1. Siah1214's Avatar
    Anyone else having this problem on 10512? My Lumia 928 locks up constantly, can't figure out why. Either soft resetting or waiting 5 minutes fixes it, seems to happen more when on a weak wifi connection.
    08-26-2015 09:21 AM
  2. v535's Avatar
    Maybe there's low disk space.
    08-26-2015 10:21 AM
  3. Mattman86's Avatar
    I started to have the same problem a week or so ago. After a few days, I just did a reset and did NOT restore anything. It's been running great since.

    I noticed that it happened with weak or disconnected wifi as well. Does yours get really hot too?
    08-26-2015 10:58 AM
  4. jojoe42's Avatar
    Maybe there's low disk space.
    Nope, I've got the same issue on my 1020 with 12.8GB free. Also did a hard reset before upgrading to 10512...so it can't be either of those things.
    08-26-2015 02:18 PM
  5. Mattman86's Avatar
    Nope, I've got the same issue on my 1020 with 12.8GB free. Also did a hard reset before upgrading to 10512...so it can't be either of those things.
    Did you hard reset after upgrading?
    08-26-2015 04:22 PM
  6. Aeosgames's Avatar
    I have the same problem on my Lumia 640 and I did hard reset after installing.
    08-26-2015 04:44 PM
  7. unrealreality's Avatar
    Seems I'm not the only one. I've been trying to figure out this lockup thing as well. I've narrowed it down to a weak wifi signal. Or when it bounces between wifi disconnections. When I'm in bad areas of my house, or at weak hotspots around town my Lumia 1520 locks up like crazy, even after resets. But if I'm in a stable wifi or just on cell signal it works dreamily.

    While this lockup happens, the phone gets crazy hot really fast as well.
    08-26-2015 11:58 PM
  8. Siah1214's Avatar
    I started to have the same problem a week or so ago. After a few days, I just did a reset and did NOT restore anything. It's been running great since.

    I noticed that it happened with weak or disconnected wifi as well. Does yours get really hot too?
    Maybe that's the key, is to backup and NOT restore. Maybe there's some crap being loaded with the restore that's not optimized or compatible yet. And yes, my phone got super hot.

    Rolled back to 8.1 for now, hopeful for the next build
    08-27-2015 07:41 AM
  9. jojoe42's Avatar
    Did you hard reset after upgrading?
    Nope. It was running smoothly on 10166 so I thought it would be better on 10512 with all the bug fixes...obviously not xD
    08-27-2015 02:19 PM
  10. unrealreality's Avatar
    Well I hard reset last night again (I had done one after I updated to 10512) and so far its running smoothly. We will see how it goes.
    08-28-2015 08:39 AM
  11. tabraoui's Avatar
    I'm having the same problem.
    FYI,
    Lumia 820.
    Build 10512
    Updated from 8.1, did a fresh hard reset, phone worked for a few days than started locking up... a lot. I redid another Hard reset (but with a backup restore), It worked fine for another few days... Now it's locking up again.

    I understand this is a preview, nevertheless... It's very frustrating.

    If anyone has a solution, please let us know.
    09-01-2015 04:13 AM
  12. naeem151287's Avatar
    Same problem on my 1520. Hopefully a new build will be out this week which will fix it.
    09-01-2015 04:24 AM
  13. mikepalma's Avatar
    Yes this build is unstable. MS has a lot of work to do this month....
    09-01-2015 04:29 AM
  14. mprebich's Avatar
    Yes this build is unstable. MS has a lot of work to do this month....
    Yes, this build has been extremely disappointing.

    Two weeks since last build.

    Holiday buying season just around the corner.

    I don't expect many people putting W10M under the tree this year.
    09-01-2015 07:15 PM
  15. nblots's Avatar
    Yes, many issues. This was my 3rd preview build. I unfortunately had to go back to 8.1 after a week or so of frustration on my 928. 8.1 is blazing fast and incredible battery life in comparison. Hope next build fixes much, but I'm likely out of preview builds until final at this point. Loving 8 1 !
    09-01-2015 09:30 PM
  16. rayf888's Avatar
    Yes, I can confirm that is happening to my 640XL when it's on Wifi... Either it's on a weak signal or there's no internet connection on that particular Wifi hotspot... W10M will go into a busy state and doesn't respond to any button or the touch screen.... Will have to wait until something timed out, and then I got my phone back working...
    09-02-2015 03:15 AM
  17. Mike Newport's Avatar
    Same on my Lumia 1020. If I had strong wifi and data signal no issues but when I had weak or no signal it would go into a busy state and I would have,to soft reset to fix. Rolled back to 8.1. I do have to say though the overall wp10 mobile even though was sluggish and froze, I can't wait for final,build, its a really cool OS!!
    09-02-2015 03:28 AM

Similar Threads

  1. Lock Screen question on Windows 10 Mobile
    By poit57 in forum Windows 10 Mobile Insider Preview
    Replies: 9
    Last Post: 08-30-2016, 12:23 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 08-26-2015, 09:02 AM
  3. How do I set up the internet and picture messages on my Microsoft Lumia 640?
    By WPCentral Question in forum Microsoft Lumia 640
    Replies: 1
    Last Post: 08-26-2015, 01:17 AM
  4. How to set up multiple screens when the system wont detect extra screen?
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 08-25-2015, 08:43 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 08-25-2015, 08:15 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD