1. fdd's Avatar
    I'm on Windows 10 Mobile 10.0.14332.1001 on my Lumia 930 but had this issue for the last couple of weeks with previous builds as well...
    When I try to type in a URL in Edge then pressing the 'a', 'y', 'w' and 'm' doesn't do anything. All other keys seem to work. I can bring up umlauts as well to type e.g. '' without issues, but the plain 'a' doesn't work. Switching keyboard layouts (e.g. German to English) doesn't seem to help as the position of the 'y' is different then but pressing it still doesn't work ('z' works though in both cases).
    In other apps (e.g. Cortana, Messenger, form input fields in Edge etc.) don't have this issue. So my workaround for now is to type the URL into Cortana and browse that way, but it's pretty annoying.
    Does anybody else have this issue or any idea what the cause might be?
    Cheers, Frederik
    05-02-2016 06:04 AM
  2. SFabio's Avatar
    Ok Fred, so this is any issue which they are trying to fix with this build, so give it some time, it happens only on Edge as they have mentioned.
  3. SFabio's Avatar
    Try to type with uppercase.
    05-02-2016 08:31 AM
  4. fdd's Avatar
    Uppercase works, but only if I don't have "capslock" on. When I just hit the uppercase button and press 'A' then it types it fine, but when I double click the uppercase button for capslock then it again doesn't do anything for these characters (but works for the rest). It's really bizarre.
    05-02-2016 08:37 AM
  5. SFabio's Avatar
    Ok Fred, so this is any issue which they are trying to fix with this build, so give it some time, it happens only on Edge as they have mentioned.
    05-02-2016 08:52 AM
  6. fdd's Avatar
    Thanks for the quick response, but I don't quite understand. Are you saying that this is a known issue? Is there an existing bug report for it somewhere where I can vote for it? Do you know when they are planning to fix it?
    05-02-2016 12:52 PM

Similar Threads

  1. You're reaching your data limit - except I'm not?
    By Windows Central Question in forum Microsoft Lumia 950
    Replies: 10
    Last Post: 07-01-2016, 01:05 AM
  2. Why am I unable to turn off vibration on my Lumia Denim 1320?
    By Windows Central Question in forum Nokia Lumia 1320
    Replies: 1
    Last Post: 05-05-2016, 06:53 AM
  3. Replies: 15
    Last Post: 05-04-2016, 12:42 PM
  4. Why isn't my Lumia 1020 saving photo's?
    By RandellaBF in forum Nokia Lumia 1020
    Replies: 1
    Last Post: 05-04-2016, 08:24 AM
  5. Why does my screen keep on blinking , a shadow of the icons keeps on coming and going?
    By Windows Central Question in forum Microsoft Lumia 640
    Replies: 1
    Last Post: 05-02-2016, 05:16 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD