04-05-2016 11:55 PM
357 1234 ...
tools
  1. maxmin's Avatar
    I worked on this some more. I could get Internet Sharing to work but only temporarily. I followed the steps and I couldn't connect. I reinstalled the Access Point App and then I could connect. The problem is when rebooted the phone I could no longer connect. The same procedure applied to both ATT and tmobile. I couldn't connect without Access Point installed. But on reboot Access Point will read the sim card and loose the foreign settings.
    01-05-2014 11:33 PM
  2. maxmin's Avatar
    I have tried this any way I can. I even transferred my service to Tmobile to follow the instructions exactly. This will NOT work with the 820. I keep getting the message "There's no data connection to share right now...." I get this even though I am able to connect to the internet and send pictures on texts. The only way I can get this to work is to follow the steps and then reinstall the Access Point app. This will work until I reboot and then Access Point will reset the settings from the Tmobile card and not work again.
    01-05-2014 11:40 PM
  3. John Mark Dyer's Avatar
    This worked for me. I just got it to work today, so I don't know that it will keep working, but I hope so.
    I have an unlocked AT&T 1520 running on T-Mobile and I ordered a Telus regular sized SIM on eBay and just cut it down.
    For whatever reason, Access Point didn't install correctly the first time. It appeared to, but when I went to launche it from the settings menu, it would crash and bring me back to settings (and never launch). I followed the above steps to uninstall it, then tried installing it exactly as before (the definition of insanity) and it actually worked for some reason. :) So if you run into this problem, just try it again.
    01-08-2014 10:36 PM
  4. gvp 1995's Avatar
    Ha-ha! Man you are genius! It works with 1020. How on Earth did you figure it?! By thinking? or by trying?
    01-12-2014 10:27 PM
  5. trooters's Avatar
    I finally received my SIM, and my 920 back from Nokia service (broken USB), and have been trying to apply the fix. So far, I get the same result as rory753 quoted above (except I haven't tried tethering on 4G only), "there's no cellular data connection to share right now. Check your cellular setting and signal, and try again."

    I followed the instructions to a tee, and it all seemed to go smoothly. This is the foreign SIM I used:

    Virgin Mobile Canada Micro Sim Card LTE | eBay

    edit: I just tried the APN settings that were in the T-Mobile Lumia 810 I picked as a spare, and no dice. Those APN settings are epc.tmobile.com
    Sorry to hear it didn't work riffraffy. I'm curious whether it is the phone or the SIM card from that MO. Perhaps if I can get my hands on a similar SIM card and see if I can produce the same error.
    01-13-2014 01:24 AM
  6. trooters's Avatar
    anyword on getting this to work for the Build Conference phones on T-Mobile USA?
    I've seen people who have the Build Conference phones report successful results using the keyboard-install trick. If you search the forums you may find those threads (I don't have them handy)
    01-13-2014 01:34 AM
  7. trooters's Avatar
    I have tried this any way I can. I even transferred my service to Tmobile to follow the instructions exactly. This will NOT work with the 820. I keep getting the message "There's no data connection to share right now...." I get this even though I am able to connect to the internet and send pictures on texts. The only way I can get this to work is to follow the steps and then reinstall the Access Point app. This will work until I reboot and then Access Point will reset the settings from the Tmobile card and not work again.
    Thanks for sharing your experience. I'm curious to see whether these errors of "There's no data connection to share right now..." is related to the MO SIM card. If you are able to try with a different foreign MO SIM card, perhaps you can help narrow things down. Granted, not all of us have a library of foreign SIM cards so this may be a moot suggestion.
    01-13-2014 01:40 AM
  8. trooters's Avatar
    Ha-ha! Man you are genius! It works with 1020. How on Earth did you figure it?! By thinking? or by trying?
    I'm glad to hear it worked for you. It was weeks of trial and error, my fellow WP friend.

    The first hint of progress was when I realized that Access Point was changing the error message each time I put a different SIM in. Then one day I travelled internationally and got Internet Sharing to work, and thought to work backwards from there. The fact that T-Mobile phones ship with Access Point installed as part of the image was also frustrating since that just makes the whole sequence seem a whole lot weirder.
    01-13-2014 01:46 AM
  9. wustlmike19's Avatar
    I have an update!

    I was able to follow steps two and three and get the internet sharing to work with T-mobile.

    Since I did not have a foreign SIM,I replaced step one with the following:
    I downloaded the Spanish (spain) Keyboard
    then verified that the internet sharing was on
    Turned the phone off and removed the sim.

    Proceeded to step two and three.
    Got it working
    01-14-2014 02:31 PM
  10. Wildflash's Avatar
    I can confirm that this works for Lumia 928, though SMS still not sending on 3G. But internet sharing now works!!
    sleeve22, what foriegn SIM did you use to get the 928 to work? Thx
    01-16-2014 09:22 AM
  11. Wildflash's Avatar
    I have an update!

    I was able to follow steps two and three and get the internet sharing to work with T-mobile.

    Since I did not have a foreign SIM,I replaced step one with the following:
    I downloaded the Spanish (spain) Keyboard
    then verified that the internet sharing was on
    Turned the phone off and removed the sim.

    Proceeded to step two and three.
    Got it working
    wustlmike19 thanks for the tips but I tried your instructions and I have a few questions:

    1) when you state that you turn on internet sharing and turn the phone off in your new step 1, you are turning it off just before it gives some sort of error message correct?
    2) Why is step 2 needed if you don't need Access Points as you do in the original step 1

    Much Appreciated!
    01-16-2014 09:23 AM
  12. wustlmike19's Avatar
    Hey,

    1) When I say I turned on the internet sharing, I turned it on and waited to see that it was working, it was. Otherwise, it means that access point didn't change the setting as described by OP.
    2) I already had access point, and I think it is necessary to change that setting as the OP said.
    01-16-2014 06:56 PM
  13. Wildflash's Avatar
    Thanks for confirming. My guess is that you were using a phone for which the "add a keyboard" trick works. It worked on two Nokia 521's (Tmobile no contract) for me but not on a Nokia 810 (Tmobile), 928 (Verizon), or 925 (Tmobile) so far. Which phone did you get it to work on?
    01-16-2014 07:16 PM
  14. thejoyofsobe's Avatar
    this worked for me to get my ATT 920 to allow internet sharing with Straight Talk's ATT service.

    thanks again for this post. this has been tremendously helpful.


    if anyone was curious i used an MTNL microSIM that my coworker brought back from India.
    01-17-2014 11:29 PM
  15. Wildflash's Avatar
    I tried the following which did not work (FYI):
    Nokia 928 Verizon + SIM (Tmobile, Tmobile old 3G, ATT, Verizon 4G microSIM LTE, Sprint microsim LTE, H2O, Simple, PTEL, and Lycamobile USA) and none of them makes internet sharing function using the procedure in this post. This further backs that a foriegn SIM is needed. Jury is out on the 928 with a Foriegn SIM. I ordered a Telcel America SIM from Ebay but I am not sure if it is programmed more like a Tmobile MVNO or more like a Mexican SIM. I will report back. Does anyone have experience with Telcel America SIMs working? I was able to acquire all these SIMs from phone repair shops.

    I found the MVNO SIMS configured the internet tethering message like the parent company (ie. PTEL gives TMobile's add service for $15, while H2O or SIMPLE (??) gave the ATT not supported message. The LYCAmobile SIM did not give the TMOBILE add service message like PTEL did. Instead it just stated "Not supported" or so. If a US MVNO actually enables internet sharing, that SIM might work even if the parent carrier doesn't.
    01-18-2014 06:31 PM
  16. inteller's Avatar
    I can confirm this works with Straight Talk using a foreign O2 Pay and Go Sim. it should be noted that internet sharing is against ST TOS so use at own risk. this only works with the tfdata apn. if you still have an old ST sim using ATT.mvno apn it will not work, ATT has internet sharing unprovisioned from that APN.



    My main impetus for doing this was to send a big FU to ATT for inserting that blocking shim into Internet Sharing, but also when I go overseas next year I want to use this with a foreign sim and have sharing for my Surface without having to grovel for WiFi wherever.
    Last edited by inteller; 01-19-2014 at 10:18 AM.
    01-19-2014 10:02 AM
  17. Wildflash's Avatar
    Has anyone used this method to get a Nokia 928' internet sharing functional? Pls provide details. Thx
    01-19-2014 10:23 AM
  18. Wildflash's Avatar
    Thx for the details. Did you have to activate service on th O2, or just pop it in?
    01-19-2014 10:29 AM
  19. Wildflash's Avatar
    Did you have to activate service on the Telus SIM? Is it an LTE SIM, or just 3G? Thx
    01-19-2014 10:31 AM
  20. inteller's Avatar
    Thx for the details. Did you have to activate service on th O2, or just pop it in?



    no service activated on the O2 SIM, just popped it in to get the right settings for access point.





    Sent from my RM-820_nam_att_100 using Tapatalk
    01-19-2014 12:23 PM
  21. sleeve22's Avatar
    sleeve22, what foriegn SIM did you use to get the 928 to work? Thx
    I used an active Thai DTAC sim and worked flawlessly.
    01-23-2014 08:45 PM
  22. Wildflash's Avatar
    Anyone been successful using this procedure on a Tmobile branded WP8?
    Anyone been successful using this procedure on a Verizon 928 on Tmobile?
    Last edited by Wildflash; 01-23-2014 at 09:47 PM.
    01-23-2014 09:35 PM
  23. sleeve22's Avatar
    Anyone been successful using this procedure on a Tmobile branded WP8?
    Anyone been successful using this procedure on a Verizon 928 on Tmobile?
    I was successful with a Lumia 928 on T-Mobile using this procedure and internet sharing works perfectly.
    01-24-2014 12:06 AM
  24. Wildflash's Avatar
    Sleeve22, did you get the SMS working yet? if so, how? thx
    01-24-2014 11:10 AM
  25. sleeve22's Avatar
    Sleeve22, did you get the SMS working yet? if so, how? thx
    The only way I can get SMS to consistently work is by keeping the fastest data connection at 2G. So far I have had no such luck at higher speeds with any consistency. I bought a 920 hoping that in the future someone would find a work around. But, I was able to get internet sharing to work using the procedure spelled out above on the 928.
    01-24-2014 06:15 PM
357 1234 ...

Similar Threads

  1. VOIP Softphone on Surface 2 Available?
    By jiovine in forum Microsoft Surface Laptop
    Replies: 6
    Last Post: 02-20-2014, 06:23 PM
  2. Infinite Switching on and off! Help please!
    By James Smith23 in forum Windows Central Archive
    Replies: 10
    Last Post: 11-26-2013, 10:39 AM
  3. Replies: 9
    Last Post: 11-23-2013, 07:01 AM
  4. tone control diagnostic code not working
    By phatsoballer in forum Windows Phones
    Replies: 0
    Last Post: 11-22-2013, 10:12 PM
  5. Old SIM, New Phone?!?!
    By MichaelBanning in forum Windows Phones
    Replies: 1
    Last Post: 11-22-2013, 08:07 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD