1. rjp1977's Avatar
    I have an issue with my Lumia 830's after updating to the latest OS and apps. They are running 8.10.14219.341. When they are then connected to any PC (mix of 7 and 8.1) they appear in Windows Explorer but when you click on them there is nothing to browse so can't copy off photos and videos. Also, if you try using the Windows Phone App for Desktop then it will not connect and asks for you to unlock the phone, even though it is unlocked.

    The only way round this that I have found so far is to completely reset the phone. Once this is done you can connect and browse until the OS is updated.

    Are others having this issue? It seems to me to be a problem with compatibility between the OS's but happy to be proved wrong if it's just a setting that I need to change!

    Thanks.
    03-27-2015 07:17 AM
  2. jontyfernz's Avatar
    I have an issue with my Lumia 830's after updating to the latest OS and apps. They are running 8.10.14219.341. When they are then connected to any PC (mix of 7 and 8.1) they appear in Windows Explorer but when you click on them there is nothing to browse so can't copy off photos and videos. Also, if you try using the Windows Phone App for Desktop then it will not connect and asks for you to unlock the phone, even though it is unlocked.

    The only way round this that I have found so far is to completely reset the phone. Once this is done you can connect and browse until the OS is updated.

    Are others having this issue? It seems to me to be a problem with compatibility between the OS's but happy to be proved wrong if it's just a setting that I need to change!

    Thanks.
    I sometimes have the issue and it shows as mtp access problem.Had tried everything but found that restarting the phone solved the problem.It directly works in 7 and 8.
    03-27-2015 08:47 AM
  3. rjp1977's Avatar
    Hi
    This is a constant issue and neither a soft or hard reboot solves the issue unfortunately.
    03-27-2015 09:29 AM

Similar Threads

  1. Replies: 17
    Last Post: 04-17-2015, 10:42 AM
  2. On my Lumia 530, why don't I have data while roaming?
    By Windows Central Question in forum Windows Phones
    Replies: 6
    Last Post: 04-01-2015, 05:29 AM
  3. Update on 1020
    By Richard Clubb in forum Ask a Question
    Replies: 4
    Last Post: 03-27-2015, 09:05 AM
  4. Awesome! I found a way to hide the nav bar on Lumia 630.
    By nicolasmart in forum Windows Insider Program
    Replies: 1
    Last Post: 03-27-2015, 08:48 AM
  5. Telescope provides you with unofficial access to Twitter's Periscope
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion & Contests
    Replies: 0
    Last Post: 03-27-2015, 07:11 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD