1. Windows Central Question's Avatar
    while i'm using whatsapp it suddenly closed & moved to home screen. later on i can't open it. when i tried to open, it keeps on loading. i took hard reset & reinstalled the app many times but problem remains the same. please someone help me...
    12-06-2016 11:17 PM
  2. abhishek singh21's Avatar
    you device model and OS version/build please


    If you need additional help or want to reply to this thread , learn how to join windows central.
    12-07-2016 12:12 AM
  3. arasan10's Avatar
    thank u for ur reply..

    my phone is lumia 730
    os build : 10.0.14977.1000
    whatsapp also latest updated
    12-07-2016 01:15 AM
  4. PlexusCV's Avatar
    Try WhatsApp Beta: http://forums.windowscentral.com/e?l...token=4nEJOpZB

    How did you make the hard reset?

    Sent from mTalk
    12-07-2016 04:30 AM
  5. arasan10's Avatar
    same issue bro even with whatsapp beta also

    for hard reset:
    by switch off>> power button >> volume down button>> volume up and so on.. i followed some video in youtube.
    12-07-2016 10:35 AM
  6. PlexusCV's Avatar
    There are more people having the same issue. In my case it's working.
    Maybe region related?

    Sent from mTalk
    12-07-2016 10:48 AM
  7. arasan10's Avatar
    thanks for your reply bro.. hope i guess may this problem will be cleared in updates... hopefully..

    thank you bro.. bye
    12-07-2016 11:16 AM
  8. DennisvdG's Avatar
    Oh god I have the same issue. This is just awful.
    12-07-2016 12:21 PM
  9. Paul May's Avatar
    I've been having the same issue with several apps. I can no longer use WhatsApp. Other apps I have noticed are not working are Amazing Weather HD, MetroTube, 1st4Fans Manchester United Edition. I have hard reset my phone 3 times since yesterday and did not use a backup image when doing so. The problem still persists.
    nidhal nizar likes this.
    12-08-2016 06:13 PM
  10. nidhal nizar's Avatar
    Awh...!! same problem for my 650 from last week ..almost every app got crashed.....is it's a problem with new build??
    12-11-2016 10:41 AM
  11. DennisvdG's Avatar
    I don't think so because the latest build I got was a couple weeks ago but this issue only started a couple days ago. (I'm on build 14955)
    12-12-2016 02:54 PM
  12. nzmike's Avatar
    Yes, there seems to be a big issue in build 14977 for non-UWP apps like WhatsApp, basically they no longer work. All the WP8 apps I wrote or reinstalled after my upgrade to WM10 (which have always run perfectly on WM10) now just get stuck at the loading screen showing a clock icon or 'loading...'. And when they are in loading the state the battery drain shoots up - I left my custom weather app on the loading screen for about 15 mins to see if it would actually start and it used about a quarter of my battery - no exaggeration. I'm on a 950XL.

    Strangely this has only just started happening for me in the last couple of days despite 14977.100 being installed over a week ago.... how can this suddenly be happening?
    nidhal nizar likes this.
    12-16-2016 05:13 PM
  13. nidhal nizar's Avatar
    Same things happened in my 650 about two weeks ago and continues...
    12-16-2016 11:54 PM
  14. nidhal nizar's Avatar
    Is there any way to get back to previous build??
    12-17-2016 12:14 AM
  15. nidhal nizar's Avatar
    Is there any way to get back to previous build??
    12-17-2016 12:15 AM
  16. deep wpdev's Avatar
    wasted about a full day and half doing reset, reinstall, slow ring, fast ring. restore backup image etc...
    no use
    Finally got it working by loading production release WIndows 10.0.10586.318
    whats app works normal now.
    earlier it was stuck on Loading... forever

    Now, will try moving into slow ring and see if it continues to work.
    12-17-2016 05:41 AM
  17. deep wpdev's Avatar
    Windows Device recovery tool.
    download from MS
    12-17-2016 05:42 AM
  18. deep wpdev's Avatar
    Windows Device recovery tool.
    download from MS
    Yes, there seems to be a big issue in build 14977 for non-UWP apps like WhatsApp, basically they no longer work. All the WP8 apps I wrote or reinstalled after my upgrade to WM10 (which have always run perfectly on WM10) now just get stuck at the loading screen showing a clock icon or 'loading...'. And when they are in loading the state the battery drain shoots up - I left my custom weather app on the loading screen for about 15 mins to see if it would actually start and it used about a quarter of my battery - no exaggeration. I'm on a 950XL.

    Strangely this has only just started happening for me in the last couple of days despite 14977.100 being installed over a week ago.... how can this suddenly be happening?
    Ditto.
    everything worked fine till couple of days ago for me,
    and all of sudden apps started crashing. had been using slow ring forever. Never had any issue
    12-17-2016 05:45 AM
  19. Paul May's Avatar
    I used the recovery program to roll back and everything works as it should now. I did not restore from a backup to prevent any issues. My 950 runs like new again.
    12-19-2016 03:42 PM
  20. mangesh nerkar's Avatar
    agree. Facing same issue with Lumia 730 preview build 14977
    12-20-2016 11:18 PM
  21. nidhal nizar's Avatar
    I used the recovery program to roll back and everything works as it should now. I did not restore from a backup to prevent any issues. My 950 runs like new again.
    Thanks paul.
    Done the same everything is ok now.
    01-20-2017 10:05 PM

Similar Threads

  1. why WhatsApp & Display in settings - Extras were struck at "loading" ?
    By SATISH KUMAR V in forum Windows 10 Mobile
    Replies: 9
    Last Post: 12-09-2016, 02:38 AM
  2. Replies: 6
    Last Post: 12-08-2016, 03:38 PM
  3. Replies: 3
    Last Post: 12-07-2016, 01:01 PM
  4. my capacitive keys are not working properly
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 12-07-2016, 02:57 AM
  5. Laptop will not connect to the internet
    By Sebetai in forum General Desktop, Laptop & Tablet Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 12-06-2016, 05:34 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD