1. Sunil Patil2's Avatar
    My Lumia 925 is acting strange since morning. The power button is not working only for lock/unlock, though it is working for other features like shutdown, restart, screenshot etc.
    Also battery saver is not showing exact percentage or any other data abt battery. Third party battery apps are showing blank.
    I soft reset the phone twice, it will temporarily solve the problem, but issue resumes after few hours. On top of this, backup option in settings is always failing to backup the content.
    I am afraid of hard reset, as I don't want to lose data + apps. Can anyone suggest alternative method?
    (I heard in some other thread that software recovery tool is not supported for 925)
    12-18-2014 12:41 PM
  2. Aniket Mhatre's Avatar
    Recovery tools works for 925 too. But even that tool will erase all your data.

    Nokia Lumia 925 India
    Sunil Patil2 likes this.
    12-18-2014 12:46 PM
  3. Sunil Patil2's Avatar
    Yeah Aniket, I gotta know. So I think I have to try hard reset? Is that the only option, or any other solutions available? I don't wish to lose the whole data plus apps installed.
    12-18-2014 08:59 PM
  4. wahome's Avatar
    I started experiencing the same problem today, the power button will not work for putting the phone into lock but a long hold will bring the option to power off the device. When the screen times out as per the timeout settings, the power button will not bring it back on. I managed to get the screen light up but attaching it to a power source. I am still hearing the notifications come through when the screen is blank. I am worried that I might have to do a reset. Another thing I noticed is previously when I took it off the charger, the charging icon continued to indicate that it was still connected to a power source.
    12-19-2014 04:51 PM
  5. meathead88's Avatar
    did you install "the Chive" app? this happened to me and a couple others after installing and using that app.
    12-19-2014 07:38 PM
  6. toyotast165's Avatar
    I'm having same issue on 1020, also installed thechive app, was thinking it might be tied to the gestures beta app uninstalling both, hard reseting it, betting it will be hooked up to recovery later tonight though
    12-19-2014 07:53 PM
  7. toyotast165's Avatar
    Uninstalled thechive app and did a volume down/ power/ camera button restart and right as rain!
    Best app ever my ***.
    Nm, gotta plug it in and reload it, its back! Wth chive? Better yet, wth m$ for approving this pos
    Last edited by toyotast165; 12-19-2014 at 09:31 PM.
    12-19-2014 08:20 PM
  8. David Inglis's Avatar
    I too started having this problem yesterday, after installing Chive. Have uninstalled but still having the problem.
    12-20-2014 12:53 AM
  9. Aditya Kanitkar's Avatar
    I'm also having same problem with my 925... Had installed theChive app.. Then started facing issues.. Please suggest a solution other than hard reset... :(
    12-20-2014 08:47 AM
  10. OldManQ's Avatar
    Not sure what theChive app did, but as soon as I uninstalled it, my phone started to work as normal.
    12-21-2014 01:00 PM
  11. Louise Jameson's Avatar
    Hi. For anyone else that has this problem but nothing to do with a new app...
    Hold vol down, power and camera buttons down until it vibrates (like the soft reset of vol up and power) no data is lost and that seems to have fixed the problem for me. *fingers crossed* 😊
    12-29-2014 05:30 AM
  12. Starr-Maiden Abrego's Avatar
    My phone is doing this too but its a Lumia 630. I've just set it to never locking. Soft resets dont fix it.
    07-13-2015 09:38 PM

Similar Threads

  1. [T-Mobile] Frequency band 12 Lumia phones?
    By rory753 in forum Carrier Discussion Lounge
    Replies: 17
    Last Post: 01-09-2018, 08:41 AM
  2. WTS blue Cricket Lumia 630
    By Scienceguy Labs in forum Marketplace Archive
    Replies: 8
    Last Post: 12-18-2014, 05:40 PM
  3. Lumia Denim for 1520 developer preview - India?
    By Sandeep Sandrapati in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 12-18-2014, 05:33 PM
  4. Search (Cortana) Capacitive button no longer works.
    By poken1151 in forum Nokia Lumia 830
    Replies: 4
    Last Post: 12-18-2014, 03:39 PM
  5. Why won't my Nokia Lumia 630 receive calls?
    By Shirley6167 in forum Nokia Lumia 630
    Replies: 0
    Last Post: 12-18-2014, 11:03 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD