1. woutmartens's Avatar
    Build is running quite good but store cannot be opened...
    Any way to solve this without clean install?

    Opening store from app menu or via weblink results in the same crash (no errorcode)

    Tx
    07-17-2015 02:11 AM
  2. bobcom's Avatar
    Same here. Was working fine until this morning. Now closes shortly after launch (at the blue splash screen). It seems Store had problems updating itself and cannot recover from the error. Re-registering the Store app does not solve the issue. Build 10240 is full of annoying bugs of this sort.

    P.S. Had same Store issue in Build 10166 and was only solved by reinstalling the build on top of the version that had the problem. Quite painful "solution". Thanks Microsoft!
    07-17-2015 03:59 AM
  3. woutmartens's Avatar
    Thanks bobcom for the confirmation.
    I'm about to do a factory reset but not really feeling like reinstalling all my apps + configs just because of this.
    07-17-2015 04:47 AM
  4. SargeT's Avatar
    Freshly installed 10240 from ISO (upgrading from 10166 stuck at a certain percent several times) and have the Store working, but "My library" is empty instead of listing my 1K+ apps bought ever on both W and WP. Am I alone?
    07-17-2015 06:19 AM
  5. illidanx's Avatar
    Store crashes on build 10240 for me too. It was fine right after upgrade but suddenly stopped working.
    07-17-2015 10:43 AM
  6. Zapella Tiago's Avatar
    Did you delete that "Windows.old" folder?
    07-17-2015 11:50 AM
  7. Ronho7's Avatar
    My Store crashed right after I had added a Local Account and logged in. However, it still works on the Local Account but not my Administrative Account. I tried to uninstall and delete the Local Account with hope that it would be back to normal but it didn't work out. Then I started a Reset. Now things are still fine to me, but I don't dare to add any Local Account on my laptop.

    Expecting for an explanation and a solution.
    07-18-2015 02:00 AM
  8. systematicchaos's Avatar
    Found a solution for this. Was not able to open store on build 10240. Go to C:>users>user_name>AppData>Local>Packages>Microsoft.WindowsStore_8wekyb3d8bbwe>Local cache. Delete all the files and folders in there, problem solved.
    07-25-2015 04:48 PM
  9. diego3336's Avatar
    Thanks a lot. I was about to do a reset and your tip saved my day.
    07-25-2015 05:55 PM
  10. Nick Schaper's Avatar
    Same resolve here:

    Go to C:\Users\user_name\AppData\Local\Packages\Microsoft.WindowsStore_8wekyb3d8bbwe\LocalCache

    Delete all the files and folders. Open store and it will open again.

    Worked for me instead of a fresh install
    Alfa Kapa likes this.
    07-25-2015 08:03 PM
  11. Daan Hut's Avatar
    thanks! worked for me!
    07-30-2015 07:02 AM
  12. Miles Taven's Avatar
    Didn't work for me :(
    07-30-2015 07:51 AM
  13. Siddharth Shrotriya's Avatar
    yeah not working for me too, is there any other known way to solve this ?
    07-30-2015 10:53 AM
  14. illidanx's Avatar
    I ended up clean installing Windows and the problem was solved.
    07-30-2015 11:24 AM
  15. Miles Taven's Avatar
    I ended up clean installing Windows and the problem was solved.
    Sorry for my noobness, by does this involve going back to 8.1 and then reinstalling all over again, or can I just reinstall 10 from Windows 10?
    07-30-2015 12:14 PM
  16. al_dexter's Avatar
    Local Cache folder is empty, but store doesn't start :(
    07-30-2015 01:16 PM
  17. illidanx's Avatar
    Sorry for my noobness, by does this involve going back to 8.1 and then reinstalling all over again, or can I just reinstall 10 from Windows 10?
    You can reinstall 10 from 10. Your license has already been stored on Microsoft server so no need to upgrade again. Just skip all prompt for CD key during set up.
    07-30-2015 03:42 PM
  18. Miles Taven's Avatar
    You can reinstall 10 from 10. Your license has already been stored on Microsoft server so no need to upgrade again. Just skip all prompt for CD key during set up.
    I'm a bit scared of doing that, already heard a few horror stories.
    07-30-2015 04:00 PM
  19. C0mdrData's Avatar
    Found a solution for this. Was not able to open store on build 10240. Go to C:>users>user_name>AppData>Local>Packages>Microsoft.WindowsStore_8wekyb3d8bbwe>Local cache. Delete all the files and folders in there, problem solved.


    Thank you, Thank you, Thank you. I have searched for 20 or 30 hours, tried all kinds of corrections. Nothing worked.

    This did it.
    07-31-2015 02:35 PM
  20. scootaloose's Avatar
    Found a solution for this. Was not able to open store on build 10240. Go to C:>users>user_name>AppData>Local>Packages>Microsoft.WindowsStore_8wekyb3d8bbwe>Local cache. Delete all the files and folders in there, problem solved.
    My god, i don't usually make forum accounts often but i just had to make one for this exception, thank you so much! I was about to create a new account after spending almost an hour with MS Support over remote assistance!
    07-31-2015 07:18 PM
  21. YossiStarz's Avatar
    Deleting the local file worked for me. Thanks :D
    08-05-2015 01:58 AM
  22. Spaniard85's Avatar
    Same resolve here:

    Go to C:\Users\user_name\AppData\Local\Packages\Microsoft.WindowsStore_8wekyb3d8bbwe\LocalCache

    Delete all the files and folders. Open store and it will open again.

    Worked for me instead of a fresh install
    So this is awkward... that folder doesn't exist for me in my Packages folder...

    The Store app continues to be unresponsive for me. Photos is behaving the same way.
    08-06-2015 10:04 PM
  23. totalsale's Avatar
    I tried to refresh windows 10 using the Media Creation tool download specified by Microsoft....it didn't help....store still will not open....I would like to do an entire fresh start if needed on my PC....is there a download that will wipe all the old operating system and install a fresh windows 10 system. Also my hard drive is close to loaded and this would free up a lot of space for me.
    08-15-2015 08:47 AM
  24. sportex's Avatar
    ive tried all the fixes mentioned and none have worked. to get around this problem i uninstalled the last 3 window updates and restarted laptop. the store now opens and installed the pending updates and now the mail app opens and works
    08-15-2015 11:43 AM

Similar Threads

  1. Windows 10 Mobile Build 10166 on Lumia 535
    By Youloufy in forum Windows 10 Mobile Insider Preview
    Replies: 5
    Last Post: 11-29-2015, 02:31 AM
  2. Select Picture Crashes - Lumia 640
    By dhruv1793 in forum Microsoft Lumia 640
    Replies: 6
    Last Post: 08-16-2015, 10:41 AM
  3. Replies: 3
    Last Post: 07-17-2015, 01:38 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 07-17-2015, 12:21 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD