06-26-2015 10:50 AM
42 12
tools
  1. Chubbynaga's Avatar
    I installed the latest build last night, and it went smoothly. All my apps/data were migrated over from 8.1 to Win10 TP 10136. It ran fine but...

    1. I don't see the new Store, Settings at all. I only see 8.1 store, settings, etc.
    2. I perform a hard reset on my Icon since thats always a good practice on a new OS version anyway.
    3. The reset went really well. I perform the phone setup like a new phone(without restore) so I can start clean.
    4. Voila! Now I have all the new Windows 10 apps/settings.
    5. The phone may be sluggish initially due to new OS being installed. Be patient! My Icon now, happy to say is running well! Some performance issue still exist like opening an app is a little slow due to Start screen tiles delay. I am really happy this build is working great on Icon. The last build was untolerable.
    anon(5326758) and Lumious like this.
    06-17-2015 03:21 PM
  2. Dewg's Avatar
    We're all finding out the same way - do a hard reset (factory wipe) after you upgrade to build 10136 (or really any build). Many people are finding that it's better not to restore settings either - start as a fresh phone.
    06-17-2015 03:57 PM
  3. Ma Rio's Avatar
    Of course, everytime you install a new build, do a hard reset and start off clean.
    No backups, no leaving stuff behind. 100% clean.
    06-17-2015 07:48 PM
  4. Ivan Vasquez's Avatar
    So running this build on my Verizon Lumia Icon has introduced the following issues:
    * Clean install no restore - unable to add my Outlook.com account
    * Lots of apps are stuck/fail to download from the new Beta store
    * MMS text messages are not sent
    * Slow UI when pressing the Home button
    * Sound notifications for text messages are hit and miss
    * Does not work well with the Microsoft Band (wont always send notifications to the Band)

    Anyone else have some different issues not listed above?
    gericksonm likes this.
    06-17-2015 09:44 PM
  5. sledge's Avatar
    Hey Ivan - Same issues here. Outlook is the big one for me, without a solution I don't have much choice but to roll back! Did you happen to figure out any work arounds?
    06-18-2015 02:29 AM
  6. chillteki's Avatar
    I'm running it on the 930 and everything works fine... Much better build than its predecessor haha, I can easily use daily stuff now :)
    06-18-2015 03:49 AM
  7. sledge's Avatar
    Chillteki - Are you using O365 or outlook.com email and calendaring or something different?
    06-18-2015 04:14 AM
  8. rockstarzzz's Avatar
    Have you guys managed to get the long press start thing going? For now it looks like it is only for phones higher than 5 inches, not 5 or higher. Also - I've seen a few people mention on twitter that custom notification sounds are not available specifically for Lumia 930 and Icon, but other phones have a way to change their text/email sound. True?
    06-18-2015 04:39 AM
  9. Sam_93's Avatar
    task.jpg
    just saw this in the video . Is this real ? four previews in the task switcher ? Didn't see this in other hands on videos though. Can anybody with the preview please verify this.
    06-18-2015 04:40 AM
  10. sledge's Avatar
    Long press start does nothing on my Icon. But then again the Icon seems to be the red-headed stepchild for 10136 at the moment.
    06-18-2015 05:36 AM
  11. Ivan Vasquez's Avatar
    The only way I can get my outlook.com account to work is to restore a backup that already included my accounts, otherwise no luck. I completed a wipe I'll run through a couple of different configurations to see what works, I read online that someone got it to work when using Exchange. I'll give that a try and post and update on it.
    06-18-2015 02:27 PM
  12. Ivan Vasquez's Avatar
    No it does not work or I guess I should say apply to the Icon, it looks like its only for anything larger than 5 inches, the video from Windows Central is running on the massive 1520.
    06-18-2015 02:28 PM
  13. Ivan Vasquez's Avatar
    That is true, I can't seem to find the option to change the notification sound. :-( Although the default sound is not terrible but its unfortunate because you can't tell what the incoming message is (email, text, twitter, etc.) It is however using the same sounds you hear on Windows 10 PC (since you know its the same code to some degree).
    06-18-2015 02:54 PM
  14. Dewg's Avatar
    Hey Ivan - Same issues here. Outlook is the big one for me, without a solution I don't have much choice but to roll back! Did you happen to figure out any work arounds?
    I had the same problem with Exchange - the solution is pretty simple. Choose the Advanced option when adding an account and put in the information manually.

    For Outlook.com accounts:

    Username: your e-mail address
    Domain: leave blank
    Server: s.outlook.com
    SSL: Yes (checked)

    That should do it - I used the advanced method to add my Office 365 account, as trying Exchange (Office 365) just gave an error.
    06-18-2015 03:34 PM
  15. Dewg's Avatar
    Long press start does nothing on my Icon. But then again the Icon seems to be the red-headed stepchild for 10136 at the moment.
    If I recall correctly, the new one-handed mode is available only on larger screen sizes. It's supposed to be for 5" or larger, but seems like only a few phablets are currently working, like the 1520.
    06-18-2015 03:37 PM
  16. createdforsuccess's Avatar
    I have an Icon as well but couldn't get mms or voicemail to work. Anyone have it working?
    06-18-2015 05:31 PM
  17. Ivan Vasquez's Avatar
    So i'm trying to get this to work, I was only able get notification that I received MMS but the "download" button does not work, there have been a few posts on how to configure the MMS APN but I haven't had any luck with it. I'll keep poking around and see if I have any luck and I'll update this post.
    06-18-2015 09:51 PM
  18. Ivan Vasquez's Avatar
    I had the same problem with Exchange - the solution is pretty simple. Choose the Advanced option when adding an account and put in the information manually.

    For Outlook.com accounts:

    Username: your e-mail address
    Domain: leave blank
    Server: s.outlook.com
    SSL: Yes (checked)

    That should do it - I used the advanced method to add my Office 365 account, as trying Exchange (Office 365) just gave an error.
    Yes this worked perfectly, thanks!
    06-18-2015 09:52 PM
  19. Robinsonmac's Avatar
    So running this build on my Verizon Lumia Icon has introduced the following issues:
    * Clean install no restore - unable to add my Outlook.com account
    * Lots of apps are stuck/fail to download from the new Beta store
    * MMS text messages are not sent
    * Slow UI when pressing the Home button
    * Sound notifications for text messages are hit and miss
    * Does not work well with the Microsoft Band (wont always send notifications to the Band)

    Anyone else have some different issues not listed above?
    Beta store stopped working
    Motion data does not work
    Texting is hit & miss
    06-19-2015 01:14 AM
  20. Chubbynaga's Avatar
    I had issues with Outlook and Calendar at first. My solution was uninstall those apps, although the icon will still show up afterwards. Ignore it, go to Store Beta and redownload Mail and Calendar. Now they worked fine! I have Hotmail and Gmail working.

    The Store Beta is not working for me too for some apps that require updates. Guess those are apps that were not installed with the Store Beta. I am not sure how to fix this... should I reset my phone?
    06-19-2015 12:57 PM
  21. Ivan Vasquez's Avatar
    I had issues with Outlook and Calendar at first. My solution was uninstall those apps, although the icon will still show up afterwards. Ignore it, go to Store Beta and redownload Mail and Calendar. Now they worked fine! I have Hotmail and Gmail working.

    The Store Beta is not working for me too for some apps that require updates. Guess those are apps that were not installed with the Store Beta. I am not sure how to fix this... should I reset my phone?
    I found that if you really need an app install just use the regular store and NOT the beta version. There have been apps that fail to install in the Beta Store so I just go ahead and download it from the original store and it installs and works as expected.
    06-19-2015 01:00 PM
  22. theo2881's Avatar
    Also not able to use MMS with this build.
    06-19-2015 03:55 PM
  23. Ivan Vasquez's Avatar
    Anyone planning on rolling back to Windows Phone 8.1??
    06-19-2015 05:22 PM
  24. Chubbynaga's Avatar
    So I gave my phone another reset. After you setup your phone as new, no backup, i quickly disabled all auto updates. And then go and try to uninstall every apps, no matter what. Some will still remain there, just ignore it. After that, i perform app check updates in both stores(old and beta).

    Voila, all apps can update fine. Even there was an update to the Store Beta. Now my phone is actually working better than last time! :)

    FYI, I am not putting my SIM card in the phone yet, so I can't test calling or SMS.
    06-19-2015 11:09 PM
  25. createdforsuccess's Avatar
    Anyone planning on rolling back to Windows Phone 8.1??
    I did. Didnt want to but i need voicemail and really want mms. Maybe they will have another build soon that has those things fixed.
    06-20-2015 07:52 AM
42 12

Similar Threads

  1. T-Mobile Lumia 640 has VOLTE out of the box!!!!!!!!!!
    By dashauns in forum Microsoft Lumia 640
    Replies: 15
    Last Post: 09-04-2015, 06:15 PM
  2. Memory Problem with Lumia 530
    By Daniel Gandolfo in forum Microsoft Lumia 530
    Replies: 4
    Last Post: 06-19-2015, 01:10 AM
  3. Windows Phone Users Whatsapp group
    By adesquare80 in forum General Phone Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 06-18-2015, 04:13 PM
  4. MetroPCS to launch Lumia 640 on June 22 for $39 after instant rebate
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 06-17-2015, 02:42 PM
  5. Are Monster Beats compatible with Nokia Lumia 520?
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 3
    Last Post: 06-17-2015, 02:39 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD