1. BaritoneGuy's Avatar
    In 8.1, on a Surface Pro, when I select the option to turn off touch cover sounds it does not work. I have tried rebooting to no avail. The really weird thing is that for a different user on the same machine it toggles as expected.

    I saw another post that someone was seeing this on a Surface RT as well.

    Any thoughts.
    10-18-2013 08:46 AM
  2. ahjushshi's Avatar
    In 8.1, on a Surface Pro, when I select the option to turn off touch cover sounds it does not work. I have tried rebooting to no avail. The really weird thing is that for a different user on the same machine it toggles as expected.

    I saw another post that someone was seeing this on a Surface RT as well.

    Any thoughts.
    I have the same problem with mine (surface 2 with touch cover 2). I also replicated your findings... created a new local account and that worked fine. With the new local account turned on the sound and the clicks were audible, turned it off and the sounds went away.

    I also went as far as resetting the entire machine to factory settings with the touch cover attached.
    10-22-2013 11:00 PM
  3. BaritoneGuy's Avatar
    I have the same problem with mine (surface 2 with touch cover 2). I also replicated your findings... created a new local account and that worked fine. With the new local account turned on the sound and the clicks were audible, turned it off and the sounds went away.

    I also went as far as resetting the entire machine to factory settings with the touch cover attached.
    I was able to sort this out by using the recovery, but only to refresh and not to wipe any apps, files or settings. After this the device worked fine and the sounds were gone
    ahjushshi likes this.
    10-23-2013 12:48 PM
  4. ahjushshi's Avatar
    I was able to sort this out by using the recovery, but only to refresh and not to wipe any apps, files or settings. After this the device worked fine and the sounds were gone
    That did it for me too. Thanks, now typing in silence.
    10-23-2013 06:44 PM

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 11-13-2013, 07:23 PM
  2. Pre-ordered a Surface 2 Pro today :)
    By Lurchorama in forum Microsoft Surface 2
    Replies: 9
    Last Post: 10-21-2013, 06:32 PM
  3. lumia 920 not working over wifi-only 3g
    By chc0112 in forum Nokia Lumia 920
    Replies: 1
    Last Post: 10-18-2013, 12:18 PM
  4. Procam not opening
    By mohitswaroop111 in forum Windows Phone 8
    Replies: 1
    Last Post: 10-18-2013, 12:16 PM
  5. Lock screen background not showing up
    By mohitswaroop111 in forum Windows Phone 8
    Replies: 6
    Last Post: 10-18-2013, 09:52 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD