04-05-2016 11:55 PM
357 ... 56789 ...
tools
  1. Alpo714's Avatar
    Hello WP fans! I can confirm that that the Mexico TelCel sim card works with the Lumia 1520 internet sharing hack. I completed the steps provided by user "Trooters" and it appears that Internet sharing is completed without a hitch. If any of you are curious, I purchased this inactive SIM card from the website below. Unfortunately you'll have to spend a hefty $20 USD + shipping, in order to obtain one of these.

    Link for TelCel SIM Card
    Telcel SIM | Mexico SIM Card - Keep in touch with your relatives and business while traveling to Mexico
    knowname likes this.
    04-22-2014 05:57 PM
  2. Scott Brazinski's Avatar
    I can confirm this worked on my Verizon lumia 822 with a T-Mobile plan. I could not send mms or use internet sharing even though my plan includes both.

    I used the UK orange prepaid sim from amazon. Now I have to figure out how to send mms on 3G and higher speeds.
    04-22-2014 07:35 PM
  3. wvanellis's Avatar
    Would you mind posting the foreign SIM card you are using? That may help others narrow down problems they have.

    I bought it from Amazon:

    Amazon.com: AIS Thailand Nano SIM Card, Unlimited 3G Internet $1 per day, Free Incoming Calls & SMS: Cell Phones & Accessories
    04-26-2014 09:49 AM
  4. wvanellis's Avatar
    Has anyone been able to get this to work with the 8.1 update?

    I was able to get it working on my 1520; however, after the 1520 update, it no longer worked.

    ​I can't go through this fix, because the cellular menu no longer allows you to manually define APN and MMS settings. See below:

    wp_ss_20140427_0001-1-.pngwp_ss_20140427_0002-1-.png
    04-27-2014 11:33 AM
  5. Sheldon Botha1's Avatar
    Hey guys, just a thank you and a fyi.
    Lumia 1520.3 worked out the box with 8.1 dev preview with tethering.

    Lumia 1020 unlocked from att did not until I found this.
    Now for the where do I get a working international sim...
    Thank the lord for Amazon:
    http://www.amazon.com/gp/aw/d/B00HPV...pUvbUpU2510046

    The German o2 sim worked perfectly on 8.1 dev preview I am happy to report.

    You will find the apn settings under carrier and then sim settings.

    Thanks again guys

    Sheldon
    04-29-2014 07:55 PM
  6. maverickreloaded's Avatar
    Has anyone been able to get this to work with the 8.1 update?

    I was able to get it working on my 1520; however, after the 1520 update, it no longer worked.

    ​I can't go through this fix, because the cellular menu no longer allows you to manually define APN and MMS settings. See below:

    Click image for larger version. 

Name:	wp_ss_20140427_0001[1].png 
Views:	12 
Size:	207.7 KB 
ID:	64735Click image for larger version. 

Name:	wp_ss_20140427_0002[1].png 
Views:	13 
Size:	90.6 KB 
ID:	64736


    That's odd, I am still able to see my APN settings right under "Automatic". Maybe if you install Access Point, apply the APN settings, then restart from step 1 it will work.
    04-29-2014 08:49 PM
  7. docangle1's Avatar
    I would try to remove 'Network+' that solved it for me.
    04-30-2014 12:13 PM
  8. antiochian2010's Avatar
    Interesting -

    So I had done the above procedure months ago and Internet Sharing worked fine since.

    Moved to Windows Phone 8.1 last week and figuring this had been the most fragile OS feature, tried it and it was still completely intact through the upgrade.

    Thank God I kept my O2 Chip.

    Today, I had read in some other threads that while hard resetting was not required for 8.1, some had noticed a good lift in performance - I can say that I have experienced this as well.

    However, the Internet Sharing capability is gone. So was MMS, but I got that working by simply retyping the MMS settings manually. It went away again when I installed Access Point but came back when I deleted the latter using the date trick.

    Also tried the above to get rid of Network +, but still no sharing.

    So it appears that I will have to use the foreign SIM again when I get home tonight.
    04-30-2014 03:06 PM
  9. antiochian2010's Avatar
    That's odd, I am still able to see my APN settings right under "Automatic". Maybe if you install Access Point, apply the APN settings, then restart from step 1 it will work.
    Under "SIM Settings" punch the purple text "T-Mobile" and that will open up the links to input both Internet and MMS settings.
    04-30-2014 03:08 PM
  10. antiochian2010's Avatar
    OK,

    I did restore Tethering after my 8.1 Update + Hard Reset.

    Here is one difference though - before starting any of this, start by first manually inputting the Internet and MMS settings in Settings..Cell&SIM. Reason is when you get to the step where you delete the Access Point after booting up the foreign SIM, 8.1 unlike 8 will not let you tinker with those settings when there is no SIM card installed.

    I knew there was a risk and that meant I had probably lost the tethering capability, but I found out when I did shut down, inserted my T-Mobile SIM, and booted up, while access point was indeed gone, I went into Cell and SIM settings, and the settings I made before were present and active. When I then went to Internet Sharing, I was pleased to find it completely operational again.
    05-01-2014 03:50 PM
  11. abedauhajre's Avatar
    Trooters:

    I unlocked my AT&T 920 so that my wife could use it on T-Mobile. I flashed a ROM from T-mobile from Hungary and Internet Sharing worked, then installed 8.1 and IS no longer works is asking for the tethering plan.

    I tried to use a GO PHONE AT&T sim card but did not worked. Do I have to find a SIM from outside the U.S. in order to correct it or can I use an AT&T regular sim card.
    05-06-2014 04:00 PM
  12. KongsPhone's Avatar
    abedauhajre:


    Regular AT&T SIM doesn't work, I tried that already.

    I got one of these for $1.99 plus $2.99 shipping: Vodaphone UK Card (used the PayGo settings), cut it with a SIM cutter, worked through OP's steps, and it worked perfectly. Strangely the T-Mobile settings were already in the phone and I didn't need to retype them to get MMS and Internet Sharing. (Rogers Lumia 920)
    abedauhajre likes this.
    05-07-2014 11:18 AM
  13. abedauhajre's Avatar
    Kong, were did you get the Sim
    05-07-2014 12:48 PM
  14. EKurt's Avatar
    Ok so I just got a no contract 1520 and I unlocked it from AT&T to work on my T-mobile account. Everything is running smoothly except MMS and Internet Sharing. So I just did what you said Antiochian2010 and went into those settings and edited the MMS stuff and it looks like my picture messages are working now, but not my internet sharing. What precisely did you enter into the internet sharing settings. Here is what I have.

    wp_ss_20140508_0004.png
    05-08-2014 10:26 AM
  15. robert5377's Avatar
    first time I did it access point wouldn't open changed the date and uninstalled it and tried it again on my nokia lumia 1520 by the way I used a Tmobile Germany simcard cut it and followed the steps and it works I rebooted 4 times and it still works
    thanks a lot trooters u are the best
    p.s. if u try to just install the access point without following the instructions and try to turn on internet sharing u will get a message telling u that your plan don't support hotspot and that u need to upgrade, when u follow the upgrade plan steps it still won't work called Tmobile and everything was set up fine so follow the instructions trooters posted and u will be good
    gusnewyork likes this.
    05-09-2014 12:47 AM
  16. elknimrod's Avatar
    Your method worked for me on a Verizon branded Lumia Icon unlocked and on TMobile. Internet Sharing came on and I was able to hook up a device. I used a Vodafone(Verizon) NL sim that I cut up to fit.

    The big problem is that now there is no data connection, even showing H+ signal. Re-installed Nokia Access Point to no avail. When I went in to Cellular settings and deleted all the APN info the Data Connection came back, but the Internet Sharing went away.

    So at this point I guess I don't do Internet Sharing, which is moot anyway since Data is gone when sharing works.

    If anyone has a clue for a fix, I'm all ears. Also running WP 8.1.

    Thanks,

    Ed
    05-14-2014 06:49 AM
  17. AlexSorokoletov's Avatar
    Big thanks for topicstarter for those 3 simple steps.
    I can confirm that using MTS BY sim you can do this. Lumia 920.
    05-17-2014 12:09 AM
  18. sequoia464's Avatar
    Ok so I just got a no contract 1520 and I unlocked it from AT&T to work on my T-mobile account. Everything is running smoothly except MMS and Internet Sharing. So I just did what you said Antiochian2010 and went into those settings and edited the MMS stuff and it looks like my picture messages are working now, but not my internet sharing. What precisely did you enter into the internet sharing settings. Here is what I have.

    Click image for larger version. 

Name:	wp_ss_20140508_0004.png 
Views:	26 
Size:	116.4 KB 
ID:	65968
    Look back to the very first post on this thread, the OP shows exactly what you need to enter for T-Mobil
    05-18-2014 11:13 AM
  19. chuey101's Avatar
    you, my man, are a genius. got internet sharing working on unlocked 1020 on tmo with a Chungwha Taiwanese sim (had to cut a mini sim down to micro size but it worked!)
    05-19-2014 07:57 PM
  20. Khaled ElDemerdash's Avatar
    Thanks a ton!

    It worked on my 1020 using a foreign sim from Ooredoo (Qatar).

    Thanks again,

    Khaled
    05-22-2014 06:07 PM
  21. tomahan's Avatar
    Does this procedure of using a foreign sim work for a Verizon Lumia 822 trying to use AT&T or does it only work for T-Mobile? I have an 822 working on AT&T but can receive MMS and Internet Sharing doesn't work.
    05-24-2014 12:12 PM
  22. andraeseus's Avatar
    Has anyone had any luck with the developer version of the Lumia 920?
    CamiKitti and prasanthben like this.
    05-24-2014 02:00 PM
  23. silvertonesx24's Avatar
    Still can't get internet sharing going on Att 920 on TMobile. Re-did the process with the sim that worked Pre-8.1 and always get "There's no cellular data connection to share right now"
    05-25-2014 11:33 AM
  24. Byrese's Avatar
    Ok so the weirdest thing just happened. Been following this thread trying to get my mms working in unlocked 1520 ATT on TMO. So before buying a new foreign SIM and all that, i tried playing with the mms apn settings as described in other threads on the issue.

    At first I did the internet settings and mms only to be able to send messages but not have internet. Then I tried the mms settings apn with default blank internet settings. That gave me internet but no mms. So after playing some more I erased everything and almost gave up only to find mms working. How? Original default settings 😉 don't ask me how. I soft reset several times and I can still receive and send mms when before i couldn't and I still have the original default settings using 8.1. We'll see if this holds up.
    05-25-2014 11:04 PM
  25. astroXP's Avatar
    It worked!!! I'm so excited that I finally have Internet sharing once again after upgrading to Windows Phone 8.x (Lumia 900 to Lumia 1020)

    I bought a Vodafone PAYG microSIM card by the way. I read some people are spending $20+ for one, damn, you guys just use eBay! Mine was
    $1.49
    + $2.25
    shipping
    05-31-2014 04:49 PM
357 ... 56789 ...

Similar Threads

  1. VOIP Softphone on Surface 2 Available?
    By jiovine in forum Microsoft Surface Laptop
    Replies: 6
    Last Post: 02-20-2014, 06:23 PM
  2. Infinite Switching on and off! Help please!
    By James Smith23 in forum Windows Central Archive
    Replies: 10
    Last Post: 11-26-2013, 10:39 AM
  3. Replies: 9
    Last Post: 11-23-2013, 07:01 AM
  4. tone control diagnostic code not working
    By phatsoballer in forum Windows Phones
    Replies: 0
    Last Post: 11-22-2013, 10:12 PM
  5. Old SIM, New Phone?!?!
    By MichaelBanning in forum Windows Phones
    Replies: 1
    Last Post: 11-22-2013, 08:07 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD