02-12-2016 07:16 AM
355 ... 1011121314 ...
tools
  1. Trujillo Esplain's Avatar
    The focusing is mechanical, if it does not work even in manual mode nor in other apps, it looks like a hardware defect that no firmware or update will ever fix...

    Have tried reverting to 8.1? If it works out not would confirm if it's a hardware issue.
    I have the same issue. I own a Lumia 950. Pretty stressful actually. Especially when I need to capture those precious moments and the camera doesn't focus or it'll stall.. :/
    02-06-2016 03:50 PM
  2. Maurizio Troso's Avatar
    I have the same issue. I own a Lumia 950. Pretty stressful actually. Especially when I need to capture those precious moments and the camera doesn't focus or it'll stall.. :/
    Did you tried the new Insider function "Production" and then "Fast ring" again?
    02-07-2016 02:57 AM
  3. Hoang Tua Nguyen's Avatar
    Downloaded via 3G and installing now
    02-07-2016 03:37 AM
  4. peacock93's Avatar
    Can somebody confirm that data leak bug in .63 is now gone ?
    I've been looking for the same answer as you. I've not gotten a response from Gabe or Dan via Twitter nor anything from these forums. I'm still on Overage Data until this Weds. so I have not enabled Message Backups again until I have some data to play with. The leak burned through about 10Gig of my data in two weeks before I noticed it and found out, via Windows Central, about the leak. There was nothing in the last version notes about it either.

    If anyone has any info about this issue please advise.
    02-07-2016 07:43 AM
  5. anon(5383410)'s Avatar
    My ATT 950 is not receiving the update either. In either fast or slow ring.
    The update downloaded the day it became available on my AT&T 950.
    02-07-2016 07:54 AM
  6. Mike Jain's Avatar
    Not at all, it is just a fad among some bloggers. I haven't done a hard reset since the first .586 build, if not earlier, and everything works fine on my phones.
    02-07-2016 09:24 AM
  7. fgaudet's Avatar
    I have not tried to revert back to 8.1 yet. But the focusing works sometimes which is really weird. If it was something completely mechanical that was broken then I would expect it to never work.

    I hope it's something software related that can get fixed once and for all in a future update.
    If it's somewhat broken, but not totally, it may still work sometimes. Case in point: the in call microphone on my 830 went dead recently, but was working for voice recorders etc. Found out a micro switch in the headphone jack stays stuck sometimes, thus trying to use the inline mic of the headphones... which are not plugged in. Taping the phone brings the mic back online, but not always.
    02-07-2016 09:44 AM
  8. fgaudet's Avatar
    Ignore that... I'm a bellend!!! After all that fannying around I've found I'm looking at the wrong bit.. I was looking at the Firmware, which in my defence looks remarkably similar (in numbers) to the Software version!!! well it ends in .36

    Anyhew, I am running .71
    Please share your W10 experience on the 830. I've tried it 3 times in the past and had to revert to 8.1 everytime, I'm still not ready to jump aboard the W10 boat yet.
    Main concerns were stability, bt not reliably connecting in car, crazy camera, crashing apps, resume resume resume...
    congthanhgiong likes this.
    02-07-2016 09:49 AM
  9. congthanhgiong's Avatar
    Please share your W10 experience on the 830. I've tried it 3 times in the past and had to revert to 8.1 everytime, I'm still not ready to jump aboard the W10 boat yet.
    Main concerns were stability, bt not reliably connecting in car, crazy camera, crashing apps, resume resume resume...
    I want to revert back to 8.1 but still love new livetile that fit 6" screen on my 1320. I have to reboot every day for many reasons, like enter a wrong pass for a wifi, it will search forever, and sometimes block you from accessing the wifi management. No way else but a reboot to fix this dumb.

    One more thing is the top down scrolling stops working sometimes though I use the phone very lightly.
    fgaudet likes this.
    02-07-2016 10:00 AM
  10. Darkfoxfire's Avatar
    I've been getting a massive data leak since this update. Almost a GB a day, even I'd I hardly touch my phone
    02-07-2016 10:56 AM
  11. nikhil jm's Avatar
    I've been getting a massive data leak since this update. Almost a GB a day, even I'd I hardly touch my phone
    Switch off the sync in the setting.
    02-07-2016 10:59 AM
  12. Maurizio Troso's Avatar
    That's a very strange thing. My data sensor says I never exceeded 2 GB per 30 days during system and apps upfates
    02-07-2016 11:37 AM
  13. oblivionnewtonjohn's Avatar
    Even with Skype video signed out, Messaging+ is eating my battery like crazy.
    I did hard reset when I installed. Have very few apps selected for background.

    This is the worst build to date for me. Hoping for a fix or back to 8.1 until 10 is fully ready.
    benoitgphoto likes this.
    02-07-2016 03:37 PM
  14. benoitgphoto's Avatar
    Updated my 640xl yesterday and then hard reset. Gmail account live tile badge notification is still broken...works good for other accounts. It worked great for a couple of hours but then stop refreshing correctly. Driving mode still does not switch off automatically when leaving the car when I also have my Band 2 connected to the phone. And Edge still crashes, freezes when scrolling down in a page, does not load pages and history windows remains visible after typing in the address bar. Actually Edge is quite poor. And battery life looks to have taken a hit on this build compared to .63 but I am not quite sure yet.

    I understand this is a preview software and we agreed to live with bugs but this is a cumulative update to an OS pre installed on device they are selling now. This is quite disappointing. I came from iPhone ans I was amazed by WP 8.1 and hot stable it was but I can't see any improvement on stability on W10M for the last 2 months and things that were working great are now again broken. I am pulling the plug...just ordered a Nexus 6P...sadly
    Ok...few days later. The Gmail account live tile notification was fixed by reverting back to 8.1 and then upgrading to .71 from there...not sure why since I performed a hard reset after the first update.

    Driving mode still does not switch off automatically when I also have my Band connected to the phone and Edge still freezes when slowly scrolling down through a page. AND yes, battery life is exceptionally worst on that build (actually the worst battery life I got since last october). I am getting 25% less battery life which represents roughly 10 hours less.
    02-07-2016 05:21 PM
  15. Rugish Dapeca's Avatar
    Even with Skype video signed out, Messaging+ is eating my battery like crazy.
    I did hard reset when I installed. Have very few apps selected for background.

    This is the worst build to date for me. Hoping for a fix or back to 8.1 until 10 is fully ready.
    Skype Video can kill your battery fast if you don't sign out of it when not using it.

    Messaging will eat it's way through your battery and data plan with its message sync option. Turn the sync option off and your usage should return to normal.
    02-07-2016 05:46 PM
  16. hardywang's Avatar
    Skype Video can kill your battery fast if you don't sign out of it when not using it.
    I never sign out my Skype and Skype video, I keep them running in background. It appears that it works just fine. My screen display consumes about 70% of my battery even I have the brightness to 40% to 50%.
    02-07-2016 05:59 PM
  17. benoitgphoto's Avatar
    I never sign out my Skype and Skype video, I keep them running in background. It appears that it works just fine. My screen display consumes about 70% of my battery even I have the brightness to 40% to 50%.
    For me the culprit is Edge with 60% of the battery usage which is almost twice as it uses to be in the previous builds. I switched off the sync option in Edge and will see if it is improving. One thing I noticed in this build is that there is no option to allow Edge to run or not in the background...
    02-07-2016 06:47 PM
  18. Devansh8487's Avatar
    I'm having issues regarding accent colors .. I'm not finding the blue color in the palette.. Instead I'm getting excess of green .. I'm missing the original blue accent color .. Is there anything there to get it back?
    02-07-2016 09:52 PM
  19. Deanig_12's Avatar
    Hope micrsoft release the official and soo i really want to use my wondows phone but with the contants things nout working lagg and notifications not workin cmon!!
    02-07-2016 10:49 PM
  20. WinCoffee's Avatar
    It's freaking good!!! But somehow battery life is little bit worser... just little bit.
    02-08-2016 12:25 AM
  21. Maurizio Troso's Avatar
    I never sign out my Skype and Skype video, I keep them running in background. It appears that it works just fine. My screen display consumes about 70% of my battery even I have the brightness to 40% to 50%.
    For "display" the system means GPU and screen togheter
    02-08-2016 02:39 AM
  22. tbase's Avatar
    Installed .71 last Friday on my 1520 and i gotta say everything has improved but the battery life im getting is just worse, reverting back to wp8.1 as we speak
    02-08-2016 04:38 AM
  23. Maurizio Troso's Avatar
    Installed .71 last Friday on my 1520 and i gotta say everything has improved but the battery life im getting is just worse, reverting back to wp8.1 as we speak
    Check forum about loggin out Video Skype and background apps
    02-08-2016 04:52 AM
  24. deepak12345's Avatar
    Does this build have the 4g option? Asking cause i want to uodate my 930 to the build and its downloading windows 10 now. Ive have a 625 running the bulds since last year and it still doesnt have 4g option. Anyone facing no 4g option in 930?
    02-08-2016 05:24 AM
  25. morgan_emmett's Avatar
    I'm on .71 using a Lumia 640, mostly fine (very little Screen reloading messages now and once skype video + skype messaging is logged out, battery usage seems great). However, there is one annoying bug that I haven't seen anywhere else. If I try to share a photo via Facebook then my post keeps reposting again and again (& without the photo) to facebook. Anyone else experienced this or have a solution?
    02-08-2016 07:50 AM
355 ... 1011121314 ...

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 02-06-2016, 11:32 PM
  2. Is there an update software for the Imate Smartflip phone?
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 02-01-2016, 08:45 PM
  3. I can't download Fitbit on to Windows 10 on my partners pc. why?!
    By Windows Central Question in forum Windows 10
    Replies: 0
    Last Post: 02-01-2016, 11:42 AM
  4. spot on touch screen above window logo in lumia 532
    By rajesh in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 02-01-2016, 11:14 AM
  5. How can I fix Windows 10 desktop volume issues?
    By Windows Central Question in forum Windows 10
    Replies: 0
    Last Post: 02-01-2016, 10:46 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD