11-15-2016 02:05 AM
28 12
tools
  1. amilayajr's Avatar
    I just want to share my experience to everyone dealing with the issue with my Lumia 920 that keeps disconnecting or losing connection with my cellular carrier. I believe the issue lies with the software if your phone is set to select the carrier automatically. If you set your phone to "Manual" to select network carrier it should resolve the issue. I have been having this issue for about a month now and I just tried fiddling with cellular network settings and decided to select my carrier manually. What do you know, I never have any more problems losing connection with my carrier especially if I enable my data for internet connection. Try it out guys. Hopefully this help at all.

    Products4Men
    Last edited by amilayajr; 03-23-2013 at 12:04 PM.
    03-22-2013 09:16 PM
  2. Boxerboy213's Avatar
    How to do this!? :( I have this issue!
    03-22-2013 09:47 PM
  3. Jaripi's Avatar
    How to do this!? :( I have this issue!
    Settings - Cellular (mobile network) - click and chose from Network selection
    03-23-2013 02:23 AM
  4. rockstarzzz's Avatar
    I am going to do this for the sake of science especially since I am on EE - which uses 3 networks : Orange, T-mobile and EE if you are on 4G, uses Orange and T-mobile if you are on 3G - so ideally manually *wont* work, but that's for science to decide ;)

    edit: worth a shot as manually you get options of : EE 3g, 2g and EE 4g,3g,2g. I think automatically it selected EE 4g,3g,2g and hence bad connection.

    If this works - we are in business!
    03-23-2013 07:09 AM
  5. Boxerboy213's Avatar
    I don't have that option... Just choice of data off/on and to roam/not roam. Also add APN and MMS APN
    03-23-2013 11:10 AM
  6. rockstarzzz's Avatar
    I don't have that option... Just choice of data off/on and to roam/not roam. Also add APN and MMS APN
    It will help if you tell us what network and country you are in - that way others can see if it is software related or carrier related or regional.
    03-23-2013 11:25 AM
  7. amilayajr's Avatar
    You have to click or select "Network Selection box" it will either say "Automatic" or your carrier name. Just select the box on where it says "automatic or your carrier name.
    03-23-2013 12:02 PM
  8. Boxerboy213's Avatar
    Sorry, I was using a White AT&T Lumia 920. And it turns out, it was due to the new firmware update. I just reverted back to Portico and the problem was fixed. Thanks anyways for the ones who helped me.
    03-23-2013 12:48 PM
  9. rockstarzzz's Avatar
    Update on EE - internet stops working on manual network selection. However, I discovered that with maximum speed set to 4G, I still have consistent network on automatic - which is weird as it never happens so.
    03-23-2013 01:14 PM
  10. pontus's Avatar
    I have had this problem, temporaily losing the signal, for a month or so. I actually think it started when I enabled 4G. I have had my settings like; 4G, Manual Network (Telia in SE) and it happens all the time. Not an acceptable situation for a business phone. Now I will try to set it at 3G and Automatic choice of network, and see if the problem resolves.
    06-05-2013 04:14 AM
  11. Robert Killinger's Avatar
    my phone continues to do this as well. the only options I have under cellular is data connection on/off, data roaming on/off, add internet apn, and add mms apn. also my battery appears to be draining much faster after the update. I thought id just roll back updates but I cant figure out how to do it
    Ugo Latargere likes this.
    06-16-2013 10:15 PM
  12. vimukthi999's Avatar
    I just want to share my experience to everyone dealing with the issue with my Lumia 920 that keeps disconnecting or losing connection with my cellular carrier. I believe the issue lies with the software if your phone is set to select the carrier automatically. If you set your phone to "Manual" to select network carrier it should resolve the issue. I have been having this issue for about a month now and I just tried fiddling with cellular network settings and decided to select my carrier manually. What do you know, I never have any more problems losing connection with my carrier especially if I enable my data for internet connection. Try it out guys. Hopefully this help at all.

    Products4Men
    i had the same issue untill i found this post...gr8 help
    06-17-2013 01:06 AM
  13. dirkprinsloo's Avatar
    Now I want to share my experience on this issue. I am running the 1308 version of the software on my Lumia 920. I have been experiencing this for about a month now and I was just about to give up, but then...
    Trying all your suggestions of setting the cell network fixed to the operator instead of automatic, it did not work. I have been trying all sorts of things (reboots, airplane mode, soft resets and even hard factory reset), but nothing worked. I was fiddling with Nokia Here Drive+ app and found that the turn by turn navigation did not work. I found out the reason for this was because although the settings has been enabled on the app, the phone still needed a voice. So under Settings > Speech, I had no voice downloaded. I selected the English UK voice (although I am based in South Africa), it then said downloading, but nothing was happening. Clicking on on the text that said downloading... it directed me to the phone update and the phone started looking for an update. It found one, and I proceeded to install. I believe the voice gets installed as an update, not sure. But after the updated completed, the phone rebooted and VIOLA!!!!! No more signal issues. BTW, the phone is still on version 1308, after this update process
    08-02-2013 11:36 AM
  14. Muhammad Kamran1's Avatar
    I also have same problem
    and I personally contact Nokia Care Pakistan but unfortunately they also could not resolve this issue
    I buy just before 2 month from Dubai
    08-16-2013 10:11 AM
  15. tsk1979's Avatar
    This is not a fix, this is a workaround. This means whenever I go roaming, I have to select network manually every time.
    Is there a proper solution available to this problem, or is this a feature with windows phone?
    I am also facing this in India. When network is set to automatic, sometimes the phone loses signal. So I have to select "manual" and then select my network.
    09-11-2013 07:05 AM
  16. Aristotelis Kourtis's Avatar
    The problem is in the loose cable that connects the two antennas. The image shows with light blue the antennas. The red line is the loose cable. Just plug it in and it will work.


    antenna-locations.png
    05-29-2014 04:18 PM
  17. Shauren's Avatar
    I am on EE and a few days ago my phone started to lose mobile network signal too. I changed the highest connection speed under Settings > Mobile Network to 3G as I don't have a 4G contract. This sorted the problem for me.
    08-19-2014 02:27 AM
  18. Nejcooo's Avatar
    I know this is old thread, but thank you sir.
    01-07-2016 07:37 AM
  19. Samrat Gavale's Avatar
    I was facing this issue with Lumia 950. It was so bad that phone used to lose network every minute for a few seconds and then reconnect. I limited the highest connection speed (Cellular + Sim > SIM setting > Highest Connection Speed) to 3G instead of the default 4G and its working like a charm now. I am using Ultra mobile sim.
    01-25-2016 02:28 AM
  20. Muyanja's Avatar
    is there any hardware solution for lumia 920 (at&t) make signal ways
    03-13-2016 04:19 AM
  21. Auggybendoggy's Avatar
    I'm trying the Here Drive fix. No matter what version of WP i'm using my wifes 920 has the issue. I doubt it's the antenna because the phone did fine until I updated. And both my 920 and her own acted the same way. Mine eventually solved itself and that is odd. It tells me it's a software problem. I'm thinking the Here Drive issue might just be true and that is why mine resolved itself. I'll let everyone know how her phone does. Should have some info tomorrow.
    04-16-2016 10:30 PM
  22. Auggybendoggy's Avatar
    Well, in just a few minutes, I think the Here Drive could be a real problem for signal drop outs. I've been going crazy trying to figure it out and sure enough, after 20 recovery's, 20 updates - all done differently (meaning I'd stop updating at a certain point) - and no matter what the problem existed. I NONE OF THEM had I set up Here drive. So, just now, I updated Here Drive and d/l the voice and maps, and blamo my signal bars went from 2 to 3 and not one dropped call out of 10 tries. Now before this I'd only get one call through out of 10. And sometimes it dropped out for 2-3 minutes before the signal came back. Now maybe I'm just hoping a bit too much and seeing what I want to see but time will tell.

    So now I venture to take her phone back to Windows 10. I'll post up more info later.
    04-16-2016 10:41 PM
  23. Auggybendoggy's Avatar
    Ok, so after updating the here drive everything began working perfectly normal. So I decided to push the envelope once again and moved from Cyan 8.1 to Denim 8.1 and then to Windows 10. Still worked perfectly and then Windows installed some update - not sure which, don't know how to look it up. I received the message, phone update restart the phone - and BLAMO the problem is back. Now the phone is updating to the latest release. I've got a bad feeling.

    I'm going to do a recovery and see if I can repeat the process and hold on 8.1 denim and see if Here Drive actually affects the phone.
    04-17-2016 12:24 PM
  24. Auggybendoggy's Avatar
    Wishful thinking. After doing a recovery directly to 8.0 and making sure Here Drive is completely installed, the phone continues to drop calls and lose signal.

    My only guess now is that there is an antenna problem as Aristotles suggested. I suppose the one hard thing to believe is that so many 920's have this issue.

    Now it's time to try to open this thing up. Hoping it's not too hard.
    04-18-2016 08:05 AM
  25. Auggybendoggy's Avatar
    Well I was thinking, I don't believe it's the antenna. When I search manually for a signal when there is none, it finds them. I would think if the antenna is defective or broken then it couldn't even find the Ting broadcasts.

    Also, when I looked at the signals this is what showed...

    Ting: 4G, LTE
    Ting: Forbidden
    Ting: 4G LTE

    That forbidden one is odd. Wondering if I need a new sim?
    04-18-2016 08:35 PM
28 12

Similar Threads

  1. Nokia Lumia 920 Compass calibration issue
    By Sam Wong in forum Windows Phones
    Replies: 11
    Last Post: 10-26-2013, 03:24 PM
  2. Nokia Lumia 920 Battery Issue Temporary Fix
    By chasevishnu in forum Windows Phones
    Replies: 5
    Last Post: 08-21-2013, 06:31 AM
  3. Account sync issue in Nokia Lumia 920
    By cruisezero in forum Windows Phones
    Replies: 4
    Last Post: 01-12-2013, 09:14 AM
  4. nokia lumia 920 screen rotation issue
    By sifyganesh in forum Windows Phones
    Replies: 1
    Last Post: 11-26-2012, 11:00 PM
  5. Replies: 18
    Last Post: 10-04-2012, 03:31 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD