09-21-2016 10:23 AM
34 12
tools
  1. jan_013069's Avatar
    You solution works.... they should have labeled this option more accurately.
    04-18-2016 02:34 AM
  2. anguilla1980's Avatar
    RobC_UK, your suggestion works!!!!!! Thank you!

    FINALLY, for the first time ever, I have email notification sounds working on WM10!
    04-21-2016 10:39 AM
  3. Edey's Avatar
    Hi, thank you so much!!! been searching for days trying to figure this out and your fix has fixed: smile:
    05-04-2016 02:44 PM
  4. Robell's Avatar
    Your fix worked on my wife's Lumia 550, thanks a lot
    06-20-2016 01:04 PM
  5. peterhof's Avatar
    Thanks for that was going nuts trying to get this to work on the new 650!
    07-18-2016 10:12 AM
  6. MartLea's Avatar
    Sadly your solution did not work in my case. Lumia 640 10.0.14393.189. Have now tried just about every combination of settings in all the many, far far too many, settings places on this OS to no avail - just cannot get notification sounds for emails to work. About the only sounds that do work are the incoming calls ringtone - hoorah at least MSFT managed to make a phone that rings! So loads of 'custom' settings for app sounds, lock screen, private and so on but sadly none of them really work. Do hope MSFT take note and fix this soon as can't revert back to my old Nokia Lumia 620, WP8.1.1U2 as it is now dead but when it was alive at least it played sounds properly.
    09-17-2016 02:52 PM
  7. RobC_UK's Avatar
    Just a follow up on this, the issue is now fixed in the anniversary update (10.0.14393.189).

    To get the pesky things working again do the following:

    - Open*Outlook client on the phone
    - Open Settings
    - Select Notifications and check the following are set to ON
    - Select "Show notifications in the action centre
    - Tick "Show notification banner"
    - Tick "Play a sound"
    - Exit Outlook

    - Go to All Settings on the phone
    - Select System
    - Select Notifications and actions
    - Locate the email application (there will be one for each email account you have setup on the phone)
    - Switch ON "Notifications"
    - Switch ON Show notification banners
    - Switch ON "Show notifications in Action Centre"
    09-20-2016 02:09 PM
  8. MartLea's Avatar
    Followed those settings exactly and it still did not work. Gave up and went to bed. Next morning, miracles, email sound notifications working again!. No idea why this took so long to 'engage' but just glad it is working properly now on my Lumia 640 LTE. Sadly my partner's L640 LTE still only manages to play a new email sound for one of her linked email accounts at the moment. Been through all the settings again, made sure the 'apply to all' setting is checked but no joy so far. Did notice that until both her linked accounts had received an email the 'Linked Email' application did not show up in settings, after receiving mail it did show up. Will check again in a day or two when maybe the fairies will have magically fixed the issue.
    09-21-2016 01:57 AM
  9. anguilla1980's Avatar
    Followed those settings exactly and it still did not work. Gave up and went to bed. Next morning, miracles, email sound notifications working again!. No idea why this took so long to 'engage' but just glad it is working properly now on my Lumia 640 LTE. Sadly my partner's L640 LTE still only manages to play a new email sound for one of her linked email accounts at the moment. Been through all the settings again, made sure the 'apply to all' setting is checked but no joy so far. Did notice that until both her linked accounts had received an email the 'Linked Email' application did not show up in settings, after receiving mail it did show up. Will check again in a day or two when maybe the fairies will have magically fixed the issue.
    I often have to reboot my phone as notifications, WhatsApp often enough, stop working randomly. So I feel your pain on that one.
    09-21-2016 10:23 AM
34 12

Similar Threads

  1. Brightness control is not working!
    By Saiharish in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 03-30-2016, 10:16 AM
  2. SD card not seen in PC
    By DaniJa15Jul07 in forum Microsoft Lumia 640
    Replies: 1
    Last Post: 03-30-2016, 02:25 AM
  3. Lumia call recorder not available
    By abdul hakeem4 in forum Windows Phone 8.1 Preview for Developers
    Replies: 1
    Last Post: 03-30-2016, 01:17 AM
  4. Folder link is not working in Microsoft Edge. Why?
    By Windows Central Question in forum Edge
    Replies: 0
    Last Post: 03-29-2016, 09:54 PM
  5. Why is my Power Button not locking my screen?
    By Windows Central Question in forum Nokia Lumia 520
    Replies: 1
    Last Post: 03-29-2016, 05:47 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD