1. Windows Central Question's Avatar
    -Using a custom built PC
    -Running the Latest version (as of 13/4) of the windows 10 Education
    -Tried reinstalling wifi network adapter, apple mobile support, chrome and mozilla

    I will be running fine with 0-5% cpu usage on idle on my regular Ethernet cable in university which uses a specific proxy server in the LAN settings (Internet options -> connections tab -> LAN settings) for our internet.

    But when I want to connect to mobile tethered 4G internet via cable OR WiFi (both give same problem) I change the LAN settings and un-tick the "use proxy server for your LAN..." i.e. change it to default settings as it should be.

    After that I go and disable my main Ethernet network Adapter OR unplug the Ethernet (problem arises either way). After a couple of seconds on task manager Chrome will start (I haven't opened chrome) and start using 25-30% CPU for a long time. (I think it eventually stops but I'm not sure. I tried removing Chrome and then using Mozilla as default but then Mozilla starting doing same. I removed Mozilla and started using Edge and it seemed edge wasn't doing it.
    04-13-2018 10:28 AM

Similar Threads

  1. Cortana interrupting music while on bluetooth
    By onysi in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 04-17-2018, 08:11 AM
  2. Goodbye Windows Mobile
    By bsayegh in forum Windows 10 Mobile
    Replies: 4
    Last Post: 04-13-2018, 09:30 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: 04-13-2018, 03:05 PM
  4. tool to see battery usage by system , display , wifi ?
    By ochhanz in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 04-13-2018, 06:05 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD