Surface Duo is on salefor over 50% off!

12-01-2013 04:34 AM
34 12
tools
  1. yentenebcc_1's Avatar
    Hello guys,
    I have recently downloaded the NSU(nokia software updater retial 4.1.0) and upgraded my nokia lumia 520 to Amber software. Everything goes well and all the feature in amber was installed. But i experience 3g network problem. When i turn on 3G, it show 2G signal (i.e E)and when i browse, i could used only 2G, which is very slow. Previously that is before updating my phone to Amber, everything is working fine. So i want to now unstall Amber and want to bring back to previous firmware version.

    Please anyone, give me solutinon, how can i make 3g works in my phone.
    10-18-2013 05:27 AM
  2. montsa007's Avatar
    You cannot uninstall the update mate.
    Try a soft reset, remove the sim and restart device.

    Report back.
    10-18-2013 05:36 AM
  3. yentenebcc_1's Avatar
    You cannot uninstall the update mate.
    Try a soft reset, remove the sim and restart device.

    Report back.
    I have done soft reset pressing volume+power button until it vibrates and restart. Yet it doesn't solve the 3G problem. I even remove SIM card as u said. Bt nothing Chang. Plz help.
    10-18-2013 08:00 AM
  4. montsa007's Avatar
    screenshot of mobile network screen with data speeds expanded please.
    10-18-2013 08:58 AM
  5. diktea's Avatar
    i am having this problem too. the signal will just peek into H+ and will soon shift itself back to E which is many times just 5 KBps and so on. i thought it is because of Datasene. So i set my datasense to 'unlimited' but is still the same. it is specially too slow when downloading files.
    10-18-2013 09:47 AM
  6. Navin nl's Avatar
    Hello guys,
    I have recently downloaded the NSU(nokia software updater retial 4.1.0) and upgraded my nokia lumia 520 to Amber software. Everything goes well and all the feature in amber was installed. But i experience 3g network problem. When i turn on 3G, it show 2G signal (i.e E)and when i browse, i could used only 2G, which is very slow. Previously that is before updating my phone to Amber, everything is working fine. So i want to now unstall Amber and want to bring back to previous firmware version.

    Please anyone, give me solutinon, how can i make 3g works in my phone.
    Same for me Nokia Lumia 620
    Now I can't connect to the internet with 3G
    H+ changes to H and then 3G and finally E this ocurs within a few seconds
    diktea likes this.
    10-18-2013 09:59 AM
  7. pauloboynavarro's Avatar
    I am experiencing this problem even before updating to Amber (820). I hope microsoft would make an update that would allow us to choose between 3G only, 2g or 3g(preferred), 2g only, 4g only, and etc. The current setting (base on my observation), only allows us to connect to the strongest signal. My setting is 3g but it kept bouncing to 2g (E) even when 3g signal is available in the my area.
    10-18-2013 10:07 AM
  8. yentenebcc_1's Avatar
    screenshot of mobile network screen with data speeds expanded please.
    I have screanshoot of mobile network screan and attached for your reference please. Please help me. i am really sad about nokia lumia amber after experiencing such problem. Before it was perfect.

    wp_ss_20131019_0001-1-.png
    Last edited by yentenebcc_1; 10-18-2013 at 09:51 PM. Reason: speling mistake
    10-18-2013 09:48 PM
  9. impratick's Avatar
    having same problem get stuck in 3G network after updating to Amber!! :(
    10-18-2013 10:07 PM
  10. yentenebcc_1's Avatar
    having same problem get stuck in 3G network after updating to Amber!! :(
    i think something wrong either in NSU 4.1.0 or in Amber. When i checked the download file of NSU 4.1.0, i could see the following circled in red as 3g standard locked in NSU installed folder in my computer

    3g-locked.jpg
    10-19-2013 12:11 AM
  11. mariusmuntean's Avatar
    Hello guys, this problem appears to be related to the broken OTA update process and the amber part of the update or to the bad build of the rom. the solution is to reflash your phone with an unbranded rom. I highly rec. one from germany DE. I have solved my same issues on my 920 with reflashing.
    10-19-2013 12:22 AM
  12. yentenebcc_1's Avatar
    Hello guys, this problem appears to be related to the broken OTA update process and the amber part of the update or to the bad build of the rom. the solution is to reflash your phone with an unbranded rom. I highly rec. one from germany DE. I have solved my same issues on my 920 with reflashing.
    May i know flashing software. plz give me the download links. I try to used the NSU retail 4.10 but it say "update package was not found on server." i used NSU 4.1.0 to upgrade my firmware and updated to amber. thght to reflash with same NSU but i am not able to proceed.
    10-19-2013 12:38 AM
  13. akks's Avatar
    Same for me Nokia Lumia 620
    Now I can't connect to the internet with 3G
    H+ changes to H and then 3G and finally E this ocurs within a few seconds
    exactly my prob. Wer are u from? Which network.
    10-19-2013 12:55 AM
  14. yentenebcc_1's Avatar
    exactly my prob. Wer are u from? Which network.
    i am from Bhutan and i am using Bmobile which was provided by Bhutan Telecome. i have purchase my lumia 520 from India. Did u solved your problem? if so, please let me know.
    10-19-2013 01:31 AM
  15. akshay2304s's Avatar
    Hard resetting might help you. I did a hard reset and my 3G is now working fine.
    10-19-2013 10:21 AM
  16. yentenebcc_1's Avatar
    Hard resetting might help you. I did a hard reset and my 3G is now working fine.
    you mean rset going to Setting>about>reset your phone? yea i did this process several times yet not solved the issue.
    10-19-2013 09:46 PM
  17. Navin nl's Avatar
    Downgrade your lumia with NSU 4.1.0(my device doesn't boot up) if older version is available download it and after installing apply ##3282 or ##3282# and select 3G only.
    After that check for updates and update it to amber (never select 2G in your phone after that) This is how I solved the issue.....
    10-19-2013 10:37 PM
  18. Navin nl's Avatar
    exactly my prob. Wer are u from? Which network.
    From Kerala, India (BSNL Network)
    Solved my problem.
    Check my posts in this thread.
    10-19-2013 10:39 PM
  19. mikedcracker's Avatar
    I posted the same problem 2 weeks back...no one replied anything then ..i guess a lot of people experiencing this problem ..the thing is shifting from H+ to 2g takes 2-3 seconds but 2g to 3g takes 15 -20 seconds ...before amber update both took same time to shift vice versa ...but unlike above my connection doesnt shift once it is on H+
    10-20-2013 12:11 AM
  20. akks's Avatar
    From Kerala, India (BSNL Network)
    Solved my problem.
    Check my posts in this thread.
    ha ha... Exactly as I expected..im from Trivandrum..bsnl.. I think bsnl is completely porting to 3.5G network.. The transition is not digested by our poor windows phone that's y network looping like this.. Windows phone badly need 3G lock..
    10-20-2013 10:45 AM
  21. yentenebcc_1's Avatar
    Downgrade your lumia with NSU 4.1.0(my device doesn't boot up) if older version is available download it and after installing apply ##3282 or ##3282# and select 3G only.
    After that check for updates and update it to amber (never select 2G in your phone after that) This is how I solved the issue.....
    Will this code ##3282#or #3282 work in my country or service provider. I am from Bhutan and using bmobile service which was provided by Bhutan Telecome limited
    10-20-2013 11:23 AM
  22. yentenebcc_1's Avatar
    Hello guys,

    Its good news for me and may help to you guys too. since my 3G is not working after updates to Amber, then again i downgrads my firm were version 1030.6409.1314.1002 with the help of NSU 4.1.0. Thereafter i have just install updated system software after downloading lumia updater. Then i downloaded under speach(English(India) and English (UK)) and restart the phone. Then i switch the data speed to 3G and i am able to received 3G network. But little disapointment is that it takes almost a 5 to 10 minutes to received a 3G network. in the first instant when i changed data speed to 3G, the signal show E only, then aftr 5 to 10 minutes signal changed to 3G and data spped is also very fast.

    Friends what could be the reason, do anybody know the reason. however m happy because atleast i could received 3G network even it takes a long time to connect it.
    10-22-2013 12:31 AM
  23. Navin nl's Avatar
    ha ha... Exactly as I expected..im from Trivandrum..bsnl.. I think bsnl is completely porting to 3.5G network.. The transition is not digested by our poor windows phone that's y network looping like this.. Windows phone badly need 3G lock..
    Hey I am also from Trivandrum
    I found a solution to the problem
    akks likes this.
    10-22-2013 09:35 AM
  24. akks's Avatar
    Hey I am also from Trivandrum
    I found a solution to the problem
    please don't tell that u r at techno park
    10-22-2013 10:35 AM
  25. akks's Avatar
    Btw i saw ur solution.. I cant loose amber features at present.. So not trying it.. I don know y ms is not implementing a 3g lock in their os..
    10-22-2013 10:39 AM
34 12

Similar Threads

  1. Dell XPS 12 Trackpad not working after Windows 8.1 update
    By holzlondon in forum Other Brands
    Replies: 7
    Last Post: 02-23-2014, 01:47 AM
  2. How to install exclusive apps like pro camera etc alone ?
    By SouravS in forum Other Operating Systems
    Replies: 2
    Last Post: 10-20-2013, 03:43 AM
  3. So is the mp3 duplicate problem going to be fixed or what?
    By gimbo22 in forum Microsoft News & Rumors
    Replies: 4
    Last Post: 10-18-2013, 05:06 PM
  4. Help needed for Amber Update
    By Priyanga Ambanwala in forum Windows Phones
    Replies: 1
    Last Post: 10-18-2013, 05:56 AM
  5. Earpiece speaker not working! Lumia 720
    By Jacob Zachariah in forum Windows Phones
    Replies: 1
    Last Post: 10-18-2013, 05:10 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD