1. Kris O's Avatar
    Hey guys, just got my lumia 920 and got it out, plugged it in and it has the lighting bolt and gear, but when I hold down the power button it wont turn on, has been like this for 2 hours, any advice?
    chalie 74 likes this.
    03-18-2013 05:26 AM
  2. mathewhayward's Avatar
    Take it back and get it replaced
    03-18-2013 05:30 AM
  3. Kris O's Avatar
    img_20130318_210713.jpg
    What it looks like
    03-18-2013 05:48 AM
  4. Dimi7287's Avatar
    Try holding Down the Volume Down, Power and Camera buttons together. You might need to hold it down for about 20-30 secs. I think that should work.
    guitarAddict likes this.
    03-18-2013 05:49 AM
  5. Kris O's Avatar
    Fixed!

    I love you
    03-18-2013 06:11 AM
  6. Peter_L's Avatar
    Actually, one just needs to press the "Volume Down" button and the Power button at the same time for 10 seconds to restart the phone.

    There's no need to press the Camera shutter button too.

    Link to Microsoft's Windows Phone 8 support page that states this: Your Windows Phone 8 doesn't work or respond as expected
    jfa1 likes this.
    04-15-2013 03:38 AM
  7. guitarAddict's Avatar
    What was that sign for by the way..??
    09-25-2013 03:56 AM
  8. mattiramey1's Avatar
    I love you u just helped me fix my phone
    10-28-2013 12:53 PM
  9. Divjot Singh's Avatar
    Even I faced it on plugging it to charger. Must be a power surge indicator I guess..
    12-20-2013 05:44 PM
  10. alpha beta gaga's Avatar
    so does anyone know exactly what the 'lightning bolt + gear cog' combo displayed on-screen actually means? i got it last night. all ok now after a reset but just curious what triggered it.
    02-28-2014 04:51 AM
  11. Ish68's Avatar
    I've just got this, but never had any problems until updating to WP 8.1
    07-26-2014 09:44 AM
  12. mirzafida's Avatar
    it doesn't work for me. i'm using lumia 1320 / 8.1 with dev. preview. Holding down vol button + power. Phone only restart but lighting bolt & gear still appear again. Need advice please. Thanks
    02-10-2015 12:51 AM
  13. Laura Knotek's Avatar
    it doesn't work for me. i'm using lumia 1320 / 8.1 with dev. preview. Holding down vol button + power. Phone only restart but lighting bolt & gear still appear again. Need advice please. Thanks
    Have you tried the Lumia Software Recovery Tool? Support - - Microsoft - Malaysia
    Guytronic and mirzafida like this.
    02-10-2015 01:10 AM
  14. mirzafida's Avatar
    Have you tried the Lumia Software Recovery Tool? Support - - Microsoft - Malaysia
    thanks for your suggestion. I'm trying hold down camera button and power for 12 sec and my phone was reboot normally to windows.

    Problem solved
    jonahtrav likes this.
    02-12-2015 04:17 AM
  15. alphonsohall's Avatar
    Off topic I know, but I wonder why do some people incorrectly use the word 'brought' (as in to 'bring' something) when it should be 'bought' (as in to have 'purchased' something) ?

    I see this error so many times.
    02-13-2015 06:22 AM
  16. Fred Wilson2's Avatar
    most likely because for a lot, English is not their primary language. This is a world wide community.


    :)
    Fred
    carlson03 likes this.
    02-13-2015 07:38 AM
  17. alphonsohall's Avatar
    most likely because for a lot, English is not their primary language. This is a world wide community.


    :)
    Fred
    Yes, fair point Fred. (-:
    02-13-2015 11:49 AM
  18. mirzafida's Avatar
    Have you tried the Lumia Software Recovery Tool? Support - - Microsoft - Malaysia
    Hallo, Ms. Knotek, sorry to quote again your post.
    My problem doesn't solve yet. Yesterday it was success to reboot normally while using (Power + Cam button). But now every time my phone restarted (Turn off and turn on again) the lighting bolt + gear was appear again.

    My trying to use Lumia software recovery tools to fix this issue. Flasing was successful but when phone goes restart, the lighting bolt + gear appear again.
    I don't have any idea to fix this issue. Every time restart, that sign always appear. i have to press (Power + Cam) to trigger normally booting, is very annoying ...

    I need help and advice please.. Thank you :)

    FYI :
    - Lumia 1320 (Preview Dev)
    - Type : RM-994
    - Product code : 059V6N2
    - Software Ver : 3058.50000.1424.0007
    - OS : 9651.12393
    02-14-2015 12:44 PM
  19. Glo Phoenix's Avatar
    Thank you it works so cool of you...phoenix
    02-18-2015 04:51 PM
  20. Ryan Frampton1's Avatar
    it doesn't work for me. i'm using lumia 1320 / 8.1 with dev. preview. Holding down vol button + power. Phone only restart but lighting bolt & gear still appear again. Need advice please. Thanks
    Q

    I have the nokia 635 an mine wasn't working either so I held the power an volume an just hold it like it just keep vibrating.Half a dozen times then let go. Thsts what I had to Do an it's working now
    06-13-2015 04:31 PM
  21. Em-chan's Avatar
    I have 635 and it's doing this
    07-13-2015 02:56 PM

Similar Threads

  1. 820 turned itself off and wont turn on
    By Glen Jordan in forum Windows Phones
    Replies: 5
    Last Post: 01-19-2013, 03:27 PM
  2. Charged all night and now it wont turn on at all!
    By Stephernie88 in forum Windows Phones
    Replies: 7
    Last Post: 01-16-2013, 09:48 AM
  3. Button Lights Turn On and Off While Using the Phone
    By willied in forum Windows Central Archive
    Replies: 8
    Last Post: 12-04-2012, 01:21 PM
  4. just brought htc pro 7, need some help please
    By sutt1576 in forum Windows Central Archive
    Replies: 5
    Last Post: 09-30-2011, 06:54 PM
  5. turned on phone and was a pic of
    By ericreinhardt in forum Windows Central Archive
    Replies: 3
    Last Post: 08-19-2011, 02:36 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD