1. rathamar's Avatar
    Hey All,
    I have an issue with my XB1. When I turn it on, it will take up to 3 minutes to load the home screen. It tells me "Hi" and than sit and spins the 'Loading' animation for up to 3 minutes.

    If I am just going to jump into the last game I played, I can just hit 'A' and the game will start right up, so I know I am logged in.

    The kicker is, I can go down and sign in to my sons XB1 and it loads the home screen in about 20 seconds. I know it has to be a setting, but I cannot seam to find any difference in the way we have ours setup. Does anyone have any ideas on this?
    halflifecrysis likes this.
    01-08-2016 03:27 PM
  2. Duvi's Avatar
    Wipe it out.
    01-10-2016 07:05 PM
  3. halflifecrysis's Avatar
    Disable instant sign on/energy savings. Sign out of live and shut down the console. Unplug it for 10 seconds.

    Then start it up, turn instant sign on back on. You can restart now and it should boot up quicker.
    01-10-2016 07:48 PM

Similar Threads

  1. Anyone has the 10586.36 build WITHOUT the insider app?
    By Ouail Aouattah in forum Microsoft Lumia 550
    Replies: 7
    Last Post: 01-17-2016, 02:07 PM
  2. How to Kill a Live Tile
    By Mesbah in forum Microsoft Lumia 950 XL
    Replies: 5
    Last Post: 01-13-2016, 10:42 PM
  3. For The Golfers
    By ShawnC13 in forum Microsoft Band & Band 2
    Replies: 2
    Last Post: 01-08-2016, 07:35 PM
  4. Trying to get windows 10 on new ssd
    By WPCentral Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 01-08-2016, 03:11 PM
  5. Maps having a hard time finding my location
    By indospot in forum Windows 10 Mobile Insider Preview
    Replies: 0
    Last Post: 01-08-2016, 02:02 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD