1. mccririck's Avatar
    Not sure of the correct name for them, but it used to be that when I turned battery saver on they would go out but now they stay lit all the time even when I put battery saver on. Did this change with 8.1/Cyan? They are annoying when using the phone at night.
    10-01-2014 12:47 AM
  2. xandros9's Avatar
    It's some bug, you're not the first to experience it.

    On another note, are you enrolled in the Developer Preview by any chance?
    10-01-2014 08:02 AM
  3. mccririck's Avatar
    No I do not have developer preview.
    10-01-2014 04:48 PM
  4. colinkiama's Avatar
    Check your navigation bar/touch settings.
    10-01-2014 04:53 PM
  5. mccririck's Avatar
    I checked them. Nothing changes this problem.
    10-04-2014 09:19 AM
  6. mccririck's Avatar
    There's a thread on reddit about this bug. It is very annoying in low light as the buttons are so bright.
    10-05-2014 09:56 PM
  7. furkanavshar's Avatar
    Hi guys, this issue is related to Device Hub. Yes, weird but true exactly!

    So, -the only one- solution is:

    1) Reset your phone (required)
    2) When resetting is completed, complete your installation steps
    3) When the phone is ready to use, quickly go to Settings > Date+Time
    4) Set the year like 2150 or more
    5) Go to Settings, tap the Device Hub
    6) Uninstall it
    7) Set the date as auto again

    Problem will be solved.

    Never open Device Hub even once! Uninstall it and don't install again.

    p.s. If you open Device Hub even once, battery saver crashes and your issue comes over again. Then you must reset your phone to solve it.
    If you open Device Hub once, uninstalling it will not solve this issue. You will have to reset your phones...
    xandros9 likes this.
    11-11-2014 09:55 PM
  8. Ripper Cornelio's Avatar
    Same **** happen to me :( i've did a hard reset but i still not working :(
    11-20-2014 05:54 AM
  9. CharlieBoy1894's Avatar
    Mine's working. What I did was to hard reset reset my phone and during set up I didn't connect to wifi and microsoft account. After set up, I went to date and time and I changed year to 2200. After that I went to device hub and it asked me to uninstall or buy, I uninstalled it and rebooted the phone. After that I connected my accounts and updated the apps. Battery saver brightness is working for me after this procedure.
    11-20-2014 06:01 AM
  10. raccoonWind's Avatar
    Hi!
    On my 920 they not lit after latest update (around Nov 13). I am on Dev Preview. Before that it was working fine
    11-22-2014 12:59 AM
  11. mccririck's Avatar
    Strange that they havent fixed this yet.
    11-27-2014 02:36 PM

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 01-07-2015, 02:00 AM
  2. Replies: 5
    Last Post: 11-13-2014, 09:14 PM
  3. Resetting battery saver's informations
    By Beppe Gissi in forum Other Operating Systems
    Replies: 3
    Last Post: 11-12-2014, 02:10 PM
  4. Play Halo: The Master Chief Collection with Windows Central tonight on Twitch
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion & Contests
    Replies: 0
    Last Post: 11-11-2014, 05:20 PM
  5. Capture photos lickity-split with Fast Camera, your myAppFree deal of the week
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion & Contests
    Replies: 0
    Last Post: 11-11-2014, 03:11 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD