1. camaroz1985's Avatar
    No my facebook notifications still work, and outlook.

    I did have a random restart last night while my phone was sitting idle on the charger. I'm in the process of reverting to an old build with WDRT right now. Going to see if the camera issue is still there on older builds. Going to start without restoring from a backup, and see if I update to Creator's Update that way I still have the problem. If I do I will go back to Anniversary, and just wait a little while to get back on Creators. Using iPhone SE in the meantime...
    Ok so maybe the Build isn't the issue with the camera. It may actually be damaged, but it is odd that this started when I changed 15063 builds. It is suffering from the same issues on both 10586 and 14393 builds during my reset process. I have a spare camera at home. Will try to swap it out and see if that fixes anything. I don't know how to check to see if camera drivers were updated or anything like that.
    05-19-2017 09:38 AM
  2. mtf1380's Avatar
    No my facebook notifications still work, and outlook.

    I did have a random restart last night while my phone was sitting idle on the charger. I'm in the process of reverting to an old build with WDRT right now. Going to see if the camera issue is still there on older builds. Going to start without restoring from a backup, and see if I update to Creator's Update that way I still have the problem. If I do I will go back to Anniversary, and just wait a little while to get back on Creators. Using iPhone SE in the meantime...
    @camaroz1985, please let me know what you find out with regards to the camera's performance after you make your conclusions; if you don't mine:)

    Cheers!
    05-19-2017 10:58 AM
  3. camaroz1985's Avatar
    Will do. See one post above yours though, neither older build improved the performance. I'm going to try to replace the camera and see what happens.
    05-19-2017 01:09 PM
  4. zocster's Avatar
    Will do. See one post above yours though, neither older build improved the performance. I'm going to try to replace the camera and see what happens.
    I figured it would be the case, as I am not having issues with mine. Camera wise. It gets better with each update through the store.
    05-19-2017 01:12 PM
  5. camaroz1985's Avatar
    I'm not saying it isn't hardware related, but the fact that 3 or 4 of us have the same issue starting at the same point is kind of suspicious.
    05-19-2017 02:07 PM
  6. Mark Kaplan's Avatar
    No issues so far for me on my HP Elite X3 except the nagging SD card disconnects.
    05-19-2017 02:27 PM
  7. okizen's Avatar
    I had a random reboot this morning while I was writing a text. First time on this build. hopefully not a sign of things to come.
    I'm also experiencing random reboots with build.
    05-20-2017 01:25 AM
  8. Keith White Jr's Avatar
    I'm also experiencing random reboots with build.

    What phone are you using?
    05-20-2017 07:59 AM
  9. Erik Latranyi's Avatar
    What phone are you using?

    I refuse to help anyone who does not list their device in their posting.

    I am sick of these people who are beta testing, but provide no informaiton other then childish whining about their problems.

    We should have a rule to just ignore those posters who do not list the information necessary to diagnost the problem.

    15215 installed and is running smoothly on my Lumia 950XL Dual-Sim (Unlocked). I even upgraded to a 200Gb micro-SD card. No issues.
    Timbre70 likes this.
    05-20-2017 08:10 AM
  10. nikosxri's Avatar
    People should also state if and when they did a hard reset with or without back up
    05-20-2017 08:34 AM
  11. okizen's Avatar
    What phone are you using?
    Sorry forgot to mention it's a Lumia 950 XL DS (International unlocked).
    Last edited by okizen; 05-20-2017 at 03:25 PM.
    05-20-2017 03:12 PM
  12. Kevin 1h3's Avatar
    950 xl (ds) only heavy "lag" under graphic intense games or apps (Skype).
    Otherwise ok, but I did notice some high temps the other day.
    05-20-2017 03:22 PM
  13. camaroz1985's Avatar
    @camaroz1985, please let me know what you find out with regards to the camera's performance after you make your conclusions; if you don't mine:)

    Cheers!
    It was the camera that was bad. I did notice that if I had the camera app open and looking at the camera it appeared to float around if you moved the phone around. When I took it out of the phone the camera was very loose like something in the OIS broke. It could rattle around easily. Put the other camera in and all is well again. Still find it odd that it broke when I updated to 15063 for the first time. I can understand other things where you wouldn't notice because you don't use them all the time, but the camera is certainly not one of those things. Oh well, working again now, so I am going to hop back onto the fast ring.

    So if you are having the same issues maybe your camera is bad too. It is very easy to swap, luckily I had one laying around.
    mtf1380, zocster and Jackalito like this.
    05-22-2017 08:06 AM
  14. mtf1380's Avatar
    It was the camera that was bad. I did notice that if I had the camera app open and looking at the camera it appeared to float around if you moved the phone around. When I took it out of the phone the camera was very loose like something in the OIS broke. It could rattle around easily. Put the other camera in and all is well again. Still find it odd that it broke when I updated to 15063 for the first time. I can understand other things where you wouldn't notice because you don't use them all the time, but the camera is certainly not one of those things. Oh well, working again now, so I am going to hop back onto the fast ring.

    So if you are having the same issues maybe your camera is bad too. It is very easy to swap, luckily I had one laying around.
    Thank you @camaroz1985 for the update:)
    05-22-2017 10:06 AM
  15. Keith White Jr's Avatar
    The last few days I have been having some issues with my Bluetooth headset losing connection to my phone and only being able to reconnect after a soft reset. If I try to turn the phone off with the button after the Bluetooth drops, it will hang on the "Goodbye" screen indefinitely, until the soft reset it performed. Hopefully whatever this bug is, it will be fixed in the next build or 2.
    Jackalito likes this.
    05-24-2017 03:25 PM
  16. PerfectReign's Avatar
    No issues so far for me on my HP Elite X3 except the nagging SD card disconnects.
    Did you get the new card tray?

    Sent from mTalk
    05-24-2017 03:43 PM
  17. mic64's Avatar
    I can´t open Word, Excel, Powerpoint. It crashes immediately.
    Reinstalled apps, still the same.
    Lumia 950 DS
    Yesterday 06:25 AM
  18. Mark Kaplan's Avatar
    Did you get the new card tray?

    Sent from mTalk
    Yes, I have the v3 tray but I still get the disconnects. Not as often, but still do. I'm also seeing a few random restarts with this build.
    Yesterday 01:35 PM
  19. trevywankenobi's Avatar
    Having some serious issues with battery drain and the device getting quite hot. 950 XL DS unlocked build 15215. No I haven't tried a hard reset because I have a lot of apps that aren't in the store anymore and don't want to lose them. Was working amazing the previous build.
    Yesterday 11:08 PM
44 12

Similar Threads

  1. Why won't people update to a new windows from XP?
    By Chintan Gohel in forum Ask Dan!
    Replies: 7
    Last Post: 05-23-2017, 09:54 PM
  2. Windows 10 PC build 16199 and Mobile build 15215 now available for Insiders
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 05-17-2017, 12:10 PM
  3. Windows 10 S can succeed because 'normal' people aren't PC geeks — and that's OK
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 05-17-2017, 12:10 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 05-17-2017, 11:32 AM
  5. Help: Outlook mobile adding blank png attachments on its own.
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 05-17-2017, 09:50 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD