The Windows 10 April 2018 update has arrived! Get the new Dell XPS 15, starting at $999.99
11-28-2015 10:11 AM
111 123 ...
tools
  1. Martinspire's Avatar
    So it was just done installing but i have a major issue: my startscreen won't load.
    I can use the notifications dropdown and hold back to show (empty) taskmanager but thats it.

    I had an issue while installing that it wouldn't reboot (it powered off but didn't turn back on again) and now i have this issue.

    More people with this issue? And does hard-reset help?
    05-14-2015 01:36 PM
  2. boltman2013's Avatar
    hard rest always helps
    YanivC likes this.
    05-14-2015 01:37 PM
  3. Corey Thomas's Avatar
    I'm having the same issue on my 920 :(
    05-14-2015 01:40 PM
  4. Martinspire's Avatar
    hard rest always helps
    Might be, but this could be build-related, not install-related.
    And i'm hoping for somebody to tell that his 930 got updated successfully or had success after hard-reset
    05-14-2015 01:40 PM
  5. Matthias Verboven's Avatar
    Mine is migrating now, step 3 of 23. Will let you know what mine does asap.
    05-14-2015 01:41 PM
  6. enthuz's Avatar
    Same on my 928.
    05-14-2015 01:45 PM
  7. Philip Clemow's Avatar
    I have it too ... no real idea how to fix ... suspect I shall be rolling back immediately ...

    Also, having not used Win 10 TP yet, is it normal for a mouse cursor to appear when pressing the hardware keys? because thats what happens.
    05-14-2015 01:49 PM
  8. Matthias Verboven's Avatar
    There is mouse support for phones now so that's probably why you are seeing it.
    05-14-2015 01:51 PM
  9. Matthias Verboven's Avatar
    Mine works! :) After migrating I unlocked the phone and got the loading screen like three times, now on homescreen.

    I hope to all whos phone doesn't work you'll find a way to fix it.
    05-14-2015 01:54 PM
  10. OwlPower's Avatar
    I am having the same issue on a 1520 from AT&T. There is no start screen at all and I can't swipe over to the apps. The phone is unusable in this state. I tried both hard and soft resets but I still get the same result.

    Just "Loading..." when I go to the start screen.
    05-14-2015 02:08 PM
  11. jfdavis17's Avatar
    Same issue on HTC M8, trying hard reset now will let you know if it works.
    05-14-2015 02:09 PM
  12. Dennis Bakker's Avatar
    Just wait a long time. Mine came after a few minutes...
    fasted59 likes this.
    05-14-2015 02:10 PM
  13. CliveSinclair's Avatar
    Just wait a long time. Mine came after a few minutes...
    A few minutes? Or a long time? They are different. Mines at loading for 10minutes and counting.

    Worked it out. Mine appears to be downloading apps. Managed to get out of the loading screen using task manager and lot's of apps 'pending'...
    05-14-2015 02:15 PM
  14. Martinspire's Avatar
    ​Just let it go for quite some time and my startscreen is back. No hard reset required! Just let it load for many minutes and your golden. I guess it took about 20 minutes?
    05-14-2015 02:19 PM
  15. Dennis Bakker's Avatar
    A few minutes? Or a long time? They are different. Mines at loading for 10minutes and counting.
    I was checking out the settings and restarted one time and checking out the settings again. After a while (a minute or 4/5) the start screen came up. Then I changed the start screen to show more tiles and I got the 'Loading...' back, but now it took only a minute or so.

    Now the start screen is always instant available...

    Edit:

    Someone else reported 20 minutes of 'Loading...' before the start screen showed up...
    Last edited by Dennis Bakker; 11-01-2015 at 08:40 AM.
    05-14-2015 02:19 PM
  16. Martinspire's Avatar
    Yeah after reboot it still takes a while. Now i think i'm going to do a clean-install. As migration just went borked. I doubt it will be fine when i restore another backup
    05-14-2015 02:35 PM
  17. janbures12's Avatar
    hard rest always helps
    Actually it didn't, I still have to wait like 20 seconds on my 1520 just to get to the Start screen, and I did a clean install with no backup restore
    05-14-2015 02:36 PM
  18. Daniel Gabriel's Avatar
    I have a Lumia 625 and I experience the same problem. After installing Win10 the start screen won't load. All I can see is a white screen with battery logo and the signal status. I tried to call myself and it worked as well as the sound drop out menu.
    I will try a hard reset and post the result as soon as I am done.
    05-14-2015 02:38 PM
  19. josipogo's Avatar
    In my case endless restart. Just start hard reset.
    Now is question, restoring backup or again try installing WP 10 TP, what would be better?

    Edit:
    Funny after hard reset, I needed to accept Windows 8.1 agreement but there is Windows 10 TP installed.

    Strange.
    Last edited by josipogo; 05-14-2015 at 03:14 PM.
    05-14-2015 02:47 PM
  20. Piedro92's Avatar
    It would seem to be an issue with the phone wanting to install all apps before the start menu shows. Check out Gabriel's tweets to other users to see the related tweets. (No confirmation, but most users found this to be true)
    05-14-2015 02:51 PM
  21. ncbartschi's Avatar
    HTC One M8 here.

    Having the same exact problem, updated to latest build fine, but immediately after I couldn't load the Start screen, everything else seemed to work fine. Got the Start screen to show twice, but couldn't get it back. When I did see it, it was scaled very strangely, with tiles only taking up 3/4 of the screen aligned to the left. After much restarting and playing, seems the best way to actually get the Start screen to show is to restart and let it "Load" for a few minutes, eventually you'll get it back. I used a combination of opening Cortana and using the back button to get it working again.

    Quick warning to everyone:

    I couldn't open settings from the Action Center. I had to wait for Start screen to show to toggle settings and attempt a hard reset. It's resetting right now, will post back with an update in a few minutes. Hopefully this clears the issue.
    05-14-2015 02:58 PM
  22. avi_920's Avatar
    Did a soft reset twice, & now it's working.

    Loading problem occurs only if you get back from the settings option. You need to do a soft reset every time you go to setting and come out of it.
    05-14-2015 03:04 PM
  23. kenzibit's Avatar
    Lumia 920 here....instead of showing migrating apps/settings all I see is a blank screen. Restarted several times but still blank screen...heellp!!!
    05-14-2015 03:09 PM
  24. grezmel's Avatar
    Same issue on my 1020. Have managed to get to the start screen once only..
    05-14-2015 03:13 PM
  25. Dk92's Avatar
    Lumia 920 here....instead of showing migrating apps/settings all I see is a blank screen. Restarted several times but still blank screen...heellp!!!
    This happened to me before, you have to use the recovery tool and try the process again.
    05-14-2015 03:15 PM
111 123 ...

Similar Threads

  1. Surface updater ui Change win10
    By Geo Hutchings in forum Microsoft Surface Pro 3
    Replies: 8
    Last Post: 05-15-2015, 11:07 AM
  2. Xbox Music Live Tile Always On
    By amgray86 in forum Windows Phone 8.1
    Replies: 1
    Last Post: 05-14-2015, 12:00 PM
  3. Tom Clancy's Rainbow Six Siege will breach and clear the Xbox One on October 13
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 05-14-2015, 11:30 AM
  4. Lenovo yoga 2 pro screen not turning on
    By enzom09 in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 05-14-2015, 11:23 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD