1. thepolicecall911fordetails's Avatar
    Hello all,
    I recently bought a locked RM-983. I unlocked it about a day ago and I am experiencing these problems.

    Data does not work on T Mobile for me. I have full LTE , but still do not have have any connection to the internet. I still can connect to the web via WiFi, but not through the cell service. Calls and texts work for some reason....

    Is it because of some APN setting? If so, how do I change it to work on TMobile?

    Cheers!
    07-18-2015 06:09 PM
  2. RumoredNow's Avatar
    Try this...

    capture.jpg


    But change APN to: fast.t-mobile.com
    07-18-2015 07:06 PM
  3. gordonfink's Avatar
    Also - make sure that your carrier has the IMEI for this new phone in your account. When you change phones, sometimes they pick it up, and sometimes they don't.

    I have ATT, and had some similar issues (MMS stopped working as well, since it uses data). After spending two days trying 100 things, I finally called them, and they said they didn't have the IMEI on record. They changed that on their end, and 30 seconds later, all was good.
    RumoredNow likes this.
    07-18-2015 07:17 PM
  4. thepolicecall911fordetails's Avatar
    Also - make sure that your carrier has the IMEI for this new phone in your account. When you change phones, sometimes they pick it up, and sometimes they don't.

    I have ATT, and had some similar issues (MMS stopped working as well, since it uses data). After spending two days trying 100 things, I finally called them, and they said they didn't have the IMEI on record. They changed that on their end, and 30 seconds later, all was good.
    I need to give the IMEI to TMobile?
    07-18-2015 11:02 PM
  5. RumoredNow's Avatar
    He says you might if they didn't automatically read it off the phone when you connected to them...

    Did the settings I listed help?
    07-18-2015 11:18 PM
  6. thepolicecall911fordetails's Avatar
    I am working on it now. Sorry for the delay
    RumoredNow likes this.
    07-18-2015 11:34 PM
  7. RumoredNow's Avatar
    LOL... I though maybe it failed and you were ready to try phoning your IMEI to T-Mo support.
    07-18-2015 11:47 PM
  8. thepolicecall911fordetails's Avatar
    Ya... My dad's been busy. I have to wait :P
    07-19-2015 12:07 AM
  9. thepolicecall911fordetails's Avatar
    Try this...

    Click image for larger version. 

Name:	Capture.JPG 
Views:	12 
Size:	43.6 KB 
ID:	108814
    I was not able to type in the max MMS size. It only let me type in the first 5 numbers. What do I do now?

    But change APN to: fast.t-mobile.com
    07-19-2015 01:53 AM
  10. gordonfink's Avatar
    I need to give the IMEI to TMobile?
    Yes - just call TMo and tell them you changed phones, and you want to make sure that they have your new phone's IMEI on file.

    In my case, it worked fine for about 2 weeks, then internet and MMS stopped. I even, I think, posted a thread here. It took me two days to call them, and that fixed it.

    What ATT told me is that, if the IMEI on their files does not match the one you are using, it causes that data issue.

    OTOH, I have a 983 using on ATT, so there wasn't a need to change any settings, so you may have to make some changes.
    07-19-2015 08:41 AM
  11. RumoredNow's Avatar
    For Max size try using 10000 as a substitute. That's a common enough number for that field. Or leave it blank... In my experience reading on this issue both are often defaults.
    07-19-2015 09:29 AM

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 12-22-2015, 08:37 AM
  2. Why did you choose the Lancet over the 735?
    By Dadstar0410 in forum Windows Phones
    Replies: 6
    Last Post: 08-27-2015, 09:22 PM
  3. I can't wait for the next build of win10 mobile
    By Charles Brown8 in forum Windows Insider Program
    Replies: 80
    Last Post: 07-27-2015, 11:20 AM
  4. How do I pin apps to the start screen?
    By Alex Rodriguez Jr. in forum Windows 10
    Replies: 6
    Last Post: 07-20-2015, 07:40 AM
  5. Does time stay on the sleep screen always or can it be removed?
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 07-18-2015, 05:36 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD