1. Sidewinder2000's Avatar
    Hi everyone

    I read the article "Quick look: Vector Smartwatch and the Lumia 950" with increasing enthusiasm. Finally a Smartwatch for my Lumia 950XL.

    The watch arrived today and I installed, paired and configured anything according the manual. However, the notifications don't work. Everytime I go to the related setting in the Vector-app, a message pops up: "Please enable notifications for VectorWatch from the Phone Settings -> Accessory App."

    Which I did, of course. The notification for VectorWatch is enabled. But no matter what I do (disabling and re-enabling, rebooting, hard reset), the message remains and no notifications are sent to the watch (curiously except mails from my primary mail-account).

    But Daniel Rubino proved in his video, that its working on a Lumia 950...

    Does anyone has an advise?
    01-25-2016 12:02 PM
  2. Sidewinder2000's Avatar
    Solution found, but with great great frustration. As the video shows, it's working in general so I assumed the error is caused by my device. So I installed it from scratch with Windows Device Recovery Tool. Installed the app VectorWatch. And: wow, it worked. Reinstalled it again, but this time with restoring my phone backup. And the error's here again. Conclusion: my backup is damaged. So installed the entire phone again from scratch, spending hours of manually installing apps, fine tuning settings etc. And suddenly: the error's back

    Somewhere in the manual was a hint that made me thinking. The solution is quite simple: go to "Settings" > "Background apps", disable and re-enable "VectorWatch" and that's it. The notifications are available again.
  3. Sidewinder2000's Avatar
    Solution found, but with great great frustration. As the video shows, it's working in general so I assumed the error is caused by my device. So I installed it from scratch with Windows Device Recovery Tool. Installed the app VectorWatch. And: wow, it worked. Reinstalled it again, but this time with restoring my phone backup. And the error's here again. Conclusion: my backup is damaged. So installed the entire phone again from scratch, spending hours of manually installing apps, fine tuning settings etc. And suddenly: the error's back

    Somewhere in the manual was a hint that made me thinking. The solution is quite simple: go to "Settings" > "Background apps", disable and re-enable "VectorWatch" and that's it. The notifications are available again.
    01-27-2016 01:33 AM
  4. Manmikey's Avatar
    That's a lot of effort you went through! I'm glad you got it sorted in the end

    What are your views on the watch?I believe it's the only "smart watch" (rather then fitness bands with notifications) with first party windows mobile support so it would be interesting to see how it works for you in the real world?
    01-27-2016 05:26 PM
  5. Galos Marius1's Avatar
    Solution found, but with great great frustration. As the video shows, it's working in general so I assumed the error is caused by my device. So I installed it from scratch with Windows Device Recovery Tool. Installed the app VectorWatch. And: wow, it worked. Reinstalled it again, but this time with restoring my phone backup. And the error's here again. Conclusion: my backup is damaged. So installed the entire phone again from scratch, spending hours of manually installing apps, fine tuning settings etc. And suddenly: the error's back

    Somewhere in the manual was a hint that made me thinking. The solution is quite simple: go to "Settings" > "Background apps", disable and re-enable "VectorWatch" and that's it. The notifications are available again.
    I did that and still get the same error
    05-24-2016 06:48 AM

Similar Threads

  1. Lumia 950 XL (HK Variant) stuck in Airplane mode..any ideas?
    By Liam Wong in forum Microsoft Lumia 950 XL
    Replies: 7
    Last Post: 05-09-2016, 12:39 PM
  2. Windows 10, for phones, vs Android Marshmallow (developer, technical question)?
    By Christopher Kendalls in forum Windows 10 Mobile
    Replies: 4
    Last Post: 02-22-2016, 12:25 PM
  3. Replies: 6
    Last Post: 02-08-2016, 06:46 PM
  4. Anyone else having issues using this forum on Windows 10 and edge and IE?
    By peashooter14 in forum Microsoft Lumia 950 XL
    Replies: 10
    Last Post: 01-27-2016, 08:54 AM
  5. Replies: 6
    Last Post: 01-25-2016, 12:41 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD