1. nausky's Avatar
    Originally I did a restore to set up my 950XL. Everything was working very well, but I had some strange phantom processes running in the background and my battery life was horrible.

    So I did a factory reset. I'm all good to go now, battery has improved substantially... except all wifi connections in ONE particular location tell me "No internet access" when I connect. It's really odd. I can connect to any other wifi network I try, and the ones at work that my phone is claiming have no internet access are clearly fine (connected on my surface as we speak).

    Is another factory reset my only option...? Feels like I'm just missing something obvious. I've always been able to connect to these networks, even on this phone before I did my reset.
    12-01-2015 09:50 AM
  2. thaddyusmaximus's Avatar
    Disconnect the wireless network. Then tap and hold on the network and forget. Then try to reconnect. This usually fixes my issues.
    12-01-2015 10:11 AM
  3. nausky's Avatar
    I think I might be out of luck. Forgetting the network hasn't worked.
    12-01-2015 10:30 AM
  4. jmajid's Avatar
    do you happen to know what frequency they are working on ? 2.4GHz or 5GHz?
    I have read somewhere that the 5GHz wifi is not as robust as the standard 2.4GHZ in windows 10 mobile...
    i do NOT have any personal knowledge of this though... but thought it might be a starting point for you.
    12-01-2015 10:37 AM
  5. mdbuilder's Avatar
    Originally I did a restore to set up my 950XL. Everything was working very well, but I had some strange phantom processes running in the background and my battery life was horrible.

    So I did a factory reset. I'm all good to go now, battery has improved substantially... except all wifi connections in ONE particular location tell me "No internet access" when I connect. It's really odd. I can connect to any other wifi network I try, and the ones at work that my phone is claiming have no internet access are clearly fine (connected on my surface as we speak).

    Is another factory reset my only option...? Feels like I'm just missing something obvious. I've always been able to connect to these networks, even on this phone before I did my reset.
    Talk to your network admin.
    12-01-2015 01:30 PM
  6. SashaSolitaire's Avatar
    I had the same problem. With me it was the router. I have Verizon at home and the MI424-WR router was set to "Compatible (802.11 b/g/n)" mode which was the issue. I changed it to "Performance (802.11/n)" and changed the authentication from WEP to WPA2 and it works now.
    12-02-2015 09:41 AM

Similar Threads

  1. Microsoft Band 1 sync issues with 950XL
    By HarleyBigDog in forum Microsoft Band & Band 2
    Replies: 1
    Last Post: 12-06-2015, 06:40 PM
  2. Trackpad constantly turning on and off. Anyone else having this issue?
    By WPCentral Question in forum Microsoft Surface Book
    Replies: 4
    Last Post: 12-02-2015, 08:15 AM
  3. Issues Transferring Photos To Lumia 950 XL, can I get some help?
    By dmmontal in forum Microsoft Lumia 950 XL
    Replies: 4
    Last Post: 12-01-2015, 09:13 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: 12-01-2015, 12:58 AM
  5. Issues - Hotspot and Contacts in Email
    By geekladyemjay in forum Microsoft Lumia 950 XL
    Replies: 7
    Last Post: 11-30-2015, 11:24 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD