1. besweeet's Avatar
    Screenshots tell it all:




    As soon as the fail in the recovery tool happened, the 640 showed a red screen with a progress bar for maybe half a second, then restarted itself.

    The same thing happened even after having build 10581 reinstall itself from scratch.
    Last edited by besweeet; 11-02-2015 at 08:23 AM.
    11-02-2015 08:12 AM
  2. charlatan1978's Avatar
    Have you ever been able to rollback your phone before? or is this the first time.
    11-02-2015 08:21 AM
  3. besweeet's Avatar
    Have you ever been able to rollback your phone before? or is this the first time.
    I've never tried before; this is the first time.
    11-02-2015 08:23 AM
  4. tut1234's Avatar
    I had this problem the first time on my L520. Try doing a soft reset, if that does not work, do a hard reset, reinstall the Windows Insider software and try again. Mine also got stuck at 0% downloaded. I don't think the update process is clean just yet.
    11-02-2015 08:23 AM
  5. besweeet's Avatar
    I had this problem the first time on my L520. Try doing a soft reset, if that does not work, do a hard reset, reinstall the Windows Insider software and try again. Mine also got stuck at 0% downloaded. I don't think the update process is clean just yet.
    I haven't done a soft reset yet (power + volume down for a while?), but I did do a hard reset, which didn't do anything.
    11-02-2015 08:30 AM
  6. charlatan1978's Avatar
    Just to check your laptop/pc is connected to the internet?
    For the first rollback the Windows Device Recovery Tool downloads the image for your phone, which can take half hour or so.
    For subsequent rollbacks the image is already on your laptop/pc and is quicker.
    11-02-2015 08:34 AM
  7. besweeet's Avatar
    Just to check your laptop/pc is connected to the internet?
    For the first rollback the Windows Device Recovery Tool downloads the image for your phone, which can take half hour or so.
    For subsequent rollbacks the image is already on your laptop/pc and is quicker.
    Yes, the computer was connected to the Internet... As far as I know, I've done all of the basic troubleshooting steps, except for trying a different computer. Will try that later today.
    11-02-2015 08:37 AM
  8. Maurizio Troso's Avatar
    Screenshots tell it all:
    http://i.imgur.com/RGAeLxr.png

    http://i.imgur.com/8ERZaGr.png

    As soon as the fail in the recovery tool happened, the 640 showed a red screen with a progress bar for maybe half a second, then restarted itself.

    The same thing happened even after having build 10581 reinstall itself from scratch.
    Software not signed is tipical of corrupted downloads. Try on different pc or different internet provider
    11-02-2015 08:37 AM
  9. besweeet's Avatar
    Just tried it on a different computer with a different Internet connection, and the same thing happened... Sort of feeling as though a downgrade won't be possible.

    If this means anything, when I hold vol. down + power when it first boots up, my computer sees the entire filesystem of the device as a drive called "MainOS."
    11-02-2015 05:59 PM
  10. tut1234's Avatar
    I haven't done a soft reset yet (power + volume down for a while?), but I did do a hard reset, which didn't do anything.
    Easiest way to do a soft reset is to pull the battery. I usually do one after updating a lot of system apps. Or power and volume down until you see the "!".
    11-02-2015 08:13 PM
  11. besweeet's Avatar
    Easiest way to do a soft reset is to pull the battery. I usually do one after updating a lot of system apps. Or power and volume down until you see the "!".
    Mine never showed a "!" when attempting to do a soft reset. It just stayed at a black screen before mounting the entire OS for the phone on my computer.
    11-02-2015 08:15 PM
  12. besweeet's Avatar
    Nokia Care Suite's Product Support Tool For Store 5 program says "not supported product" once it detects the device.

    Trying to manually flash via Windows Phone Image Designer instantly fails to flash the files:


    Screenshot of all of the files associated with the image:


    I'll try a third download, this time using NaviFirm+, which looks like it's downloading the same exact files.
    11-03-2015 05:52 PM

Similar Threads

  1. Flash mode loop? l520
    By Ivan Mag-isa in forum Nokia Lumia 520
    Replies: 18
    Last Post: 03-14-2016, 02:41 PM
  2. New lumias with Snapdragon 820-coming soon
    By Joshwin in forum Upcoming & Rumored Phones
    Replies: 5
    Last Post: 11-18-2015, 04:02 AM
  3. Why does my Lumia 535 lock screen show try again in 63250 minutes?
    By Windows Central Question in forum Microsoft Lumia 535
    Replies: 1
    Last Post: 11-02-2015, 10:41 AM
  4. Can't find my server name for my mircrosoft account on my nokia 1320
    By WPCentral Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 11-02-2015, 10:13 AM
  5. Cannot attach photos in WhatsApp. Build 10581
    By wima75 in forum Windows 10 Mobile Insider Preview
    Replies: 2
    Last Post: 11-02-2015, 05:49 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD