The Windows 10 April 2018 update has arrived! Get the new Dell XPS 15, starting at $999.99
01-06-2017 07:23 AM
39 12
tools
  1. enzom09's Avatar
    So I recently decided to switch over to my Lumia 640 XL because my 1520's ghost taps issues was just getting too much to handle (if anyone knows a fix for that, i'd love to hear it as well). I updated to the most recent build of windows mobile 10 (it had been on the one previous to that before) and I immediately started noticing issues, including connecting to WiFi, which had been working flawlessly before. I did a hard reset and still the same thing. I've tried a second wifi network and get the same results. It connects but says no internet access. I think it may be related to the update, but I don't see how. Thanks
    02-09-2016 09:10 AM
  2. Mad Cabbie's Avatar
    I have suffered this and have never been able to put my finger on it. Wit is frustrating but the way I get round it is turn off wifi, reboot router and turn WiFi back on. Works fine, but occasionally it will happen again.
    02-09-2016 04:07 PM
  3. enzom09's Avatar
    It won't even connect to my phone hotspot however. Like it connects but says no internet. Idk what to do
    02-09-2016 07:58 PM
  4. Alain_A's Avatar
    Settings\sims\turn\data switch off a minute. Turn it back on and see what it does.
    Is data works on cellular network?
    02-09-2016 08:22 PM
  5. Mad Cabbie's Avatar
    I think hotspots have been an issue with w10m. Sure I've seen a couple of threads about it. Resetting router usually works for me
    02-10-2016 11:53 AM
  6. Rockstar Singh's Avatar
    even i m facing the same issue with my 730.. plz someone provide me solution, should i downgrade??
    03-11-2016 02:06 AM
  7. Maurizio Troso's Avatar
    even i m facing the same issue with my 730.. plz someone provide me solution, should i downgrade??
    Delete all wifi hotsposts from list, turn off wifi, then turn on again an connect to your favourite hotspot

    For internet sharing, check APN settings in sim card. Sometimes during update they reset
    03-11-2016 02:34 AM
  8. Rockstar Singh's Avatar
    whenever i connect , for first about 5~10 seconds, it shows 'No Internet' , then after that it shows wifi signal on top ...... but i m not able to sync my hotmail on the device,. it shows error 0x80072efd and sometimes 0x80072ee2. i also tried to jailbreak my lumia , and it was successful, is the cause of this wifi problem??
    03-11-2016 03:12 AM
  9. Rockstar Singh's Avatar
    whenever i connect , for first about 5~10 seconds, it shows 'No Internet' , then after that it shows wifi signal on top ...... but i m not able to sync my hotmail on the device,. it shows error 0x80072efd and sometimes 0x80072ee2. i also tried to jailbreak my lumia, i mean interop unlock , and it was successful, is the cause of this wifi problem??
    03-11-2016 03:14 AM
  10. Rockstar Singh's Avatar
    i tried resetting multiple times but no luck
    03-11-2016 03:16 AM
  11. Maurizio Troso's Avatar
    i tried resetting multiple times but no luck
    Try access your hotmail via Edge. If that works, is a outlook iussue, chechk if your settings need attention or a security code input. Is everything is fine, ask in your local area forum if there's a hotmail server temporsry iussue
    03-11-2016 03:53 AM
  12. Moez Juventus's Avatar
    I have the same issue. Any fix for this please?
    04-02-2016 12:42 PM
  13. 9sag9's Avatar
    Its nothing to do woth your phone....... You need to see ur wifi DNS ... The DNS is the culprit... Call your ISP tell him to relese or reset your MAC ... And then try.. Also if IPV 4 or 6 is set automatic... Set it manual.. It wil work ... U can get all your credentials within the wifi-seating page..
    04-02-2016 01:04 PM
  14. Maurizio Troso's Avatar
    I have the same issue. Any fix for this please?
    Check if your wifi router use an old wep security password, if so change it to WPA2
    04-02-2016 01:04 PM
  15. Moez Juventus's Avatar
    All my other devices connected to the same wifi spot work like a charm. I've already tried to reset my modem. It seems like the problem is random. After some tries and many hours, it works now. I'll keep you posted.
    04-02-2016 01:11 PM
  16. Maurizio Troso's Avatar
    All my other devices connected to the same wifi spot work like a charm. I've already tried to reset my modem. It seems like the problem is random. After some tries and many hours, it works now. I'll keep you posted.
    Ok. but change nickname. Juventus???
    04-02-2016 01:18 PM
  17. Moez Juventus's Avatar
    :d :d :d
    04-02-2016 02:40 PM
  18. Moez Juventus's Avatar
    Why not? A Milan fan maybe :D
    04-02-2016 02:41 PM
  19. Maurizio Troso's Avatar
    Why not? A Milan fan maybe :D
    Roma Caput Mundi :D
    04-03-2016 03:21 AM
  20. Moez Juventus's Avatar
    Good to know. Don't release Pjanic then ^_^
    Maurizio Troso likes this.
    04-03-2016 03:57 AM
  21. simoncu's Avatar
    I've got the same problem. Only my lumia 735 cannot have internet access. All my other devices (windows 10 tablet, android etc..) can connet. wifi signal is great, but says no internet access. And it's only on my box home and, yes, it worked till this past week-end. Tried to forget all the wifi spots, reconnected, and same messaage is coming. It gets its IP address, everything, but that's it. It's a pain. I have to use my other old android phone as access point and connect the lumia on it :-(
    04-06-2016 02:23 AM
  22. Moez Juventus's Avatar
    Did you try to turn off Wifi on your mobile for some minutes and then turn it back on or switch the phone to off and then to on? It worked for me after several tries...
    04-06-2016 02:34 AM
  23. Maurizio Troso's Avatar
    I've got the same problem. Only my lumia 735 cannot have internet access. All my other devices (windows 10 tablet, android etc..) can connet. wifi signal is great, but says no internet access. And it's only on my box home and, yes, it worked till this past week-end. Tried to forget all the wifi spots, reconnected, and same messaage is coming. It gets its IP address, everything, but that's it. It's a pain. I have to use my other old android phone as access point and connect the lumia on it :-(
    I got same problem months ago, I discovered an hidden advanced option in my router menu, an advanced wifi security connection via numeric PIN.
    I disabled it and phone returned connecting
    04-06-2016 02:35 AM
  24. simoncu's Avatar
    Grazie Maurizio, I'll chek if i can find sth like that on mine later on, I'll keep you posted.... But that doesn't explain why only my W10 phone is like that, 2 Android phones connect without problem...
    04-06-2016 04:01 AM
  25. simoncu's Avatar
    Did you try to turn off Wifi on your mobile for some minutes and then turn it back on or switch the phone to off and then to on? It worked for me after several tries...
    Tried both, but 2 times. I'll try more times when I'll be home...


    UPDATE :
    Well, I'm so frustrated. Yesterday, went home, connect my phone, and.... everything allright. No message no internet access whatsoever. And I din't even restart the router, no phone updates, i didn't restart my phone either... IT is definitely NOT an exact science !!!!!! THanks for all your advices anyway.

    Simon
    Last edited by simoncu; 04-07-2016 at 01:30 AM.
    04-06-2016 04:07 AM
39 12

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 03-05-2016, 08:19 PM
  2. SP4 - Advice for someone new to the brand - Yay or Nay?
    By Great deal in forum Microsoft Surface Pro 4
    Replies: 24
    Last Post: 03-03-2016, 06:25 AM
  3. App not installing on Lumia 730
    By Anish Sankhe in forum Windows 10 Mobile
    Replies: 9
    Last Post: 02-12-2016, 02:42 AM
  4. Amazon has released its own Windows 10 and Xbox One game engine for free
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 02-09-2016, 07:50 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD