1. Windows Central Question's Avatar
    About 2 weeks ago I started having problems with connecting to Ethernet/Lan.
    Always happens on a cold start after some time (computer warm) and a lot of messing around with the ethernet cable were it plugs into my HP Desktop it starts working
    sometimes.
    I run the windows 10 internet problem scanner it says no ethernet connection. I
    check a little further and I get the warning "ethernet doesn't have a valid IP
    configuration"
    I have other computers with windows 10 installed and plug the ethernet cable into
    any of the other computers the internet works great.
    Scratching my head on this one.
    Maybe an intermittently bad Ethernet LAN plug on my HP?????
    Help????
    01-31-2017 12:10 AM
  2. shmsnh's Avatar
    There can be a lot of reasons for this. IP configuration settings, outdated drivers, malware, etc. You'll have to troubleshoot these one by one.
    01-31-2017 06:58 AM
  3. Sandra Crockett1's Avatar
    01-31-2017 05:06 PM
  4. tonytranupg's Avatar
    About 2 weeks ago I started having problems with connecting to Ethernet/Lan.
    Always happens on a cold start after some time (computer warm) and a lot of messing around with the ethernet cable were it plugs into my HP Desktop it starts working
    sometimes.
    I run the windows 10 internet problem scanner it says no ethernet connection. I
    check a little further and I get the warning "ethernet doesn't have a valid IP
    configuration"
    I have other computers with windows 10 installed and plug the ethernet cable into
    any of the other computers the internet works great.
    Scratching my head on this one.
    Maybe an intermittently bad Ethernet LAN plug on my HP?????
    Help????
    There are a few reasons lead to this error. You can get rid of it by resetting win sock, clean up DNS cached file, renew IP address.

    netsh winsock reset
    netsh int tcp reset
    netsh int ip reset
    ipconfig /release
    ipconfig /flushdns
    ipconfig /renew
    If those commands can't help to resolve this issue, I would recommend configuring LAN IP address and its settings (gateway, DNS) manually instead of choosing automatic mode.

    https://usefulpcguide.com/18773/fix-...or-in-windows/
    04-17-2017 12:25 AM

Similar Threads

  1. Ordered my brand new 1520 in Obnoxious Green
    By ITmanagerNC in forum Nokia Lumia 1520
    Replies: 84
    Last Post: 04-12-2017, 02:28 AM
  2. Can i play a DVD movie on my laptop (Dell XPS L702X with windows 10) .
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 01-30-2017, 09:53 PM
  3. How to turn on computer when power button doesn't work?
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 01-30-2017, 09:38 PM
  4. my gdiplus.dll is missing.
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 01-30-2017, 06:43 PM
  5. I Will Not Complain about Not Having Android Auto Again
    By PerfectReign in forum General Phone Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 01-30-2017, 04:39 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD