1. Mohammed Zikriya1's Avatar
    I have tried to restore my phone from factory reset and still airplane stuck mode. May anyone have advice. This happens with my device twice in two months I am using dev preview.
    12-29-2014 01:33 PM
  2. Ed Boland's Avatar
    I have tried to restore my phone from factory reset and still airplane stuck mode. May anyone have advice. This happens with my device twice in two months I am using dev preview.
    I've just had the same thing happen this week and have tried everything. Factory reset, activated a new SIM card, nothing. It seems the radios/antennas in the device have gone bad. I'm lucky in my case, as the phone is still under warranty.

    My advice would be to check your warranty status and have the device replaced.
  3. Ed Boland's Avatar
    I have tried to restore my phone from factory reset and still airplane stuck mode. May anyone have advice. This happens with my device twice in two months I am using dev preview.
    I've just had the same thing happen this week and have tried everything. Factory reset, activated a new SIM card, nothing. It seems the radios/antennas in the device have gone bad. I'm lucky in my case, as the phone is still under warranty.

    My advice would be to check your warranty status and have the device replaced.
    Laura Knotek likes this.
    12-29-2014 02:10 PM
  4. Mohammed Zikriya1's Avatar
    When it happens the first time, I flash with recovery tool and it works awesome after some days it again happens, please help me
    12-30-2014 03:58 AM
  5. RumoredNow's Avatar
    Have you tried using SRT and staying stock? No P4D?

    Have you cross flashed to another Region's ROM?
    12-31-2014 07:59 AM
  6. Ed Boland's Avatar
    Have you tried using SRT and staying stock? No P4D?

    Have you cross flashed to another Region's ROM?
    IDK about the OP, but I tried flashing stock with the Lumia SRT, to no avail. I also started fresh (no backup restore) to eliminate an app or some kind of setting causing the problem. Then tried having a new sim card activated at AT&T... That didn't fix anything either.

    Didn't try a different region, but luckily for me, my phone was still under warranty. I had it replaced after coming to the conclusion that this was a hardware problem, and that the antennas in the phone had gone bad.

    My advice to the OP; check your warranty status...
    Last edited by Ed Boland; 12-31-2014 at 10:32 AM.
    badcat and RumoredNow like this.
    12-31-2014 10:13 AM
  7. RumoredNow's Avatar
    Yeah... sorry. I guess I worded that poorly. I'm wondering if cross flashing might have caused the issue. I'm not trying to put it forward as a solution.
    12-31-2014 10:34 AM
  8. Mohammed Zikriya1's Avatar
    Yes, i think i had flashed to another region's rom
    01-02-2015 07:50 AM
  9. RumoredNow's Avatar
    Yes, i think i had flashed to another region's rom
    If there is a radio mismatch between the ROMs; the original hardware is different from the hardware the ROM is intended for, that will cause such issues. For example: if your phone has a North American LTE radio and the new firmware is instructing it to use Euro LTE Bands - that brings confusion and the OS responds with Airplane Mode as an answer...

    Unlike Android, no one is baking alternate radios into these ROMS or allowing for radios to be flashed separately.
    Mohammed Zikriya1 likes this.
    01-02-2015 02:04 PM

Similar Threads

  1. Replies: 16
    Last Post: 03-05-2016, 08:35 PM
  2. Is there an app for compass in Nokia Lumia 635?
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 10
    Last Post: 12-30-2014, 09:55 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: 12-29-2014, 11:41 AM
  4. Samsung to show off Windows 8.1 all-in-one PC with curved display at CES 2015
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 12-29-2014, 10:42 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD