10-08-2017 05:02 PM
26 12
tools
  1. wizbit's Avatar
    Having an issue with the latest build (14965) were the store doesn't find apps automatically that need updating.

    I know there is an update to an app, so I click on 'check for updates' and I get nothing. I then find the app by searching and then it starts to update.

    Just wanted to check if anyone else is seeing this before I reset. I've checked the feedback hub and there are some entries, but they are old and for a different build.
    11-12-2016 04:04 AM
  2. PedrooNL's Avatar
    Same here.
    11-12-2016 04:24 AM
  3. wizbit's Avatar
    I'm not sure at the moment if it's normal or fast ring apps.
    11-12-2016 04:34 AM
  4. PedrooNL's Avatar
    Cannot figure out yet. I could manually update Outlook, Skype, MSN News, MSN Weather and Facebook which were not found when I checked for updates. All fast ring I think, except for Facebook.
    11-12-2016 05:13 AM
  5. Kenny Mc's Avatar
    Same for me, but in my case on my Lumia 1520 that behaviour started after AU update.

    P.S.: My store app is updated at last version and im not in any insider ring
    11-13-2016 06:03 AM
  6. Captain Offensive's Avatar
    Happening for me on this build also.
    11-17-2016 12:34 AM
  7. wizbit's Avatar
    Can anyone confirm if this issue has been fixed? I would like to join the fast ring again. Thanks.
    01-29-2017 05:58 AM
  8. Captain Offensive's Avatar
    Hi wizbit. Not fixed for me yet
    01-31-2017 12:47 PM
  9. wizbit's Avatar
    I jumped back on the Fast Ring, as I thought this issue would have been solved by now, but sadly not. Had to flash the phone and back to Production Ring. I hope they fix it before RS2 gets released.
    02-25-2017 06:29 AM
  10. wizbit's Avatar
    This is driving me nuts!

    Each time I jump back on the fast ring, the store stops being able to automatically find updates! I'm now on OS build 10.0.15063.2 and this is still broken. I have done a reset, still doesn't work. The only way to get it working is to go back to RS1.

    Store build is 11701.1001.97.0. Can anyone PLEASE confirm if they are getting this issue? Please post your OS and store build and phone model.

    This problem is either one of three things... RS2, Store App, or just the Lumia 930. As there are not many complaints about this issue, I was wondering if it's just linked to this model. I've even tried to go back to the 'Release Preview' ring but it still doesn't work.

    This issue is listed in the feedback hub with over a thousand up votes and a comment from one of Microsoft engineers, so I'm at a loss...
    03-30-2017 07:35 AM
  11. Captain Offensive's Avatar
    Still happening for me on both. 950 and 920. V frustrating
    04-10-2017 06:52 AM
  12. anon(3463402)'s Avatar
    Store build is 11701.1001.97.0. Can anyone PLEASE confirm if they are getting this issue? Please post your OS and store build and phone model.
    11703.1000.156.0 here, L950XL, 15063.2. Worked fine, however there are no updates to any app since Apr 7.
    04-10-2017 12:04 PM
  13. abhinavsaprey's Avatar
    This is driving me nuts!

    Each time I jump back on the fast ring, the store stops being able to automatically find updates! I'm now on OS build 10.0.15063.2 and this is still broken. I have done a reset, still doesn't work. The only way to get it working is to go back to RS1.

    Store build is 11701.1001.97.0. Can anyone PLEASE confirm if they are getting this issue? Please post your OS and store build and phone model.

    This problem is either one of three things... RS2, Store App, or just the Lumia 930. As there are not many complaints about this issue, I was wondering if it's just linked to this model. I've even tried to go back to the 'Release Preview' ring but it still doesn't work.

    This issue is listed in the feedback hub with over a thousand up votes and a comment from one of Microsoft engineers, so I'm at a loss...
    I'm on a Lumia 730 DS Insider Fast Ring 15063.138 and I have this issue as well! Everyone posting about the neon update for groove and movies & tv app and I am here stuck on the production build of these apps.

    It happened when I upgraded from AU to this build and after a hard reset on this build as well. So you are not alone!
    04-15-2017 12:14 AM
  14. wizbit's Avatar
    Since they announced that the 930 wasn't getting RS2, I've ditched it and got a 950. I've also come off the insider program as I feel let down with this issue and don't ever want to go through that again.
    04-15-2017 06:25 PM
  15. el_mono70's Avatar
    I know the feeling of frustration. My DS 950 received the updates to Groove and the Store some time ago. Yet my AT&T branded 950 hasn't received said updates until today. Both were on the Fast Ring. Additionally my DS phone is very temperamental about phone calls so I've needed to switch to the older phone.
    04-17-2017 03:14 AM
  16. anon(9645112)'s Avatar
    Same here on Lumia 730 DS and I noticed this issue many times after a reset or coming back to Windows 10 Mobile from Windows Phone 8.1. Seems to be no workaround for this....
    04-17-2017 10:06 AM
  17. TDinozzo's Avatar
    Originally posted by el_mono70
    I know the feeling of frustration. My DS 950 received the updates to Groove and the Store some time ago. Yet my AT&T branded 950 hasn't received said updates until today. Both were on the Fast Ring. Additionally my DS phone is very temperamental about phone calls so I've needed to switch to the older phone.
    I'm on 15063.138 with my L950, had the latest versions of Store and Groove installed.
    After a hard reset now I stuck with old Store and Groove (non Neon Version), don't get updates for both apps. All other apps updating fine.
    On 2nd device there's no Problem with same Build.
    04-24-2017 02:18 PM
  18. wizbit's Avatar
    No. No. No way! Just updated my new 950 to creators update and it's doing it again! Why has this not been fixed now it's released?
    04-29-2017 04:37 PM
  19. wizbit's Avatar
    Trying to find out if this is related to having a work or school account added to the store, where a company policy could be interfering with updates on RS2. Does anyone else having this issue have one of these accounts added?
    04-30-2017 12:31 PM
  20. MRE Inc's Avatar
    Trying to find out if this is related to having a work or school account added to the store, where a company policy could be interfering with updates on RS2. Does anyone else having this issue have one of these accounts added?
    Same problem here. Lumia 950XL with latest production build of W10M (10.0.15063.297 version 1703).

    Did some hard resets with and without restoring a previous backup. Problem still remains. Hitting the Check for Update button only shows the spinning wheel and then does not find any updates. Selecting an app individually, then the app shows there is an update and it updates itself.

    Tried changing regions, loggging off from the store account etc etc. Nothing seems to help.

    I do have 3 Exchange accounts and 1 outlook.com account installed. 1 is my primary MS account, the other 2 Exchange accounts are work related.

    Furthermore, after installing the Creators Update through the normal Windows Update process on the phone, my iris scanner and Windows Hello were working fine. After hard resetting my device because of the store update problem, Windows Hello cannot be setup anymore. All these problems started after the CU update.

    Again, production build only. I am not using insider builds.
    05-11-2017 01:57 AM
  21. wizbit's Avatar
    I spoke to B2X, the company that has the support contract for Lumia in the UK and they told me it's a bug with the creators update but everyone on it is getting it. So Microsoft are aware of it.

    I was wondering if anyone who had this issue on RS2 and updated to RS3 on the fast ring got it fix? I would be happy to rejoin the fast ring if it's fixed.
    05-11-2017 01:28 PM
  22. wizbit's Avatar
    I seem to have solved this by removing the Office 365 Admin app. Finding it hard to believe that an installed app can cause the store auto update to break!
    Dominique Cote and bguy_1986 like this.
    06-27-2017 04:01 PM
  23. Dominique Cote's Avatar
    I seem to have solved this by removing the Office 365 Admin app. Finding it hard to believe that an installed app can cause the store auto update to break!
    THANK YOU for posting this. My Store broke about 4 weeks ago while I was on build 15223.0 and Store 11705.1001.21.0. Multiple store updates (I'm 11705.1001.30.0 now), two new Windows builds (15230.0) and a hard reset later, still no change.

    I can CONFIRM that uninstalling the O365 admin app immediately restored the Store's self-update capability.

    If I didn't know better, I'd tend to agree with another poster further up that some kind of MDM or O365 policy blocks the Store. I use "plain vanilla" O365 and no MDM beyond that. Unfortunately, I cant see anything in the O365 release notes that looks as if it might impact the Store. The odd thing is, I have numerous PCs connected to the same Microsoft Account and O365 Tennant and their Store works as expected.

    I'm gonna file a bug and/or upvote on the FB hub.
    07-31-2017 10:50 AM
  24. bguy_1986's Avatar
    I've spent so freaking long on trying to find the answer to this!!!!!!! UGH!!! Feel like I've been dealing with this for a year. Judging by the time this post started, I may have been within a few months of dealing with it for that long. What is taking them so long to fix this!?

    Do you all reinstall the office 365 admin app after all apps update? Did the problem re-occur?
    09-18-2017 10:14 AM
  25. wizbit's Avatar
    As far as I know, it's still broken. Posted in the Feedback up and still no reply. It's been like it for nearly two years. We needed access to this app, so unfortunately we have had to move over to iOS.
    09-18-2017 01:00 PM
26 12

Similar Threads

  1. Unable to install large apps
    By Godson Arun Kumar in forum Windows 10 Mobile
    Replies: 7
    Last Post: 04-03-2017, 09:01 AM
  2. What happened to the good ol' Windows Central article qualities?
    By matt john2 in forum Site Feedback & Help
    Replies: 16
    Last Post: 12-18-2016, 10:00 AM
  3. Replies: 10
    Last Post: 11-13-2016, 01:21 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: 11-12-2016, 02:15 AM
  5. How to Install pci card driver in window 10 64 bit
    By erkamal92 in forum Windows 10
    Replies: 1
    Last Post: 11-12-2016, 12:04 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD