) has fixed the data connection issues. You should be able to turn on and off the data connection.

    Try to check for updates on your phone.
    04-30-2015 05:55 AM
  3. Exanthius's Avatar
    "Update" in the Settings doesn't offer updates and says my phone is using the latest software. I'm in the Fast Ring of the Windows Insider Program.

    Windows 10 Mobile Technical Preview
    OS version: 10.0.12534.59

    Location and Language: Germany
    Provider: Congstar (Telekom D1 net)

    On a sidenote: Can anyone tell me what the latest build actually is?
    Last edited by Exanthius; 04-30-2015 at 11:00 AM.
    04-30-2015 07:50 AM
  4. Exanthius's Avatar
    No one else encountered this issue?
    05-01-2015 05:30 AM
  5. Legoboyii's Avatar
    10051 build for phones fixed that issue. If the toggle still isn't working AFTER the update, double check your cellular/sim settings and verify APNs etc
    05-01-2015 06:19 AM
  6. Exanthius's Avatar
    Thanks, I will look into it.

    Besides, where do I see if I really have build 10051. My OS version is 10.0.12534.59.
    05-01-2015 07:53 AM
  7. Exanthius's Avatar
    In Cellular+SIM I can add an Internet-APN. I know the correct settings, but nothing happens when I enter the data. I also can't find a list of added APNs.

    Does anyone know where I can manage my APNs?
    05-01-2015 08:02 AM
  8. Exanthius's Avatar
    I successfully got a mobile internet connection after changing my phones language to English (United States) (not sure if this is related) and re-trying to add APN. Not I got mobile data and the button says "Edit APN".

    I still like to know where I can see whether I have build 10051. My OS version says 10.0.12534.59.
    Last edited by Exanthius; 05-01-2015 at 08:38 AM.
    05-01-2015 08:12 AM

Similar Threads

  1. Wait for surface pro 4?
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 04-30-2015, 02:14 PM
  2. Connecting to smart tv via miracast
    By Presto in forum Windows 10
    Replies: 0
    Last Post: 04-30-2015, 05:17 AM
  3. Replies: 1
    Last Post: 04-30-2015, 05:16 AM
  4. Why isn't my Bluetooth name on my Lumia 535 changing after rename?
    By Windows Central Question in forum Microsoft Lumia 535
    Replies: 0
    Last Post: 04-30-2015, 05:03 AM
  5. What is new in the latest update of windows 10 tp for phones? (lumia 630)
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 04-30-2015, 04:49 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD