01-12-2015 11:04 PM
44 12
tools
  1. runamuck83's Avatar
    Anyone else having this? Wifi shows connected but isn't. Turn off wifi and turn it back on and it no longer finds any networks. Gotta reboot the whole phone to fix....
    11-11-2014 05:41 PM
  2. Jason Gilbert's Avatar
    Nope, mine works fine. Time for a hard reset?
    11-12-2014 02:11 AM
  3. runamuck83's Avatar
    Yea that fixes it, but I've had to do it 3x in the last couple days. Was wondering if phone hardware issue, or driver/software glitch. Seems like software
    11-12-2014 05:16 AM
  4. PLGomez's Avatar
    I'm having the same problem. Do you have the rm-985 prototype version? Also, I've got the Microsoft Band with it as well. I started noticing it after I got the band so I don't know if noticing it after that is just a coincidence or has something to do with it.
    11-13-2014 12:04 AM
  5. runamuck83's Avatar
    I'm having the same problem. Do you have the rm-985 prototype version? Also, I've got the Microsoft Band with it as well. I started noticing it after I got the band so I don't know if noticing it after that is just a coincidence or has something to do with it.
    No I have the AT&T version, but it's funny you mention the Band - I have it also...
    11-13-2014 09:46 AM
  6. PLGomez's Avatar
    Did you notice it after you got the band or did you get them at the same time? I'm still having the problem. I had to restart my phone today lol
    11-13-2014 08:45 PM
  7. sirgrant618's Avatar
    Having the same problem here. I'll leave my apartment and be halfway across town and it'll still say it's connected to my home network. Very frustrating. Turning airplane mode on and off fixes it, but there's no way of knowing when it disconnects from wifi without manually checking. It's very frustrating.
    11-14-2014 07:41 AM
  8. runamuck83's Avatar
    Having the same problem here. I'll leave my apartment and be halfway across town and it'll still say it's connected to my home network. Very frustrating. Turning airplane mode on and off fixes it, but there's no way of knowing when it disconnects from wifi without manually checking. It's very frustrating.
    Yes, that's how I notice it's not working as well. There's no way I'm connected to my office wifi when I'm driving down the highway! Do you also have the Band?
    11-14-2014 09:16 AM
  9. runamuck83's Avatar
    Did you notice it after you got the band or did you get them at the same time? I'm still having the problem. I had to restart my phone today lol
    I had my band before I got the 830. I previously had the 1520, and didn't have this issue
    11-14-2014 09:16 AM
  10. sirgrant618's Avatar
    Yes, that's how I notice it's not working as well. There's no way I'm connected to my office wifi when I'm driving down the highway! Do you also have the Band?
    ​I do not, but I do have a fitbit connected *sometimes*.
    11-14-2014 10:15 AM
  11. PLGomez's Avatar
    Then maybe it has something to due with bluetooth or maybe multiple devices connected to bluetooth because I also have sync in my car and it won't detect the phone until I restart it...
    11-14-2014 01:17 PM
  12. runamuck83's Avatar
    So I notice it's Bluetooth and wifi, they both just stop working but unless you check they still appear to be connected. This is getting annoying. I have to turn airplane mode on and off multiple times a day to fix.... Argh
    11-18-2014 07:00 PM
  13. PLGomez's Avatar
    yeah, same here. Very annoyed.
    11-18-2014 09:26 PM
  14. runamuck83's Avatar
    I'm wondering if it's hardware or software issue. Hardware it's easy to get a replacement phone.... Software we gotta wait for a patch
    11-19-2014 05:10 AM
  15. anon(5340442)'s Avatar
    I have had issues with this recently as well. I will be at home, then randomly, WIFI says 'No Internet'. I restart my phone and its fine again. I do not have the MS band, but I do use a Fitbit Flex - which never seems to be connected, unless I go into the app and refresh it. I have the All-Day Sync on, but im not sure what its actually doing.
    11-24-2014 11:22 AM
  16. lunchboxwarrior's Avatar
    I have a similar problem, my wifi works at home, but once I get to work it cannot find the networks there without a reboot. I also have a fitbit force, but it connects most of the time and car bluetooth connects fine as well.
    11-24-2014 12:36 PM
  17. runamuck83's Avatar
    I do think it has something to do with the radio that is used for both Wifi/Bluetooth - my guess is it's a driver issue that they need to update.
    11-24-2014 01:19 PM
  18. JasonSCarter's Avatar
    I have been having WiFi issues as well. My Data Sense live tile has reported a increase in data usage with this problem happening. Says I'm connected, but in WiFi settings it says no networks available. Turning off WiFi and back on does nothing. Have to restart or toggle Airplane mode to get it to come back. Happens every few days. Has to be a software issue. Older post here and one I saw on a Nokia forums indicates its happening to quite a few people. I don't have WiFi sense turned on in my case.
    12-09-2014 05:50 AM
  19. Likwidz's Avatar
    I had that problem with my 830 also. I ended up resetting my phone and loaded backup and so far after almost a couple weeks it's been fine. My gf also with an 830 is getting the issue too and without her knowing has been eating up her data plan. I wanted to avoid resetting her phone. To note we both also have Bands as well.

    I wonder if it's a 830 issue or other Lumias having the same prob or is it a Denim prob?
    Last edited by Likwidz; 12-11-2014 at 04:39 PM.
    12-11-2014 04:07 PM
  20. TexasLabRat's Avatar
    had the problem too but it was resolved by updating to latest developer preview release. Haven't had a single wifi glitch or random reboot since then.
    12-12-2014 12:20 AM
  21. JasonSCarter's Avatar
    Hmm, possibly a bug then if an upgrade fixed yours. I am not keen on putting developer software on my brand new phone that still is under warranty. Hopefully Microsoft will have a firmware update out soon and work with ATT to get it pushed out.
    12-12-2014 08:29 AM
  22. SergyOrtiz's Avatar
    I'm having a similar issue with my 830 (RM-984)

    I first noticed it while playing FIFA UT I was getting the "disconnected from server" message very often, also using WhatsApp messages wont come out or in.
    I'd have to go and check the WiFi settings in order to reconnect to my home network.
    12-16-2014 02:07 AM
  23. Likwidz's Avatar
    I tried connecting the gf's 830 to our other home wifi and it seem to fix it for a few days, then went right back to the same false connection. Been thumbing through msft wp support and it seems the consensus is to reset the phone. :\
    12-16-2014 09:28 AM
  24. JasonSCarter's Avatar
    I made a post on Microsoft Answers and complained to them on Twitter. I hope they are taking this issue seriously and stop just telling us tor restart or reset our phones. It's a big issue with this model.
    SergyOrtiz and Likwidz like this.
    12-16-2014 09:34 AM
  25. sridhar dwivedi's Avatar
    ...whenever I try to connect to my home wifi it always showed 'no internet access' here's what I did
    1. Deleted the connected WiFi name
    2.did soft reset
    3.and then it worked....
    Hope it help
    Last edited by sridhar dwivedi; 12-19-2014 at 08:18 AM.
    12-16-2014 09:37 AM
44 12

Similar Threads

  1. Lumia ICON works with AT&T LTE... confirmed, picture included
    By Surmisation in forum Windows Phones
    Replies: 35
    Last Post: 05-03-2015, 12:13 PM
  2. Coloud wh-510 not working with L830
    By kshitij1991 in forum Windows Phones
    Replies: 2
    Last Post: 12-30-2014, 11:15 PM
  3. WiFi file transfer/manager app?
    By tortex73 in forum Other Operating Systems
    Replies: 9
    Last Post: 12-29-2014, 10:55 PM
  4. Lumi 730: Lock screen / key press sound quite?!
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 12-29-2014, 07:33 PM
  5. Microsoft reportedly working on a fix for Lumia 930 display woes
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion & Contests
    Replies: 0
    Last Post: 12-29-2014, 04:50 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD