The Windows 10 April 2018 update has arrived! Get the new Dell XPS 15, starting at $999.99
11-13-2015 12:25 AM
31 12
tools
  1. Optiplex330's Avatar
    Have the ATIV S for 5 months and it was working fine. Then out of the blue a couple of days ago, couldn't send anything out of my yahoo mail. Keep asking me to input name and password over and over again. Receiving is fine.

    I have removed Yahoo mail and did a re-setup. I have also reset phone to factory setting and re-setup Yahoo mail. Nothing work.

    Can anyone help please?
    04-26-2014 02:55 AM
  2. Racing Snake's Avatar
    What are your smtp settings?
    04-26-2014 05:39 AM
  3. Racing Snake's Avatar
    Should be this for a regular account:
    Yahoo! Mail SMTP server address: smtp.mail.yahoo.com
    Yahoo! Mail SMTP user name: Your full Yahoo! Mail email address (including "@yahoo.com")
    Yahoo! Mail SMTP password: Your Yahoo! Mail password
    Yahoo! Mail SMTP port: 465
    Yahoo! Mail SMTP TLS/SSL required: yes


    and this for a plus account:
    The SMTP server settings for Yahoo! Mail Plus accounts are:
    Yahoo! Mail SMTP server address: plus.smtp.mail.yahoo.com
    Yahoo! Mail SMTP user name: Your Yahoo! Mail user name
    Yahoo! Mail SMTP password: Your Yahoo! Mail password
    Yahoo! Mail SMTP port: 465
    Yahoo! Mail SMTP TLS/SSL required: yes
    04-26-2014 05:41 AM
  4. Optiplex330's Avatar
    Hi, I went into my yahoo setting, it shows:

    Incoming email server: winmo.imap.mail.yahoo.com:993:1
    User name: full address including @yahoo.com
    Password:
    Outgoing (smtp) email server: winmo.smtp.mail.yahoo.com:465:1
    Outgoing server requires authentication: Yes
    Use the same user name and password for sending mail: Yes
    04-26-2014 02:15 PM
  5. 6029KingStephen's Avatar
    Are you able to login and send with your credentials via the Yahoo webmail?
    04-26-2014 02:53 PM
  6. Optiplex330's Avatar
    How do you do that, the sending of credentials?

    BTW, I have an apps called Pocket File Manager and it has it's individual settings for outgoing mail (smtp.mail.yahoo.com instead of winmo.smtp.mail.yahoo.com) I tried it and I can send out mail. I then used the same (smtp.mail.yahoo.com) in my Yahoo mail and it still wouldn't work.

    I then tried an gmail and same problem, it keeps asking for name and password over and over and over again. It said my yahoo account info is incorrect.
    Last edited by Optiplex330; 04-26-2014 at 03:38 PM.
    04-26-2014 03:26 PM
  7. 6029KingStephen's Avatar
    How do you do that, the sending of credentials?

    .
    Sorry, I expressed myself poorly. Can you sign in to Yahoo webmail with this username and password, and send outgoing mail from there?
    04-26-2014 04:15 PM
  8. Optiplex330's Avatar
    Hi
    1. On WP8, I can receive email but not sending email.
    2. On WP8 using Pocket File Manager (it doesn't seem to go through WP8 normal email, need to enter setting separately), I can send email.
    3. On desktop, no problem receiving and sending

    All using same user name and password. The fact that I can send things out using Pocket File Manager is very strange. I even used the exact same setting onto the Yahoo email and still couldn't send. Tried using gmail but same problem. It keeps saying yahoo account info is wrong and asked for username and password over and over and over and over......again.

    This is most frustrating. Any advise please..
    04-26-2014 05:34 PM
  9. Optiplex330's Avatar
    For the past few weeks, my Yahoo email will all of a sudden stop working for a few days and all of a sudden start working again for the next few days. And the cycle will keep repeating. This is even though I did nothing to it. When it stops, it keeps asking for username and password. Any ideas?
    05-06-2014 05:47 PM
  10. jsooney's Avatar
    Sometimes my Yahoo mail says my login info is wrong and wants me to re-enter it, not sure if that's what you are experiencing. I turn the phone off and on and then it works again for a while. It's obviously a bug of some sort.
    05-07-2014 03:41 PM
  11. Optiplex330's Avatar
    I have even did a factory reset and reset up Yahoo and problem still persist. Same thing happening with Gmial. The only email that works flawlessly is Hotmail but that's not my main email account.
    05-08-2014 05:04 AM
  12. Ixia's Avatar
    I have this too. I can send and receive,but everytime I open my mail I get asked for user name and password and then it tells me the info is incorrect. Fortunately I can press back and still get to my email. I know my password is fine as I can use it on my account on the PC.
    Took the phone into Nokia Care this morning, they've seen the problem before and the only thing they could suggest was flashing the phone, but I'd have to start again from scratch ( I assume he meant a factory reset?)
    I declined, because I can still use my email, not sure what I will do if it gets worse.
    Edited to add I'm still on WP8 (Nokia 1020)
    Last edited by Ixia; 05-08-2014 at 10:16 AM.
    05-08-2014 09:25 AM
  13. mpt15's Avatar
    Seeing the same problem since Monday. Can't send email from yahoo account on WP 8.1 developer preview, though there's no problem receiving mail. I am not seeing the pop up asking for my password. I have the same server settings that Optiplex mentioned.
    05-08-2014 09:38 AM
  14. Optiplex330's Avatar
    I have this too. I can send and receive,but everytime I open my mail I get asked for user name and password and then it tells me the info is incorrect. Fortunately I can press back and still get to my email. I know my password is fine as I can use it on my account on the PC.
    Took the phone into Nokia Care this morning, they've seen the problem before and the only thing they could suggest was flashing the phone, but I'd have to start again from scratch ( I assume he meant a factory reset?)
    I declined, because I can still use my email, not sure what I will do if it gets worse.
    Edited to add I'm still on WP8 (Nokia 1020)
    I have done a Factory Reset and it's of no use. Receiving emails has always been fine but sending is a sporadic affair (it will work for a couple of days and then stop working for a couple of days for no apparent reason and it's not working since last Wednesday). I tried Gmail (same problem) and Hotmail (no problem). I hope this is not a sneaky way to force us all to use Hotmail?
    05-09-2014 05:29 PM
  15. Ixia's Avatar
    I have Yahoo email because it used to be Nokia mail and I was given the address when I bought my Nokia N8. ( it's actually an ovi.com address). I'd be a bit peed off if a Nokia mail address doesn't work with a Nokia phone.
    Also I think I've been having problems sending, yesterday an email took 24hrs to get to the recipient.
    Not sure what to do now :(
    05-10-2014 04:31 PM
  16. Ixia's Avatar
    Mine seems to have sorted itself now, hope it stays that way!
    05-11-2014 09:36 AM
  17. Smort's Avatar
    This sounds like a Yahoo problem. They've been having issues with mail of varying kinds for months, and even went down for a few days a couple of months ago.
    05-11-2014 10:01 AM
  18. Optiplex330's Avatar
    Mine seems to have sorted itself now, hope it stays that way!
    In my experience, it will come and go. Some days OK and out of the blue, a few days of not working and vice versa.
    05-11-2014 05:24 PM
  19. Optiplex330's Avatar
    This sounds like a Yahoo problem. They've been having issues with mail of varying kinds for months, and even went down for a few days a couple of months ago.
    Same problem with Gmail. Only Hotmail works all the time.
    05-11-2014 05:24 PM
  20. Ixia's Avatar
    Mines still OK. <relieved>. Although I'll be roaming for the next fortnight, hope that doesn't mess it up.
    05-23-2014 01:05 AM
  21. Optiplex330's Avatar
    For no apparent reason, yahoo mail stop working again and constantly asking for password. Nobody else having this problem?
    Andrew Gordon likes this.
    06-08-2014 07:56 AM
  22. mary beth hale's Avatar
    For no apparent reason, yahoo mail stop working again and constantly asking for password. Nobody else having this problem?
    Same problem for the past year. It happens randomly and very infrequently so I haven't tried to do anything about it. Out of nowhere it will refuse to send Yahoo mail and gives me the pop-up to put my password in. I use an Ativ S, so i think it's a WP OS problem, not a Nokia problem.
    Andrew Gordon likes this.
    06-08-2014 08:33 AM
  23. Optiplex330's Avatar
    Unfortunately, it can happen at the wrong time. If I am not on road traveling, I can always use the office computer but not if I happen to be on the road for a few day and it's precisely that few days that it stop working. And I am also using the ATIV S.

    When Yahoo stop working, gmail will stop working as well except for hotmail.
    06-08-2014 09:09 PM
  24. jsooney's Avatar
    I think the smpt client portion of the OS is buggy. It just craps out once in a while and you have to reboot. That's my experience anyway.
    06-09-2014 06:08 PM
  25. Optiplex330's Avatar
    I think the smpt client portion of the OS is buggy. It just craps out once in a while and you have to reboot. That's my experience anyway.
    I have reboot, took out the battery and even reset back to factory default and none of it will work. It will takes it's own sweet time for a couple of day and all of a sudden, start working again until the next episode.
    06-10-2014 09:03 AM
31 12

Similar Threads

  1. I can't update the Games app
    By samerjaber777 in forum Nokia Lumia 820
    Replies: 16
    Last Post: 06-17-2015, 05:06 AM
  2. It's not so bad - look at iOS 7.1.1
    By squire777 in forum MacOS
    Replies: 60
    Last Post: 05-26-2014, 10:41 AM
  3. Not entirely happy
    By Teague Kelley in forum Nokia Lumia 1520
    Replies: 33
    Last Post: 04-28-2014, 01:58 PM
  4. music not in wp 8.1
    By anant mishra1 in forum Windows Phone 8.1 Preview for Developers
    Replies: 4
    Last Post: 04-28-2014, 01:48 PM
  5. My earphone is not working
    By Elton LAU in forum Windows Phone 8.1 Preview for Developers
    Replies: 4
    Last Post: 04-27-2014, 12:07 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD