1. ddubw's Avatar
    I'm currently on build 10536 and while the hotspot turns on, allows me to edit, etc. I'm unable to connect to it, has anyone seen this behavior and know of a fix? The message I get back from my laptop (win10) is basically "unable to connect".

    A cursory search hasn't turned up much so I thought I would see if anyone here had any ideas.

    I did a hard reset and started with a fresh phone with 10536 as well.

    Thanks!
    09-23-2015 08:17 AM
  2. jmshub's Avatar
    Do you have another wifi enabled device you can try? At least ensure that the problem is on the phone and not the PC.
    09-23-2015 08:28 AM
  3. ddubw's Avatar
    Yes, I also tried my Dell Venue 8 Pro. I'll have to try another non Win10 device just to see if that can connect.
    09-23-2015 08:30 AM
  4. snakebitten's Avatar
    Just put my 1520-15536 in Hotspot mode. I DID switch the Network Password (key) to something friendly.
    Was able to connect with Windows 8.1 and Windows 10 devices.
    (Nokia 2520, Surface Pro 2)

    Runs sweet too. LTE in Houston metropolis is smoking fast most of the time. At least on the South Side of the city.
    A little slower where I live. (Deep in the woods in rural area)
    09-23-2015 01:40 PM
  5. Yosef92's Avatar
    1520.3 and 10536 here. After the install/upgrade NO hard reset was done, I had an issue with that with the 8.1 upgrades. So I didn't do it here.

    Works fine currently
    09-23-2015 01:53 PM
  6. Sheldon Botha1's Avatar
    Out of curiosity, check if you have WIFI enabled (aka youre connected to a wifi access point) when you are enabling your WIFI Tethering option.

    I had issues in the past on this phone that if I turned on the WIFI tethering while I was connected to a WIFI access point that I would have issues.
    I found that if I disconnected from the WIFI access point and fell back to LTE data from my carrier, that the WIFI tethering worked fine.

    Just an idea....

    -Sheldon
    10-29-2015 04:57 PM

Similar Threads

  1. Overheating Lumia 1020 after Microsoft repair, should I send it back?
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 09-24-2015, 03:31 PM
  2. How can I display multiple desktop backgrounds on my very large screen?
    By WPCentral Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 09-23-2015, 08:51 AM
  3. is lumia 730 build 10132 has special feature ??
    By WPCentral Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 09-23-2015, 08:20 AM
  4. How can I get my PC to turn on?
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 09-23-2015, 08:09 AM
  5. BLU Win JR 4G is now 54.99 on Amazon UK
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 09-23-2015, 06:30 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD