The Windows 10 April 2018 update has arrived! Get the new Dell XPS 15, starting at $999.99
  1. docholliday666's Avatar
    Anybody else having issues with Metromail after the newest update not enabling Live Tiles at all (ends up with "An unknown error has occurred") and no push notifications happening?
    01-19-2015 08:50 PM
  2. geobrz's Avatar
    My live tile is "grayed" out, tapping it does nothing. Tapping MetroMail in the apps list also does nothing. In my action center, it does list new emails, but tapping on them does nothing.
    01-20-2015 09:55 AM
  3. Harrie-S's Avatar
    Did you check the metromail help site maybe they have some information which can help.
    01-20-2015 10:04 AM
  4. docholliday666's Avatar
    Did you check the metromail help site maybe they have some information which can help.
    That "help site" is a joke. Already sent notification to the dev, but no response, not a single peep about the issue. The app's always had issues with enabling Live Tile, but there was a workaround. Now, even the workaround doesn't enable it. Nor does uninstalling/reinstalling accounts or the whole app.

    Packet tracing the connection from the app seems to show no response from the remote connection, so either something's changed and the dev hasn't updated or there's a big bug in the app. The app contacts metromailapp .com, does a TLS exchange and gets a few packets. Then, connects to ocsp.comodoca .com to retrieve a encrypted string via the CryptoAPI. It then sits spinning for 30-60 seconds until probably a socket timeout. It then attempts to contact metromailapp .com again, but gets a socket reset on the SSL connection.

    Looks like it's passing the wrong data or the server at the other end is failing to respond. Waiting for the dev to respond, but not a peep, even after a half dozen attempts to contact directly via email.

    As a dev, I try to at least acknowledge inbound messages with something, even if it's "I know...I'm working on it". I just thought that maybe posting it here would catch the dev's attention, as he/she seems to visit here occasionally.
    01-20-2015 10:30 AM
  5. Alexgilseg's Avatar
    I'm having exact same problem. Been seraching for a solution for maybe 2 hours now but nada.. Please reply back here if you find anything out..

    Best of luck!
    02-15-2015 12:48 PM
  6. kilrathi29's Avatar
    My experience is a little different but I think I have the same problem. When I try to activate the live tile and notifications (I switched devices) it says :an unknown error has occurred" and of course it doesn't get activated. I have sent an email to the developer (today) so I he answers anything I will tell you)

    EDIT:
    Though I never got an answer it seems to be OK now.
    Last edited by kilrathi29; 03-14-2015 at 07:53 AM.
    03-08-2015 05:41 AM

Similar Threads

  1. Lumia 930 Display Issues (Orange Hue)
    By backlashsid in forum Nokia Lumia 930
    Replies: 7
    Last Post: 01-22-2015, 11:14 PM
  2. Why isn't my sim card slot 1 working?
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 01-20-2015, 05:15 AM
  3. Why does my phone not recieve photos?
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 01-19-2015, 07:09 PM
  4. It's not just you: Xbox Live is currently experiencing issues
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 01-19-2015, 05:00 PM
  5. Mega for Windows Phone goes public with version 2.0, kind of
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 01-19-2015, 04:11 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD