1. mrMad-Cat's Avatar
    Hello!
    I'm using windows 10 for quiet a long time on 3 devices: Lumia 930, 950 and 640XL. And all have the same problem - I can't open most of attachments in the incoming mails in Outlook Mail program.
    All the symptoms and related info:
    - This is a problem with may pop3 mail at @i.ua (with all accounts).
    - There is no such problem on any other operating system. All is ok when using mail on desktop MS Office Outlook, android asus tablet, windows 7 lumia 800...
    - This happens both on stable WiFi and less stable 3G or GPRS connections.
    - I have to press button "download full message" after opening an email sometimes many times before it disappears and starts downloading. (on win 8.1 was no such lag, I had to press only once)
    - Sometimes appears a yellow pop-up saying there was an error downloading one or more attachments and I have a retry option which doesn't help and this pop-up appears again.
    - After message is fully loaded I see the attachments icon, it is a blank gray sheet with the name like "wp12345.JPG" and real size. No preview. When I click on it, it says I need a program to open this file and redirects me to the Windows Store with text "*.*".
    - If I choose to redirect this mail, when in the draft process - the attachments become visible, have normal preview like photos should have and are normally opened.

    So... PLEASE HELP! Would be happy to hear any suggestions! I'm with this problem for many month. Can't find any working solution in the Internet, though sometimes find same questions. Tried hard reset, deleting account and adding it again on the devices, even deleted all the mails from all the folders in one of my accounts at @i.ua.
    09-04-2016 05:33 AM
  2. Maurizio Troso's Avatar
    Hello!
    I'm using windows 10 for quiet a long time on 3 devices: Lumia 930, 950 and 640XL. And all have the same problem - I can't open most of attachments in the incoming mails in Outlook Mail program.
    All the symptoms and related info:
    - This is a problem with may pop3 mail at @i.ua (with all accounts).
    - There is no such problem on any other operating system. All is ok when using mail on desktop MS Office Outlook, android asus tablet, windows 7 lumia 800...
    - This happens both on stable WiFi and less stable 3G or GPRS connections.
    - I have to press button "download full message" after opening an email sometimes many times before it disappears and starts downloading. (on win 8.1 was no such lag, I had to press only once)
    - Sometimes appears a yellow pop-up saying there was an error downloading one or more attachments and I have a retry option which doesn't help and this pop-up appears again.
    - After message is fully loaded I see the attachments icon, it is a blank gray sheet with the name like "wp12345.JPG" and real size. No preview. When I click on it, it says I need a program to open this file and redirects me to the Windows Store with text "*.*".
    - If I choose to redirect this mail, when in the draft process - the attachments become visible, have normal preview like photos should have and are normally opened.

    So... PLEASE HELP! Would be happy to hear any suggestions! I'm with this problem for many month. Can't find any working solution in the Internet, though sometimes find same questions. Tried hard reset, deleting account and adding it again on the devices, even deleted all the mails from all the folders in one of my accounts at @i.ua.
    Whichversions of win10 and outlook you got? did you updated both?
    09-04-2016 11:23 AM
  3. Chintan Gohel's Avatar
    Is it possible you can add the account again on one of the phones to test if that can work?

    If you need additional help or have more questions or details to share, please join the site so you can reply in this thread. See this link for instructions on how to join Windows Central.
    09-04-2016 12:06 PM
  4. mrMad-Cat's Avatar
    Is it possible you can add the account again on one of the phones to test if that can work?
    I tried that. No effect. Even if I send a photo to myself I have this problem.
    09-04-2016 12:20 PM
  5. Chintan Gohel's Avatar
    I tried that. No effect. Even if I send a photo to myself I have this problem.
    maybe the settings for that account need to be changed - though I wouldn't know how for the pop3 accounts
    09-04-2016 12:23 PM
  6. mrMad-Cat's Avatar
    If there were any settings... There is only SSL protection option but it changes nothing with this problem.
    09-04-2016 12:53 PM
  7. RichHowerton's Avatar
    What happens when you try forwarding the email with the attachment? Can see them in the forwarded email?
    09-06-2016 05:01 AM
  8. mrMad-Cat's Avatar
    yes. Read the first post.
    Chintan Gohel likes this.
    09-06-2016 09:34 AM
  9. RichHowerton's Avatar
    Sorry, didn't see that part. I had same issue couple months ago. Forwarding was the only way I could see the attachments. Problem lasted about 3 weeks. Then went away. Have no idea how.
    Chintan Gohel likes this.
    09-06-2016 10:17 PM

Similar Threads

  1. Train tracking in Cortona
    By Prakalathan k in forum Ask a Question
    Replies: 3
    Last Post: 09-25-2016, 07:15 PM
  2. Feedback hub not working in 14393.105 for pc
    By Chintan Gohel in forum Ask a Question
    Replies: 4
    Last Post: 09-05-2016, 01:46 AM
  3. I can still upgrade to windows 10?
    By Karl Jayson Panase1 in forum Windows 10
    Replies: 3
    Last Post: 09-04-2016, 03:00 PM
  4. how to clear phone inbuilt storage in lumia 1320 running Windows 10
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 09-04-2016, 12:39 PM
  5. Shall I buy Surface in September or wait?
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 09-04-2016, 11:52 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD