1. dabs1710's Avatar
    I just updated my Lumia 1020 to WP8.1 and since then I am having issues with my gmail account. I have seen other people's posts where their contacts don't sync etc, but I can't even get my phone to connect to google.

    Settings - email+accounts - add an account - Google

    I get the following screen, and when I press continue, it tries to connect but nothing happens and it returns to the same screen. I have tried to hit continue 10 times now, Nothing. I restarted the phone and then tried it, Nothing. I don't have any other google account setup. Any ideas???

    Iwp_ss_20140604_0002.png
    06-05-2014 03:00 AM
  2. hotphil's Avatar
    If you've previously had that phone connected to a Google account it may be worth revoking its access in whichever Google control panel that setting lives. Then re-try on the phone.
    I just set up a new Google account on my 1020 the other day with no issues. But the phone had never been connected to anything Google before.
    06-05-2014 03:09 AM
  3. dabs1710's Avatar
    Tried that already. Didn't help. Its just stuck in a loop at the page in the screenshot.
    06-05-2014 09:26 PM
  4. Ed Boland's Avatar
    Is it stuck on the two step verification? Log in to your google account on your PC and make sure they're not asking you to create a new password. Also see if your phone number is associated with it where they can text your secondary "code" to your phone to log in.
    06-05-2014 09:42 PM
  5. dabs1710's Avatar
    Its not even reaching the 2-step verification page. Its basically stuck at the page in the screenshot. I click "CONTINUE", the screen goes blank, I see the dots flying in (the equivalent of the rolling circle on a PC) and then land back on the same screen. Nothing happens beyond that.
    06-09-2014 03:15 PM
  6. Vunzz's Avatar
    Have you ever been able to fix this problem?
    I am having exactly the same problem on my brand new Lumia 625 win WP 8.1.
    07-07-2014 07:02 AM
  7. PopWarner55's Avatar
    Just bought a new 1520, first thing I did was upgrade to 8.1. Then when trying to add my Google email, I get the exact same thing. Anybody have any solutions?
    07-11-2014 10:40 AM
  8. PopWarner55's Avatar
    Its not even reaching the 2-step verification page. Its basically stuck at the page in the screenshot. I click "CONTINUE", the screen goes blank, I see the dots flying in (the equivalent of the rolling circle on a PC) and then land back on the same screen. Nothing happens beyond that.
    Any solution ever work for you? Having the exact same problem.
    07-11-2014 10:40 AM
  9. PopWarner55's Avatar
    Found the resolution. After the upgrade to 8.1, my date and time were all incorrect. Once I manually fixed this issue (not sure why I didn't notice to begin with), I was able to proceed beyond the flashing screen.
    Rusi Polihronov likes this.
    07-11-2014 10:48 AM

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 05-15-2015, 10:52 AM
  2. Replies: 2
    Last Post: 06-24-2014, 07:56 AM
  3. Replies: 8
    Last Post: 06-04-2014, 06:52 PM
  4. Android apps plagued with ads
    By aitt in forum Android Phones
    Replies: 4
    Last Post: 06-04-2014, 05:10 PM
  5. Microsofts posts four new ads on the benefits of Internet Explorer
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 06-04-2014, 03:20 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD