1. sachinsachdeva13's Avatar
    3g on my Lumia 720 not working keeps on showing E.
    When I subscribed for 3g pack and did the settings, it worked for almost a week, after that it's automatically to E.
    I tried almost everything but it's stuck to Edge.
    06-10-2014 01:59 AM
  2. Himanshu Chowdhary's Avatar
    Try contacting your service provider or check your internet settings.
    06-10-2014 02:46 AM
  3. sachinsachdeva13's Avatar
    Already did that, they say everything is fine from their side and in the settings.
    06-10-2014 02:48 AM
  4. Himanshu Chowdhary's Avatar
    Already did that, they say everything is fine from their side and in the settings.
    Do you have highest connection speed set to 3G ?
    06-10-2014 02:53 AM
  5. Sting921's Avatar
    Try other 3g Simcards of other service providers like Airtel, Vodafone etc so that you can try to find from which end is the problem.
    Himanshu Chowdhary likes this.
    06-10-2014 04:36 AM
  6. sachinsachdeva13's Avatar
    Do you have highest connection speed set to 3G ?

    Yes all the settings are perfect, it worked for a week on the same settings, then i updated to WP8.1 and still it worked for a day or 2 then surprisingly it went into Edge and is not leaving that E, before it was H or H+

    I miss the speed.. :(
    06-10-2014 05:08 AM
  7. Himanshu Chowdhary's Avatar
    Yes all the settings are perfect, it worked for a week on the same settings, then i updated to WP8.1 and still it worked for a day or 2 then surprisingly it went into Edge and is not leaving that E, before it was H or H+

    I miss the speed.. :(
    lets preform a soft reset by holding volume down + lock button at the same time until your phone vibrates and reboot itself.(This will not erase your phone data )
    06-10-2014 05:11 AM
  8. sachinsachdeva13's Avatar
    lets preform a soft reset by holding volume down + lock button at the same time until your phone vibrates and reboot itself.(This will not erase your phone data )
    ​Already tried like 10 times.
    06-10-2014 05:26 AM
  9. Himanshu Chowdhary's Avatar
    06-10-2014 05:29 AM
  10. Himanshu Chowdhary's Avatar
    ​Already tried like 10 times.
    You should now visit Idea care centre. It was working fine on my Lumia 920 when it was on windows phone 8.1
    sachinsachdeva13 likes this.
    06-10-2014 05:30 AM
  11. mahesh nakka's Avatar
    hi in cellular+sim i mean data settings please check your maximum speed is it 3g or 2g. I also have IDEA (Hyderabad) its working fine with me....
    06-10-2014 05:59 AM
  12. SRoshan143's Avatar
    It works perfectly on airtel and Vodafone Sim (Mumbai). I think it's the problem with idea itself one of my friend uses IDEA and he has the same problem as yours he has NL720 too. :D
    06-10-2014 06:11 AM
  13. sachinsachdeva13's Avatar
    It works perfectly on airtel and Vodafone Sim (Mumbai). I think it's the problem with idea itself one of my friend uses IDEA and he has the same problem as yours he has NL720 too. :D
    I think you are right, I tried with airtel sim and it worked well.
    06-10-2014 10:42 PM
  14. psgenious's Avatar
    try flght mode on and off. that refeshes your signals.
    06-11-2014 02:09 AM
  15. sachinsachdeva13's Avatar
    Finally, got it working, it's something with phone and something with idea network.
    Idea do not have it's own 3g in delhi ncr, vodafone provides it for idea customers.

    You will have to put data roaming options to ROAM and manually select a forbidden IDEA connection by searching it in networks.

    That's it. Hope it helps others.
    06-12-2014 12:09 AM
  16. sachinsachdeva13's Avatar
    It works perfectly on airtel and Vodafone Sim (Mumbai). I think it's the problem with idea itself one of my friend uses IDEA and he has the same problem as yours he has NL720 too. :D
    ​I think you can help your friend now, may be it works for him too.
    06-12-2014 12:12 AM
  17. ajay singh8's Avatar
    i have the same problem with Airtel when i have 2g i get H,H+ connection and then after 1 month it went to E . i activated 3G and i get E, when i insert another sim like idea is shows H+ and speed was pretty good but airtel always shows E and when i insert my airtel sim to another phone it shows E . airtel guys says everything is fine from there end. i have lumia 525 8.1 DP and anyone upgraded cyan in 525 ?
    07-28-2014 01:35 AM
  18. venky1893's Avatar
    Finally, got it working, it's something with phone and something with idea network.
    Idea do not have it's own 3g in delhi ncr, vodafone provides it for idea customers.

    You will have to put data roaming options to ROAM and manually select a forbidden IDEA connection by searching it in networks.

    That's it. Hope it helps others.
    This worked perfectly. I'm having 730. And I had the same problem. I changed to roaming and selected Vodafone in my mobile network and H+ started to show up. Thank you very much . I have no idea how idea s working in vodofone network😁
    Kk1992sheoran likes this.
    03-11-2015 01:02 PM
  19. Kk1992sheoran's Avatar
    I have the same problem idea 2g works fine with E edge symbol on top but when i search for 3g networks idea 3g is not shown and when selecting vodafone in 3g(forbidden) its not registering.
    11-04-2017 04:32 AM

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 07-13-2014, 02:18 PM
  2. Confusion on Selection Of SD card For My Lumia 720
    By KUMAR MAYANK VIPAL in forum Nokia Lumia 720
    Replies: 5
    Last Post: 06-12-2014, 05:29 AM
  3. Unable to download app&games above 20mb on cellular net...
    By devid patel in forum Windows Phone 8
    Replies: 2
    Last Post: 06-10-2014, 11:35 AM
  4. VLC for Windows Phone on the way......
    By Conan143 in forum Applications
    Replies: 3
    Last Post: 06-10-2014, 01:47 AM
  5. Replies: 0
    Last Post: 06-10-2014, 01:30 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD