1. Jazmac's Avatar
    I updated my Windows 8 Toshiba to Windows 8.1 and after it was done, I got this error on my screen.


    I have secure boot enabled on the BIOS but the update doesn't seem to know that. Any ideas?
    Attached Thumbnails secureboot-error.png  
    10-20-2013 02:04 PM
  2. Ernesto_RD's Avatar
    Hi, i had the same issue when i installed 8.1 on one of my computers.
    What fixed it for me was:
    1.- go into your bios, and disable secure boot
    2.- restart & let windows start
    3.- Restart again, go to bios an enable secure boot again.
    After this, the message was gone.

    Hope it works for you too
    10-23-2013 07:30 PM
  3. tgp's Avatar
    I work for a Microsoft partner so we get the Enterprise version of Windows. I just got a new computer that came with Windows 7. After I installed Windows 8.1 Enterprise, the SecureBoot watermark was there. I got rid of the watermark with a registry edit, but it also disabled UAC. The problem with that is that you cant really do anything in the Start UI when UAC is disabled. I enabled UAC, and the SecureBoot watermark returned. So far there doesn't seem to be a way to remove the watermark if SecureBoot is turned off.
    10-23-2013 09:12 PM
  4. BaritoneGuy's Avatar
    I have the same thing on a machine that doesn't support secure boot, but does support the UEFI bios. I think that somehow if the machine is booting in UEFI that it should support Secure Boot. I expect they will have to issue a patch. There are several threads on the MS support site.
    10-24-2013 02:08 PM
  5. Jazmac's Avatar
    Hi, i had the same issue when i installed 8.1 on one of my computers.
    What fixed it for me was:
    1.- go into your bios, and disable secure boot
    2.- restart & let windows start
    3.- Restart again, go to bios an enable secure boot again.
    After this, the message was gone.

    Hope it works for you too
    I think I tried that but ill look at it again. Makes my newish laptop look like I'm running a beta.
    10-27-2013 01:43 AM

Similar Threads

  1. 6tag error
    By anon(8085571) in forum Applications
    Replies: 9
    Last Post: 12-08-2013, 02:46 AM
  2. Error when tryng to install 8.1 update
    By Real_Robertson in forum Windows 8
    Replies: 2
    Last Post: 11-24-2013, 05:01 AM
  3. Replies: 5
    Last Post: 11-08-2013, 08:50 PM
  4. Error #106 stale challenge
    By phstratton in forum Samsung ATIV S Neo
    Replies: 4
    Last Post: 10-22-2013, 12:23 PM
  5. Windows 8.1 Error Code: 0x80073bc3
    By TachyonicCargo in forum Microsoft News & Rumors
    Replies: 2
    Last Post: 10-19-2013, 07:41 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD