1. Lumious's Avatar
    Now I know I don't have the best laptop in the world (I use it as a desktop continuously plugged in to AC) but it meets the minimum system requirements for Windows 10 by a longshot. I have 6.00GB of ram and a 2.56 GHZ intel i5 processor. But running Edge on this device is torture. It takes up 40-60% CPU utilization just running THIS site ALONE..and no other apps or programs open. Even typing this post was horribly slow and the letters/words lagged behind/missed keystrokes. When I run IE it is a bit faster only using up ~10% CPU and this site is faster (but still slow). Even other sites are super slow and freeze a lot like twitter and facebook. I really want to use Edge because its so nice and sleek looking but If I cant get it to operate properly there will be no choice but to go back to IE ::facepalm::

    Anyone have similar problems with Edge or tips on what to do to fix this?
    07-12-2015 02:10 PM
  2. jacob103's Avatar
    I don't have this issue. Running same specs. Try doing a restore of your system. That may fix it.
    07-12-2015 02:13 PM
  3. Lumious's Avatar
    Thank you jacob103. I should do a clean install but I don't have multiple versions of insider previews installed on top of each other. I basically clean installed 8.1 pro about a week ago, then installed 10162 from an ISO (but did not include the option to format my HD) then I installed 10166 from WU. So it could be an issue of just resetting the PC but otherwise windows runs fine i.e. system processes, settings, file explorer etc..
    07-12-2015 03:07 PM

Similar Threads

  1. Why am I getting an error (0x80246002) while upgrading 10166 build?
    By ganga rapu in forum Windows 10 Mobile Insider Preview
    Replies: 3
    Last Post: 08-18-2015, 02:29 AM
  2. Getting the People Live Tile to work on Mobile Build 10166
    By Lumious in forum Windows 10 Mobile Insider Preview
    Replies: 23
    Last Post: 08-08-2015, 03:52 AM
  3. [L635] Life is hard without PureView...
    By TLRtheory in forum Nokia Lumia 635
    Replies: 6
    Last Post: 07-23-2015, 07:04 AM
  4. How to install local apps in win 10 build 1066 on lumia l535?
    By Afthon Afthon in forum Microsoft Lumia 535
    Replies: 0
    Last Post: 07-12-2015, 01:45 PM
  5. MIDI sound is doing strange things, how can I fit it?
    By Windows Central Question in forum Windows 10
    Replies: 0
    Last Post: 07-12-2015, 01:27 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD