1. MicrosoftFan's Avatar
    When ever I fast forward/rewind through my music Youtube videos ect there is a poping sound present.Does anyone have 1520 with similar issue or do you think its my particular device that has a defective speaker.I am running 8.1 sound I think my warranty is invalid
    07-18-2014 01:11 AM
  2. praveen9663's Avatar
    Warranty void is temporary & it will start Official Cyan update to 1520 realese (If you come under Mfg., warranty policy)...
    MicrosoftFan likes this.
    07-18-2014 01:17 AM
  3. vimajm's Avatar
    yup i have that sound on my lumia 1520 too... i can clearly hear it when volume is zero and i fast forward any video
    MicrosoftFan likes this.
    07-18-2014 01:21 AM
  4. pinto123's Avatar
    I have the same issue from L920 - DP 8.1 update, pop sound still remains, i guess this will be sorted by CYAN, hopefully. i dont think its related to hardware, looks more of software bug....next update may fix it!!! or we have to live with it, till we change device!
    MicrosoftFan likes this.
    07-18-2014 01:35 AM
  5. MicrosoftFan's Avatar
    Thanks everyone for your answers .I think you're right its software related hopefully its fixed with Cyan
    07-18-2014 02:43 AM
  6. SRK62's Avatar
    I'm using 720, same pop sound when forward or rewind
    Ravi4414
    07-18-2014 12:20 PM
  7. luismfarelo's Avatar
    This is a bug in 8.1, it's present on my Ativ S
    07-18-2014 12:35 PM
  8. switch side method's Avatar
    1520 with 8.1 same issue....def a bug
    07-18-2014 06:06 PM
  9. rQvsnaps's Avatar
    Same here, 1020 with dp.. What's more worrying is that my gf has a cyan updated 925, and still has the same problem..........

    Goes away when connecting my Bluetooth headset though

    Edit:
    Maybe its a 8.1 feature :D
    07-18-2014 06:23 PM
  10. accursedvenom's Avatar
    Just noticed this on my 925 with DP while watching videos in metrotube. Very annoying and it wasn't there in 8.0.
    rotkod and MicrosoftFan like this.
    07-20-2014 09:24 AM
  11. rotkod's Avatar

    Just noticed this on my 925 with DP while watching videos in metrotube. Very annoying and it wasn't there in 8.0.
    07-21-2014 02:26 AM
  12. i2386's Avatar
    When ever I fast forward/rewind through my music Youtube videos ect there is a poping sound present.Does anyone have 1520 with similar issue or do you think its my particular device that has a defective speaker.I am running 8.1 sound I think my warranty is invalid
    Hi am so glad I found this forum and this post!! You are not alone and its not hardware as I had 8 and upgraded and have this issue + lots of other bugs and browser crashes and reboots. I will try and downgrade back to 8 when at least it worked minus the important Notification bar which is the only real thing I really want its just not worth the Hansel. To buggy and wrecked my experience.

    I have copied my post that I made about this on Microsoft forum. I have also spoken to Microsoft Support and they have confirmed the same issue is happening, so its not your phone! its software

    My Post from Microsoft forum:

    My phone Nokia 1020 was working fine. I then downloaded the over the air update for 8.1 and Cyan on Thursday 7th August from O2.

    Since then I have experienced the following:

    USING BUILT IN SPEAKER:- When I play video in any App with a video scrubber and I scrub the video time-line and realise the scrubber it makes a LOUD click.

    I have tried:

    Mytube
    Metrotube
    Tubepro
    And playing a recorded video in Photos App (i.e Microsoft one) they all now have a loud click (pop)

    PLUG IN HEADPHONES:- There is no load click (It plays how it used to)

    The odd bit =

    USING BUILT IN SPEAKER - Playing music tracks (mp3s etc) and scrubbing there is no LOUD click! is fine
    Also Playing YouTube Videos in the webbrower there is no load click!!

    I have just downloaded 'xVideo' App and played a HD Music video in it and used scrubber and there is NO loud click!

    Nokia Story Teller also no clicking / popping but 8.1 update has wrecked that and it does not play 3/4 videos anyway

    so much for the 8.1 experience, more of a downgrade :(
    08-13-2014 02:31 PM

Similar Threads

  1. Several problems with lumia 630 Dual sim
    By WPCentral Question in forum Ask a Question
    Replies: 11
    Last Post: 07-31-2015, 11:51 PM
  2. Replies: 2
    Last Post: 07-26-2014, 03:36 PM
  3. Nokia Lumia- Nokia Software Recovery Tool
    By naveenow in forum Windows Phone 8.1 Preview for Developers
    Replies: 6
    Last Post: 07-25-2014, 10:01 AM
  4. Replies: 4
    Last Post: 07-18-2014, 09:44 AM
  5. Nokia Lumia 810 parsing texts
    By WPCentral Question in forum Ask a Question
    Replies: 5
    Last Post: 07-17-2014, 09:32 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD