1. Toni Kazarian's Avatar
    Hi!

    Since the update to 10149 I've ihaving issues with text messages not being sent or recieved. I'm sorry if the topic is duplicated but I havn't found thread regarding this issue.

    Anyone who has the same issue and maybe even a solution? I updated from a clean 8.1 and did a hard reset afterwards and skipped the restore backup function.

    So its all clean (same issue when I use my backups)

    06-29-2015 05:22 AM
  2. Richard Atkinson1's Avatar
    I read somewhere that it is caused by having a google account synced to the phone?
    06-29-2015 05:25 AM
  3. jsteelio's Avatar
    I had this same issue and deleting my synced Google account fixed it. If anyone finds a solution to getting messages working while having a synced Google account please let me know. I miss having Google on my phone but felt messaging was more important.
    06-29-2015 08:09 AM
  4. horvazs's Avatar
    I have the same text message issue although I don't have Google account but iCloud.
    You really think that causes the problem?
    06-29-2015 08:44 AM
  5. Toni Kazarian's Avatar
    So I wonder if it's well known then.

    Posted via the Windows Central App for Android
    06-29-2015 11:38 AM
  6. renjith p george's Avatar
    Hi!

    Since the update to 10149 I've ihaving issues with text messages not being sent or recieved. I'm sorry if the topic is duplicated but I havn't found thread regarding this issue.

    Anyone who has the same issue and maybe even a solution? I updated from a clean 8.1 and did a hard reset afterwards and skipped the restore backup function.

    So its all clean (same issue when I use my backups)

    Its coz of gmail account. Maybe iCloud too.
    06-29-2015 11:53 AM
  7. lucas.scott's Avatar
    I had this problem as I came from a clean 8.1 install on a brand new phone. I was pretty bummed, since my company uses google mail domains. I couldn't send or receive SMS. I flashed back to 8.1 and set up my device, but then thought i should try the insider build once more.

    This time - when i came from NOT a clean build - SMS works perfectly. Gmail accounts added and everything.

    Seems to be different for different folks... but a "dirty" upgrade to 10149 is what did the trick for me.
    06-29-2015 01:14 PM
  8. Critical Thinker1's Avatar
    Use FieldMedic app to provide feedback. After enabling logs for all categories reboot the phone and try the scenarios before providing the feedback.
    06-29-2015 06:36 PM
  9. Derausgewanderte's Avatar
    two Google accounts synced here on my L830, no issues with text messages at all.Came from a freshly flashed 8.1 with nothing set up (no gmail accounts). Added Google accounts on 10149. No text messaging issues.
    06-29-2015 06:52 PM
  10. HotRod29's Avatar
    I am receiving an error that Messaging needs to be uninstalled and fails to open. When taken to the app store to re-install the store crashes. Had the same problem with the camera but the app reinstalled after roughly 10 attempts. Using a Lumia 1020. I do have a Google account synced.
    06-29-2015 11:42 PM
  11. mat_maxi's Avatar
    Hey, finally text messages work for me. This is what i've done :

    1. Install Sys App Pusher
    2. Go to Sys App Pusher, and download extras and info from old store
    3. Wait till installer done
    4. Get notif from extras & Info "welcome to lumia cyan"
    5. Finally work to receive/send messages

    Hope this is help for yours...
    06-30-2015 12:23 AM
  12. Toni Kazarian's Avatar
    Still doesn't help. My issue is that I got all my contacts on gmail.

    I eported all the contacts to my Microsoft account and all is good since they're successfully imported but I cant seen to be able to get them on the phone.... :(
    06-30-2015 05:21 PM
  13. Christian Del Rosario's Avatar
    mine got solved by removing my gmail account and doing soft reset. i can't believe an email account can affect short messaging services. i'm quite crippled since all my contacts are in my gmail and it is my main work email.

    i exported csv from my gmail and imported to ms account. it went okay. i synced my ms account and i got the contacts.

    btw. i tried linking my gmail contacts to my ms account. but it did not show on my phone. i had to extract csv from gmail and import to ms.
    07-01-2015 02:51 AM

Similar Threads

  1. Anybody successfully gone from a clean Windows Phone 8.1 Install to Build 10149?
    By Dan Harris in forum Windows 10 Mobile Insider Preview
    Replies: 20
    Last Post: 07-02-2015, 05:38 AM
  2. Replies: 2
    Last Post: 06-29-2015, 02:43 AM
  3. Replies: 0
    Last Post: 06-29-2015, 02:02 AM
  4. Replies: 1
    Last Post: 06-29-2015, 12:42 AM
  5. Windows 10 build 10151 leaked on the Internet
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 06-29-2015, 12:00 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD