1. dekor's Avatar
    Noticed an issue on my lumia 900 and wife's lumia 800 where from time to time the "find my phone" feature becomes disconnected. I only notice it from occasional spot checks and each time I just go back in and set it up again. Has anyone else seen this?
    07-03-2013 07:12 AM
  2. stmav's Avatar
    Is it actually not working or just showing not on? For a while there were issues with find my phone showing off on the phone but really was still on when they went to the website and checked location.
    07-03-2013 08:16 AM
  3. dekor's Avatar
    Its actually not working when this happens. Went onto windowsphone.com yesterday to test it and it could not find phone, shows last known location for 24th June! Tried again on website today, still no joy, so check setting and sure enough it was showing "disconnected" and when going into find my phone settings screen asked me to set it up again.
    07-03-2013 08:22 AM
  4. daniel_sherlock's Avatar
    Its a feature that sounds good but if my phone was stolen bet it wouldn't work
    07-03-2013 08:24 AM
  5. dekor's Avatar
    Well after speaking to Microsoft it is known that the older phones and find my phone feature aren't completely stable. Looks like will have to wait till I upgrade to win 8 to see if there is any improvement.
    07-04-2013 01:35 AM
  6. Laura Knotek's Avatar
    I have a 900, and mine never shows find my phone disconnected.
    07-04-2013 02:35 AM
  7. dekor's Avatar
    Well it happens on my Lumia 900 and wife's 800 so don't think it is just one phone. Microsoft did ask if phones were under warranty, which they aren't so guessing there may be a known hardware issue perhaps?
    07-04-2013 02:43 AM
  8. martinmc78's Avatar
    Situation doesn't improve with WP8

    On my 8x find my phone shows up as off in the settings list but when I go into the setting it shows it as on but on website is unable to find my phone.

    Broken feature for me since January.
    07-04-2013 02:43 AM
  9. dekor's Avatar
    See when mine stops working if I go into system menu under settings and scroll through list of settings, under "find my phone" it shows disconnected. When I select to go into the sub menu I then get prompted to "setup" find my phone, despite it previously being setup!
    07-04-2013 02:58 AM
  10. trickym81's Avatar
    I have a Lumia 710 and the same thing happens to me. It turns off every so often and doesn't work.
    07-17-2013 08:58 AM
  11. dekor's Avatar
    Well after a factory reset to fix another issue its been ok so far. I spoke to windows support who basically said it is more stable in newer windows phones.
    07-17-2013 09:03 AM

Similar Threads

  1. My lumia 800 doesn't work with bluetooth and zune through cable
    By Arif Al Islaam in forum Nokia Lumia 800
    Replies: 5
    Last Post: 09-18-2013, 01:08 AM
  2. Windows Phone Options for U.S. Cellular
    By coip in forum Carrier Discussion Lounge
    Replies: 4
    Last Post: 07-04-2013, 11:42 AM
  3. Hardware/software feature idea for future phones
    By mase123987 in forum Windows Phone 8
    Replies: 5
    Last Post: 07-04-2013, 06:31 AM
  4. Replies: 1
    Last Post: 07-03-2013, 05:02 AM
  5. Destroyed my 920
    By edv2009 in forum Nokia Lumia 920
    Replies: 2
    Last Post: 07-03-2013, 03:13 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD