1. billy269's Avatar
    I installed and was using Bringcast UWP Beta this morning and all of the sudden my phone froze up and restarted. Upon startup the phone didn't even acknowledge that I had an SD Card installed (all apps on SD card were grayed out). I turned the phone off and took out the SD, booted up, shut down, reinserted the SD card, and restarted. When the phone booted up I was then asked if I wanted to scan the SD card for errors, which I said yes to. Two hours later nothing has changed. When I go into Settings-Storage it shows the SD card (28 Gb used out of 59.5 GB) but it is greyed out and has a spinning circle under it.

    How long can the scan take? It seems like 2 hours is an awfully long time! Any advice would be greatly appreciated. Thanks!
    09-26-2016 03:29 PM
  2. Maurizio Troso's Avatar
    I took the battery out about 3 times messing with it and nothing worked. But doing a soft reset (Power button and volume down hold) seemed to fix it. Weird. Hopefully the next time I turn the phone off and back on I don't get an error message! Thank you both and hopefully the issue is resolved.
    Never take out the battery! Use soft reset (hold vol down + power 15 secs)
  3. ttsoldier's Avatar
    Should definitely not take two hours. I would try restarting the phone again.
    ven07 and abhishek singh21 like this.
    09-26-2016 03:56 PM
  4. ven07's Avatar
    Should definitely not take two hours. I would try restarting the phone again.
    Correct.. lasts a few minutes at best.. I've never timed it, but it doesn't take more than 10 min on my end.

    However, my card has less than 10gb of stuff on it lol.
    09-26-2016 04:01 PM
  5. billy269's Avatar
    I took the battery out about 3 times messing with it and nothing worked. But doing a soft reset (Power button and volume down hold) seemed to fix it. Weird. Hopefully the next time I turn the phone off and back on I don't get an error message! Thank you both and hopefully the issue is resolved.
    09-26-2016 04:27 PM
  6. Maurizio Troso's Avatar
    I took the battery out about 3 times messing with it and nothing worked. But doing a soft reset (Power button and volume down hold) seemed to fix it. Weird. Hopefully the next time I turn the phone off and back on I don't get an error message! Thank you both and hopefully the issue is resolved.
    Never take out the battery! Use soft reset (hold vol down + power 15 secs)
    abhishek singh21 and ven07 like this.
    09-27-2016 03:51 AM

Similar Threads

  1. Firmware Update and W10 AU now live
    By DOGC_Kyle in forum HP Elite x3
    Replies: 31
    Last Post: 10-08-2016, 09:50 PM
  2. How can I turn off the screen saver? Microsoft Lumia 650. Windows 10 Mobile.
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 10-02-2016, 05:31 AM
  3. After updating get error 80860006
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 09-27-2016, 02:06 AM
  4. Check out Gears of War 4 and you could win a $100 gift card!
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 09-26-2016, 12:11 PM
  5. Microsoft launches SharePoint preview app for Windows 10 Mobile
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 09-26-2016, 10:50 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD