The Windows 10 April 2018 update has arrived! Get the new Dell XPS 15, starting at $999.99
  1. Lumious's Avatar
    I noticed a lot of people having trouble getting the people live tile to actually show pictures instead of blank circles in 10166. I've also seen a lot of instances where it is working and on the same phones as the ones where it doesn't work.

    Please post here if you were actually able to get your live tile to function in the people app and how you did it. I've tried syncing facebook contacts, twitter, gmail, outlook and nothing works. Over 75% have pictures. I also tried pinning and unpinning that did not work, along with adding random pictures to people's contact info.
    07-12-2015 01:54 PM
  2. King Nickles Saintil's Avatar
    Mine own wasnt working on tbis new build. I tried resizing the app and all but no luck. Whag i did though was to inpin it from the start screen, pin it again in the wide tile format and then restart my device. Then it began to work.
    07-12-2015 02:11 PM
  3. darkest.white's Avatar
    Mine wasn't working and just started working out of the blue. Might have been the multiple restarts and soft resets
    07-12-2015 02:22 PM
  4. DrPuppy's Avatar
    Mine didn't work initially. Then yesterday I see Gabriel Aul and co rolling around without me doing anything (Twitter and Facebook connected).
    Maybe it takes awhile to gather all pictures and edit them into circles. That's my guess.
    srisar likes this.
    07-12-2015 02:23 PM
  5. eds817's Avatar
    Mine has worked from the beginning. I didn't upgrade from another build, I went from 8.1 to 10.10166. So far my only issue with 10166 is Gmail won't sync.
    07-12-2015 02:50 PM
  6. adesonic's Avatar
    Mine didn't work at first but I picked my phone up this morning and there wee the animations must have done something to itself overnight!
    07-12-2015 06:08 PM
  7. JW888's Avatar
    On mine, doesn't work at the beginning, but it works fine after opened it at the app lists.
    07-12-2015 06:15 PM
  8. anon(5383410)'s Avatar
    The People Live Tile with the photo collage form 8.1 probably had the biggest wow factor for the platform. In a lot of cases I think it's what got people to ask "what kind of phone is that?".
    sameersaab likes this.
    07-12-2015 06:21 PM
  9. mmcpher's Avatar
    It's working on my 1520, but to my eyes, with the little circles bouncing around in the box like a bunch of birthday balloons pasted on them, its childish and distracting.
    sameersaab likes this.
    07-12-2015 06:34 PM
  10. owoturotimi's Avatar
    No. Its really nice. What are you complaining about. Everyone likes it apart from you.
    Lumious likes this.
    07-12-2015 06:38 PM
  11. owoturotimi's Avatar
    Mine was working from the start came from 8.1.2
    07-12-2015 06:40 PM
  12. DLong4's Avatar
    It's working on my 1520, but to my eyes, with the little circles bouncing around in the box like a bunch of birthday balloons pasted on them, its childish and distracting.
    On my L1520, too, the circles are too small to really see who they are showing.
    07-12-2015 07:49 PM
  13. Lumious's Avatar
    Mine just started working for the first time just this minute! woohoo looks excellent! Way better than the squares from 8.1 :)))
    07-12-2015 09:17 PM
  14. Derausgewanderte's Avatar
    mine wasn't working at all initially, I saw maybe two pictures and a bunch of empty moving circles. I tried a few things including removing accounts under what's new. That didn't have an effect, but this morning pictures all of a sudden showed up.

    guess it's a crapshoot when and how you get them.
    Lumious likes this.
    07-12-2015 09:28 PM
  15. srisar's Avatar
    haha! mine too me like 3 days to show up! :D
    wphashan likes this.
    07-13-2015 09:23 PM
  16. Lumious's Avatar
    I know mine showed up 2 days after install on my 929 and 3 days later on my 822. But they are both working great now!
    07-13-2015 09:43 PM
  17. Asskickulater's Avatar
    Mine worked once I opened up the peoples app

    I dunno if I like it.. it seems a little un fitting, I think circles can look nice in a live tiles, but I don't think this is it.
    07-13-2015 10:57 PM
  18. mjyumping's Avatar
    They even only have 2 full people faces at a time on a medium tile, that sucks
    sameersaab likes this.
    07-13-2015 11:01 PM
  19. Kris Simundson's Avatar
    Mine has worked from the beginning. I didn't upgrade from another build, I went from 8.1 to 10.10166. So far my only issue with 10166 is Gmail won't sync.
    Gmail not syncing was killing me, it does its initial sync which was nice, but won't update normally :(. So in the mean time I pinned gmail website to my home page.

    As for OP question, I was also like you in going from 8.1 to 10166, and my people tile has worked since the beginning.
    07-14-2015 07:45 AM
  20. KarmaEcrivain94's Avatar
    I have had this build installed since day one, but the people tile is still empty. Everyone is going to think I have no social life :D

    UPDATE: It works! just after I wrote this!
    Last edited by KarmaEcrivain94; 07-14-2015 at 11:07 AM.
    txkimmers likes this.
    07-14-2015 10:47 AM
  21. alex athanasopoulos's Avatar
    Mine works since the day 1 in my Lumia 920. All i had to do was a soft reset and then everything was working good. Now if i love it or hate it is another matter and a bit more complicated. I am conflicted. It's a nice change but maybe it needs to be implemented better.
    07-14-2015 12:06 PM
  22. txkimmers's Avatar
    Mine took a day or so but it's working on my 925, and I like it a lot. It even inspired me to add images to a lot of contacts that didn't have any before.
    07-14-2015 01:17 PM
  23. jlangner's Avatar
    Mine working now. All I did was delete tile and re-add. Overnite started working. Did not have to soft/hard reset. (HTC One)
    KarateDad likes this.
    07-14-2015 04:01 PM
  24. Maurizio Troso's Avatar
    On my 520 worked after upgrade, then suddenly stopped. It's so sad. I'v tryed soft reset, unpin, resizing, deletin and readding accounts. Nope :(
    Last edited by Maurizio Troso; 08-08-2015 at 05:42 AM.
    08-08-2015 03:52 AM

Similar Threads

  1. Why am I getting an error (0x80246002) while upgrading 10166 build?
    By ganga rapu in forum Windows 10 Mobile Insider Preview
    Replies: 3
    Last Post: 08-18-2015, 02:29 AM
  2. USA T-Mobile Visual Voicemail Access?
    By mgerbasio in forum Windows 10 Mobile Insider Preview
    Replies: 5
    Last Post: 07-24-2015, 06:28 PM
  3. How to install local apps in win 10 build 1066 on lumia l535?
    By Afthon Afthon in forum Microsoft Lumia 535
    Replies: 0
    Last Post: 07-12-2015, 01:45 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 07-12-2015, 01:25 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD