Wifi turning off by itself?

phander

New member
Jan 2, 2013
101
0
0
Visit site
I've had a strange issue this evening with wifi turning itself off. I've searched for other sufferers and found this video, which is exactly my issue:
Lumia 920 WiFi glitch - YouTube

Anyone else had this? It seems OK now (on a different router)

Just to confirm:
1 battery is fine - so it's not battery saver (which is off anyway)
2 data is off
3 wifi is NOT set to always on (when screen timeouts)
 

crash1989

New member
Oct 30, 2012
1,491
0
0
Visit site
hmm .. never had this issue on my 920, I've used Belkin, Cisco and Netgear routers at work and other places, they all work fine. Maybe it is some different wi-fi band that is not supported by Lumia
 

phander

New member
Jan 2, 2013
101
0
0
Visit site
hmm .. never had this issue on my 920, I've used Belkin, Cisco and Netgear routers at work and other places, they all work fine. Maybe it is some different wi-fi band that is not supported by Lumia

No, it's worked flawlessly on the same router for 11 months. Nothing has changed.

It's behaving now. But very odd.
 

Ed Boland

Retired Ambassador
Nov 17, 2012
4,704
5
38
Visit site
I've had a strange issue this evening with wifi turning itself off. I've searched for other sufferers and found this video, which is exactly my issue:
Lumia 920 WiFi glitch - YouTube

Anyone else had this? It seems OK now (on a different router)

Just to confirm:
1 battery is fine - so it's not battery saver (which is off anyway)
2 data is off
3 wifi is NOT set to always on (when screen timeouts)
^^^How about changing that setting for number 3?
 

txdotjim

New member
Nov 19, 2012
8
0
0
Visit site
Click on Settings: Wifi: Advanced then check the box that says keep Wifi on when the screen times out. Hopefully that fixes your issue.
 

phander

New member
Jan 2, 2013
101
0
0
Visit site
Thanks but i don't want WiFi on when screen times out. Too much battery. Anyway... Problem hasn't happened again so guess there's no need to pursue.

Thanks for replies.
 

h_portal

New member
Mar 11, 2013
21
0
0
Visit site
It happens to me when I am on power saving mode and battery is below 20%. That doesn't seem to be your case, so try a soft reset .
 

death_eater

New member
Nov 14, 2012
23
0
0
Visit site
I also have this problem since the Amber update. It is very irritating while watching youtube or any videos online. I haven't found any fix.
 

Members online

Forum statistics

Threads
322,502
Messages
2,242,125
Members
427,936
Latest member
AraceliChurc