04-05-2012 11:29 PM
38 12
tools
  1. jmunchies1's Avatar
    I'm fairly certain it is the HTC radio update. I bought a used Trophy off of Ebay that came with 7720 and no HTC update. I played with it for about a day before installing the HTC update and I'm pretty sure the voicemail indicator worked fine for that day. I installed the HTC update and after that, it stopped working. I waited about 4 days before manually installing the 8107 update so I don't think that had anything to do with it because the indicator was gone before that.

    Is there anyway to downgrade radios to specifically? I am not unlocked yet, waiting for the DFT SparkW rom to drop.
    03-27-2012 08:36 AM
  2. Speebs's Avatar
    I'm fairly certain it is the HTC radio update. I bought a used Trophy off of Ebay that came with 7720 and no HTC update. I played with it for about a day before installing the HTC update and I'm pretty sure the voicemail indicator worked fine for that day. I installed the HTC update and after that, it stopped working. I waited about 4 days before manually installing the 8107 update so I don't think that had anything to do with it because the indicator was gone before that.

    Is there anyway to downgrade radios to specifically? I am not unlocked yet, waiting for the DFT SparkW rom to drop.
    No way that I know of. Verizon keeps sending me replacement phones and as soon as I upgrade the radio, the indicator stops working. i don't think there's any way to get past 7720 without updating the radio, either. They will let me change to a different model phone, but of course that means an android or iPhone, neither of which I am interested in.

    This sucks, but I'm glad I'm not the only person experiencing this. Have you called Verizon?
    03-27-2012 08:47 AM
  3. canesfan625's Avatar
    There are two indicators. You'll have one on your lock screen and the other one is the phone tile. its a tape icon o_o looking thing.

    For Radios go here
    http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1546287
    Last edited by Canesfan625; 03-27-2012 at 09:33 AM.
    03-27-2012 09:18 AM
  4. jmunchies1's Avatar
    There are two indicators. You'll have one on your lock screen and the other one is the phone tile. its a tape icon o_o looking thing.

    For Radios go here
    [RADIO SPARK_W] SparkW Radio Collection (Verizon Trophy CDMA) - xda-developers
    Yeah both those indicators stopped working. No tape image and nothing on the lockscreen. Verified I have MWI turned on in my voicemail settings. I'll take a look at the radios and see if I can downgrade but I haven't unlocked yet.

    Thanks
    03-27-2012 10:06 AM
  5. Speebs's Avatar
    There are two indicators. You'll have one on your lock screen and the other one is the phone tile. its a tape icon o_o looking thing.

    For Radios go here
    [RADIO SPARK_W] SparkW Radio Collection (Verizon Trophy CDMA) - xda-developers
    Neither indicator works (I think there's also supposed to be one on the voicemail icon within the phone application).

    This radio link is great... I should be getting my replacement Trophy today, so I have no fear of breaking my current one by messing with the radio firmware :)
    03-27-2012 10:15 AM
  6. Speebs's Avatar
    So, to follow up...


    I got a replacement Trophy yesterday, and it came with 7720 and the radio update already installed... and the VM indcator worked! So, since I had a working and up-to-date (as far as Verizon is concerned) phone, I felt less scared messing with my old phone. While I didn't brick it or anything, my test results are inconclusive and now I'm really confused:

    To start my old phone started with build 8107 and the radio update installed, and the MWI (message waiting indicator) did NOT work.

    1. I thought I needed to downgrade my boot loader, so I installed a pre-mango ROM from this thread ([ROM]Spark Shipped ROM Collection - xda-developers). This also downgraded the radio to a much lower version. As soon as I did this, the MWI started working again. This was encouraging and is 100% repeatable. Reverting to this version fixed the MWI issue.

    2. Let Zune upgrade everything to its current version (build 7720 with the radio update). The MWI stopped working.

    3. Revert back to the pre-mango build to get it working again, then try manually updating with a 2.01 ROM of build 7720 that does NOT contain the radio update. Theoretically this is how the phone was shipped to me, but the MWI no longer works!! I can't figure out why, unless something is wrong with the ROM, which I doubt very much. I tried this about 4 times to make sure I was doing everything right, and it still didn't work. I'm baffled.

    I have a couple more days before I have to return this phone to Verizon, so I'll play around this weekend if I can. I recommend downloading the "1.03" ROM and flashing to that, see if it fixes your problem, and if it does, try the 2.01 ROM without the radio update, the one WITH the update, or maybe updating through Zune.
    03-29-2012 08:14 AM
  7. jmunchies1's Avatar
    So, to follow up...


    I got a replacement Trophy yesterday, and it came with 7720 and the radio update already installed... and the VM indcator worked! So, since I had a working and up-to-date (as far as Verizon is concerned) phone, I felt less scared messing with my old phone. While I didn't brick it or anything, my test results are inconclusive and now I'm really confused:

    To start my old phone started with build 8107 and the radio update installed, and the MWI (message waiting indicator) did NOT work.

    1. I thought I needed to downgrade my boot loader, so I installed a pre-mango ROM from this thread ([ROM]Spark Shipped ROM Collection - xda-developers). This also downgraded the radio to a much lower version. As soon as I did this, the MWI started working again. This was encouraging and is 100% repeatable. Reverting to this version fixed the MWI issue.

    2. Let Zune upgrade everything to its current version (build 7720 with the radio update). The MWI stopped working.

    3. Revert back to the pre-mango build to get it working again, then try manually updating with a 2.01 ROM of build 7720 that does NOT contain the radio update. Theoretically this is how the phone was shipped to me, but the MWI no longer works!! I can't figure out why, unless something is wrong with the ROM, which I doubt very much. I tried this about 4 times to make sure I was doing everything right, and it still didn't work. I'm baffled.

    I have a couple more days before I have to return this phone to Verizon, so I'll play around this weekend if I can. I recommend downloading the "1.03" ROM and flashing to that, see if it fixes your problem, and if it does, try the 2.01 ROM without the radio update, the one WITH the update, or maybe updating through Zune.
    That does seem very weird. I haven't had time to try just downgrading radios yet. Maybe it does have to do with some sort of provisioning on our accounts, I dunno. I don't know why the replacement one works with 7720 and the radio update, that's strange.
    03-29-2012 01:29 PM
  8. Speebs's Avatar
    That does seem very weird. I haven't had time to try just downgrading radios yet. Maybe it does have to do with some sort of provisioning on our accounts, I dunno. I don't know why the replacement one works with 7720 and the radio update, that's strange.
    Yeah, really odd. I'll reply back if I figure anything else out this weekend.
    03-29-2012 08:58 PM
  9. arcana1973's Avatar
    Yeah, really odd. I'll reply back if I figure anything else out this weekend.
    Hey if you find out anything please post. I have been having the same issue with my Trophy. So far they have sent me a replacement phone as well and offered to provide me with a different phone (android or iphone) too. I am almost at the point where I want to re read the contract and see if there is a way out of it so I can switch to AT&T and get the Lumia phone.
    03-31-2012 01:19 AM
  10. Speebs's Avatar
    Hey if you find out anything please post. I have been having the same issue with my Trophy. So far they have sent me a replacement phone as well and offered to provide me with a different phone (android or iphone) too. I am almost at the point where I want to re read the contract and see if there is a way out of it so I can switch to AT&T and get the Lumia phone.
    Am I understanding correctly that you're having the same issue with the replacement phone, too? They've offered to "change to a different model" (android/iphone) to me too, but I kept declining. It's kind of infuriating that they don't even want to address the problem.

    I think if the phone doesn't work as intended, that is grounds for letting you out of your contract without paying the ETF.
    03-31-2012 08:41 AM
  11. psiu_glen's Avatar
    Dang, sorry to hear guys. Both my used one from last summer (NoDo, pre-Mango release version, eventually all the way to 8107 and radio update) and my current phone(Nodo, official updates to Mango and radio, and now to 8107) have the voicemail indicator work fine. So there must be something besides those versions that is doing that you would think...
    03-31-2012 04:41 PM
  12. arcana1973's Avatar
    Am I understanding correctly that you're having the same issue with the replacement phone, too? They've offered to "change to a different model" (android/iphone) to me too, but I kept declining. It's kind of infuriating that they don't even want to address the problem.

    I think if the phone doesn't work as intended, that is grounds for letting you out of your contract without paying the ETF.
    After going through another replacement and calling tech support I was able to get this issue fixed. Apparently there is a new software update that Verizon hasn't pushed out that will fix the phone but the tech person who helped me basically reset everything on the network and made me start from scratch. So far it seems to be fine, but only time will tell.
    04-05-2012 11:08 PM
  13. Speebs's Avatar
    After going through another replacement and calling tech support I was able to get this issue fixed. Apparently there is a new software update that Verizon hasn't pushed out that will fix the phone but the tech person who helped me basically reset everything on the network and made me start from scratch. So far it seems to be fine, but only time will tell.
    Can you post the versions of everything under settings/about/more info?

    And sorry... I meant to follow up on this thread. I couldn't get anywhere with my testing. The new phone works for no apparent reason, and I couldn't get the old one working with Mango and the radio update (any version).
    04-05-2012 11:29 PM
38 12
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD