1. DzieX's Avatar
    Hi Guys,

    I've forced upgrade my Lumia 830 to Redsone by using this method from nokiapoweruser.
    Everyting worked fine but I decide to get back to 8.1 to test new .122 build. Unfortunatelly when I try to do it by WDRT after tool trys to switch my phone into flash mode error appears. I can see flash icon for a few second and after that windows starts to load. I've tried to use different PC, different usb cables and different usb ports with no result. I've also tried to use Nokia Care Suite (newest version) but it claims that this model is not supported (RM-984).
    Does anyone has idea what to do?

    Best Regards.
    Last edited by DzieX; 03-03-2016 at 09:27 AM.
    abhishek singh21 likes this.
    03-03-2016 07:11 AM
  2. abhishek singh21's Avatar
    Hi Guys,

    I've forced upgrade my Lumia 830 to Redsone by using this method from nokiapoweruser.
    Everyting worked fine but I decides to get back to 8.1 to test new .122 build. Unfortunatelly when I try to do it by WDRT after tool trys to switch my phone into flash mode error appears. I can see flash icon for a few second and after that windows starts to load. I've tried to use different PC, different usb cables and different usb ports with no result. I've also tried to use Nokia Care Suite (newest version) but it claims that this model is not supported (RM-984).
    Does anyone has idea what to do?

    Best Regards.
    you have crapped your registry. the changes you made to your registr in order to install redstone you got to fix them or your phone is dead. lol
    03-03-2016 07:43 AM
  3. DzieX's Avatar
    My phone isn't dead. It works on build 10.0.14267.1004. Does Hard Reset restore registry as it was or should I do it manually?
    03-03-2016 08:16 AM
  4. pankaj981's Avatar
    Select the cannot detect device option in WDRT and flash. I've reverted my 640 using that method though it never gave me an error to begin with.

    Yes and hard reset does reset the registry.
    03-03-2016 08:20 AM
  5. DzieX's Avatar
    Already tried with same result.
    03-03-2016 08:39 AM
  6. pankaj981's Avatar
    Tried the method after the hard reset?
    03-03-2016 08:59 AM
  7. DzieX's Avatar
    Yup.
    03-03-2016 09:02 AM
  8. pankaj981's Avatar
    I guess your only last try would be to perform a dead flash using Nokia Product Support Tool. Try an old version and select the product from the drop down. You'll have to first download the appropriate firmware from some place else or use the firmware downloaded using WDRT.
    DzieX likes this.
    03-03-2016 09:09 AM
  9. DzieX's Avatar
    You mean Nokia Care Suite? I have version 5.6.134.1513 and it seems it does not support this device. Which version do you suggest? I tried to find older, but found nothing.
    03-03-2016 09:37 AM
  10. DzieX's Avatar
    Ok, so for anyone with this problem in future - use nokia care suite 5.3.112. You can get your software from lumiafirmware.com
    Last edited by DzieX; 03-03-2016 at 05:49 PM.
    Maurizio Troso likes this.
    03-03-2016 04:39 PM
  11. pankaj981's Avatar
    So were you able to revert back to the old firmware?
    03-03-2016 05:54 PM
  12. DzieX's Avatar
    Yup, but only by using Nokia Care as I mentioned above.
    03-04-2016 12:14 PM
  13. pankaj981's Avatar
    Yeah that's what I mentioned above...Nokia Product Support Tool. Glad that it worked.
    03-04-2016 12:38 PM
  14. cooltaj's Avatar
    How do you load the firmware into NCS? Can you please do a step by step. I have installed the version you mentioned.
    I have downloaded all the files from lumiafirmware.com.
    Lumia 1020 stuck on red Nokia recovery screen (flash, maybe)
    03-21-2016 05:14 PM
  15. cooltaj's Avatar
    Can you do a step by step on how to load the firmware into NCS?
    03-21-2016 05:15 PM
  16. pankaj981's Avatar
    Can you do a step by step on how to load the firmware into NCS?
    http://forums.windowscentral.com/nok...ed-inside.html
    03-29-2016 09:44 PM

Similar Threads

  1. I'm having problems getting "Sounds" to work
    By OrangeBerry02 in forum Microsoft Lumia 650
    Replies: 1
    Last Post: 03-11-2016, 08:14 AM
  2. W10M 10586.122 touch menu disappeared from extras
    By mark2k81 in forum Windows 10 Mobile
    Replies: 12
    Last Post: 03-05-2016, 07:20 AM
  3. i want to downgrade my lumia 535 from window 10 to 8.1
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 3
    Last Post: 03-03-2016, 05:04 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: 03-03-2016, 04:40 AM
  5. How do I get my Bluetooth working on my Windows7 pc (lenove X60)?
    By Windows Central Question in forum Lenovo
    Replies: 0
    Last Post: 03-03-2016, 03:47 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD